misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 24 minuty temu, AudioTube napisał: Wojtek zwięźle wyjaśnił do czego służą suby. 👍. I ja już śpię lepiej, nic mnie nie uwiera. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Wojtek się myli lub ogolnikowo przedstawił temat. Misiek, kupuj leki nasenne. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 19 minut temu, KrólKiczu napisał: Kudosy Seba ale serio one grają kozacko :). Odpisz, cytując
misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Kurna i znowu ten niepokuj.... A jedną noc przespałem jak bobas 😁 1 minutę temu, audiowit napisał: Wojtek się myli lub ogolnikowo przedstawił temat. Misiek, kupuj leki nasenne. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja też spalem dlugo spokojnie i mnie podkusilo zeby zajzec na to nudne forum z marantzami i dsp 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Wing0 napisał: czym sa lepsze te studyjne kolumny Nie mają pasywnej zwrotnicy z jej ograniczeniami, więc łatwiej je precyzyjnie nastroić. Ale ogólnie, to nie ma przeszkód, żeby kolumny studyjne i Hi-Fi grały tak samo (patrz monitory BBC). PS Ciekawe, czy zachwyt na studyjnymi kolumnami rozciągnie się kiedyś na inne profesjonalne komponenty, np. kable? Czy tu jednak domowe Hi-Fi na zawsze górą;). Edytowano 3 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, audiowit napisał: dsp Ej ej od DSP to wiesz heheh. 6 minut temu, Kraft napisał: PS Ciekawe, czy zachwyt na studyjnymi kolumnami rozciągnie się kiedyś na inne profesjonalne komponenty, np. kable? Czy tu jednak domowe Hi-Fi na zawsze górą;). Ale tam niektóre kable tez swoje kosztują;) 7 minut temu, Kraft napisał: PS Ciekawe, czy zachwyt na studyjnymi kolumnami rozciągnie się kiedyś na inne profesjonalne komponenty, np. kable? Czy tu jednak domowe Hi-Fi na zawsze górą;). Ale tam niektóre kable tez swoje kosztują;) 10 m xlr 800 zł (Neumann), a na allegro sa po 130 zł hmm. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Kolumna hi fi nie zagra tak samo jak monitory studyjne a tym bardziej te nowoczesne produkty nawet BBC no błagam. Coraz lepsze tutaj lecą teorie. Czy jest tutaj jakiś jeszcze jeden wariacik który również podziela zdanie krafta w sprawie wzmacniaczy że grają tak samo ? Edytowano 3 godziny temu przez S!N! Odpisz, cytując
MMarek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, S!N! napisał: Kolumna hi fi nie zagra tak samo jak monitory studyjne a tym bardziej te nowoczesne produkty nawet BBC no błagam. Czy takie monitory studyjne, które mam do stacjonarnego kompa liczą się? https://www.dj-sklep.pl/monitory-aktywne/7198-ik-multimedia-iloud-mtm-mkii.html Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Prawdopodobnie studio S2 Polskiego Radia. Mikrofony Neumanna. Amatorka, bez dywanu. Ktoś tutaj robi zdjęcia? Ktoś nie ma telefonu? Cyknąć fotkę mielonego na talerzu, a mecz futbolowy. Ktoś czai różnice? Edytowano 3 godziny temu przez AudioTube Odpisz, cytując
MMarek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, S!N! napisał: A liczą się do czego? Ano do tego, że ponoć są studyjne. Edytowano 3 godziny temu przez MMarek Odpisz, cytując
S!N! Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, MMarek napisał: Ano do tego, że ponoć są studyjne Przecież sam napisałeś, że masz studyjne u tak są to budżetowe monitory do małego metrażu takiego ala domowego studia jak ktoś siedzi sobie przy kompie. @KraftNo i co w związku z tym, że wkleiłeś zdjęcie?Nie zmieni to faktu, że to dwa różne światy. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, AudioTube napisał: Cyknąć fotkę mielonego na talerzu, a mecz futbolowy. Ktoś czai różnice? Nie bardzo. Poziom emocji najczęściej zbliżony. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu (edytowany) 2 godziny temu, Kraft napisał: Poziom emocji najczęściej zbliżony. A jak już poruszyliśmy temat emocji , to całą noc nie spałem zastanawiając się czemu , krzywa DL przez te wszystkie lata podbijała niskie o 3-4 dB , a tu nagle 10-11 dB. Od samiutkiego rana wziąłem się za mój system klocek po klocku sprawdzając co może być przyczyną. I znalazłem ! @MariuszZ , @lpomis przepraszam , za wcześniejsze pomiary. W RME , choć dałbym sobie rękę uciąć , że wyłączałem , włączone były filtry te co to wklepałem z Rew. Na moim przykładzie zatem można przyjąć , że pomiary się do czegoś jednak przydają , bo pokazują ewentualne błędy w ustawieniu systemu. Zrobiłem kolejne pomiary dla DL , a następnie wszystko REW-em od początku. - L + R bez subwoofera - L + R z subwooferem - L+R z subwooferem i filtrami DL oraz krzywą DL czyli tak jak słucham na codzień / zdjęcie w załączniku/ - L+R z subwooferem i bez krzywej domowej DL jak dla mnie wygląda to o niebo lepiej , ale wszelkie sugestie mile widziane. POMIAR 30.11.25.mdat Edytowano 43 minuty temu przez tomek4446 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 18 godzin temu, Wing0 napisał: nie rób z nas dziadków 😛 https://x.com/JamesMelville/status/1994067606525956286?s=20 On pewnie nawet nie wie ile lat ma ten kawałek 😁 17 godzin temu, michaudio napisał: "jakby ktoś napierdalał młotkiem w pralkę". 😜 😉 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu @tomek4446 - wg mnie wygląda to obiecująco! Zerknij na spektrogram. Gdybym miał wybierać pod siebie tylko na podstawie wykresów, zdecydowałbym się na wersję z DL bez krzywej domowej. No a jak wrażenia "na ucho"? Jak Ci się podoba? Masz teraz odczucie, że Dirac zabiera życie i kastruje wysokie tony z blasku? Odpisz, cytując
Recommended Posts