Kraft Napisano Wtorek o 19:10 Napisano Wtorek o 19:10 (edytowany) 28 minut temu, lpomis napisał: Na dwóch kolumnach zauważalne jest minimalne przesunięcie słojów. W fotkach z innych materiałów i recenzji ich struktura ewidentnie różni się od siebie. Fronty wyglądają inaczej niż te, które grają u mnie. Widać to w szczególności pod wooferem. Na Hi-Fi.com napisali natomiast tak: "Skrzynki pokrywa się przyjemną w dotyku folią winylową, dostępną w trzech wariantach: satynowej bieli albo czerni oraz matowym orzechu." Na KEF Q350, które są pokryte folią też "słoje" się różnią. Edytowano Wtorek o 19:14 przez Kraft Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Wtorek o 19:12 Napisano Wtorek o 19:12 1 godzinę temu, lpomis napisał: No i co? No i bieda panie, bieda. I moje akcje Acoustic Energy szlag trafił ☹️ 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 19:16 Napisano Wtorek o 19:16 3 minuty temu, tomek4446 napisał: I moje akcje Acoustic Energy szlag trafił ☹️ Spokojnie. Teraz swoje 5 minut mają stare/nowe AE1. Nie wtopisz. https://stereonet.com/reviews/acoustic-energy-ae1-40th-anniversary-edition-loudspeaker-review Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Wtorek o 19:21 Napisano Wtorek o 19:21 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Teraz swoje 5 minut mają stare/nowe AE1. O ! i to wygląda jak kolumna ! 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 19:23 Napisano Wtorek o 19:23 (edytowany) 3 minuty temu, tomek4446 napisał: O ! i to wygląda jak kolumna ! One muszą dobrze brzmieć właśnie z racji wyglądu. Edytowano Wtorek o 19:25 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Wtorek o 19:32 Napisano Wtorek o 19:32 (edytowany) 17 minut temu, kaczadupa napisał: Spokojnie. Teraz swoje 5 minut mają stare/nowe AE1. Nie wtopisz. https://stereonet.com/reviews/acoustic-energy-ae1-40th-anniversary-edition-loudspeaker-review Ciekawe , czy opinia tak obiektywna jak kolegi @ Ipomis Edytowano Wtorek o 19:33 przez maciek72 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 19:34 Napisano Wtorek o 19:34 Przed chwilą, maciek72 napisał: Ciekawe , czy opinia tak obiektywna jak kolegi @ Ipomis Trzeba namówić Wojtka na test rocznicowych AE1. Wojtek, to jest to co tygryski lubią najbardziej! Teraz Twoja kolej Maciek. 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano Wtorek o 19:37 Autor Napisano Wtorek o 19:37 18 minut temu, Kraft napisał: Na KEF Q350, które są pokryte folią też "słoje" się różnią. Faktycznie. No to będzie mi ciężko to zweryfikować. Postawmy więc w tym miejscu gwiazdkę. Sugerowałem się materiałami od samego producenta. Przydałby się jakiś specjalista, np. @Rega lub @KrólKiczu. Jak osoba mało ogarnięta w tym temacie ma odróżnić dobrze imitującą folię winylową z różnymi wzorami słojów i zagłębieniami od prawdziwego forniru? Ugryźć, poskrobać gdzieś nożykiem w rogu? Może nikt nie zauważy? 5 godzin temu, artj23 napisał: Dobrze by było przetestował Q acoustic cos z serii 3030c Odnotowałem. Choć nie zależy to ode mnie. Jeśli już coś testuję, to zamawiam sprzęty poekspozycyjne, wersje demo lub po zwrocie. Lubię posłuchać bardziej budżetowego audio. Lubię też szukać perełek z nadzieją, że u mnie zostaną. Choć ostatnio coś kiepsko z nimi. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Wtorek o 19:38 Napisano Wtorek o 19:38 Namawiam Ciebie Wojtek na AE1:) Tylko , czy nie dostanie bana od dystrybutora ? 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Wtorek o 19:42 Napisano Wtorek o 19:42 28 minut temu, Kraft napisał: Na KEF Q350, które są pokryte folią też "słoje" się różnią. Panowie,czy wy nie za wiele wymagacie od skrzynek z kilka tysi?😁. Z tego co mi wiadomo Bentley stosuje taki dobór okładzin drewnianych , żeby uzyskać efekt lustrzanego odbicia na przeciwległych drzwiach,ale też cennik inny😁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 19:46 Napisano Wtorek o 19:46 Zapewniam, że skrzyneczki od Spendora za niecałe 20 kzł wykonane są kapitalnie. Można je macać i oglądać z każdej strony bez końca. Odpisz, cytując
