Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, tomek4446 napisał:

@Q21 Panowie , przyjrzałem się temu ustrojstwu i wiecie co za nim przemawia ? Gniazda RCA. Poważnie . Uwielbiam , normalne , zakręcane porządne gniazda. Nie jakieś wpuszczane , trzymające się na cienkiej blaszce wlutowanej w płytkę. Duuuży plus.

velodyne.jpg

Velodyne stoi bardzo dobrze pod kątem jakości wykonania :) nie kończy się to na gniazdach :P 

Napisano
6 godzin temu, maciek72 napisał:

W REL przeraża mnie tylko fortepianowe wykończenie. Satyna jest dużo praktyczniejsza w utrzymaniu czystości.

SVS , także bym w tym wykończeniu omijał 

Dla mnie zupełnie odwrotnie. Satyna mi się nie podoba. Kolumny mam w czarnym połysku i nie ma z nimi żadnego problemu.

Są środki, którymi nasączasz odpowiednie ściereczki, przecierasz i nawet kurz nie osiada, przynajmniej go nie widać. 

Dobrze to jednak co jakiś czas powtarzać.

Napisano
35 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Kolumny mam w czarnym połysku i nie ma z nimi żadnego problemu.

Tak naprawdę wszystko zależy od aranżacji wnętrza. To nie tak , że jakieś wykończenie jest lepsze czy gorsze. U mnie lakier fortepianowy niestety by nie pasował , mam wszystko w półmacie. Ten REL by się świecił .....no wiecie jak co :) 

Napisano
12 minut temu, tomek4446 napisał:

Tak naprawdę wszystko zależy od aranżacji wnętrza. To nie tak , że jakieś wykończenie jest lepsze czy gorsze. U mnie lakier fortepianowy niestety by nie pasował , mam wszystko w półmacie. Ten REL by się świecił .....no wiecie jak co :) 

Rozumiem, dobiera się by wszystko pasowało.

Przy kolumnach nie miałem za dużego wyboru bo były tylko białe i czarne w połysku, a białych więcej już nie chcę.

Bardziej chodziło mi o to, że i z czarnym połyskiem nie ma problemów, jeśli tylko odpowiednio o to zadbamy.

Napisano
3 minuty temu, maciek72 napisał:

REL ma miękki lakier

Znaczy się filiżanki z kawą raczej nie stawiać ? :) 

Właśnie do mnie dotarło , że raczej do moich wzmacniaczy nie podłączę 

https://www.q21.pl/svs-sb-3000-czarny.html

W pre lampowym mam wyjścia RCA zajęte przez podpięcie pod monobloki , a w Luxmanie pre out nie ma wcale. Zostaje mi więc wejście wysokopoziomowe w subie , którego SVS nie ma. Czy się mylę  ?