lpomis Napisano Wtorek o 19:47 Autor Napisano Wtorek o 19:47 6 minut temu, maciek72 napisał: Namawiam Ciebie Wojtek na AE1:) Tylko , czy nie dostanie bana od dystrybutora ? Ok. Jak zacząć maila do dystrybutora? "Dzień dobry, właśnie obsmarowałem Wasze kolumienki na forum i dałem im 2 na 5 gwiazdek. Wyślecie mi jakieś demo do testów? Pozdrawiam". Będzie dobrze? 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Wtorek o 19:47 Napisano Wtorek o 19:47 (edytowany) 3700 , to mało za tak mało ? Proponuję posłuchać Indiana Line Diva 3 . Można się zdziwić W odpowiedzi na post wyżej : Coś w ten deseń Ciekawe jakby zareagowali Edytowano Wtorek o 19:50 przez maciek72 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 19:56 Napisano Wtorek o 19:56 7 minut temu, lpomis napisał: Będzie dobrze? Raczej tak bo chyba tym nowym AE1 nie wystawisz jedynki? Może być tylko lepiej czyli wszyscy zadowoleni. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Wtorek o 19:57 Napisano Wtorek o 19:57 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Zapewniam, że skrzyneczki od Spendora za niecałe 20 kzł wykonane są kapitalnie. Można je macać i oglądać z każdej strony bez końca. No właśnie. W czasie Twojego testu , ktoś, może nawet Ty pisał, że przetworniki i inne wnętrzności niby przeciętne,i nie wiadomo w w sumie jak producent uzyskał tak świetne brzmienie. Do brzmienia dołożyli dobrą stolarkę,odpowiednio wycenili i sukces jest 😁 7 minut temu, lpomis napisał: . Jak zacząć maila do dystrybutora? Dzień dobry. Napisałem prawdę, której wy nie mogliście ujawnić... wielbiciele woof basu już do was pędzą 😁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 20:01 Napisano Wtorek o 20:01 Przed chwilą, Nowy75 napisał: Do brzmienia dołożyli dobrą stolarkę,odpowiednio wycenili i sukces jest 😁 Chociaż granie przyciemnione przez górę pasma to barwy średnicy z Regą Elex na mnie działały…. ale głowa do góry, w domu są już ATC SCM7. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 20:25 Napisano Wtorek o 20:25 26 minut temu, Nowy75 napisał: przetworniki i inne wnętrzności niby przeciętne Niedrogi nie znaczy przeciętny. W przetwornikach może być tanio i dobrze. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano Wtorek o 20:41 Napisano Wtorek o 20:41 54 minuty temu, lpomis napisał: jakiś specjalista, np. @Rega @lpomis zawstydzasz mnie. Nie jestem specjalistą. Folię od forniru różni głównie faktura i grubość pokrycia. Wyczuwalne to jest też w dotyku. Czasem folie też mają jakąś tam fakturę. A moje wypociny to zwykła amatorka. Folię zastosowałem wyłącznie w pierwszych odnawianych przez mnie kolumnach. Dali 7. Ale , że kolumny stare i niezbyt wysokiej jakości to mogłem sobie pozwolić na folię. JBL L86 - to już fornir - buk, JBL L36 - fornir dąb, Altec - fornir palisander. Oczywiście fornir modyfikowany , bo łatwiej go połozyć niż zwykły. Fornir pokryty zaledwie jedną warstwą lakieru. Pokrycie następnymi wiąże się z pracochłonnym szlifowaniem. Natomiast przymierzam się do następnych w fornirze korzeń muscato z wielokrotnym politurowaniem i wykończeniem na wysoki połysk. 2 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 20:48 Napisano Wtorek o 20:48 Fornir na AP Classic wyglądał mniej naturalnie niż np. folia na Mission M34. Nie jest tak łatwo laikowi to odróżnić. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 21:19 Napisano Wtorek o 21:19 1 godzinę temu, lpomis napisał: Jak osoba mało ogarnięta w tym temacie ma odróżnić dobrze imitującą folię winylową z różnymi wzorami słojów i zagłębieniami od prawdziwego forniru? Ugryźć, poskrobać gdzieś nożykiem w rogu? Test ogniowy powie wszystko. Fornir się najpierw nadpali, a potem spopieli, a folia - zacznie skwierczeć i topić, a po zapaleniu poczujesz charakterystyczny swąd. Spróbuj... I jak - miałem rację? 😎 1 godzinę temu, lpomis napisał: "Dzień dobry, właśnie obsmarowałem Wasze kolumienki na forum i dałem im 2 na 5 gwiazdek. Wyślecie mi jakieś demo do testów? Pozdrawiam". Będzie dobrze? Proponuję drobną edycję: "Dzień dobry, dałem Waszym kolumienkom na forum 2 na 5 gwiazdek, bo na tyle moim zdaniem zasługiwały. Jest mi przykro, że przesłaliście mi takiego gniota. Nie chcielibyście się, Państwo, zrehabilitować? Dam Wam kolejną szansę, tylko żeby tym razem to naprawdę grało!" Gwarantuję, że wyślą lepsze paczki, a do tego bombonierkę i liścik z przeprosinami. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Wtorek o 22:08 Napisano Wtorek o 22:08 3 godziny temu, kaczadupa napisał: A tu recka p. Stryjeckiego (podobno najlepsze uszy w kraju). Poprzedni model. https://www.hi-fi.com.pl/testy/kolumny/acoustic-energy-ae300/ https://www.hi-fi.com.pl/testy/kolumny/tannoy-mercury-m2/ A to zbereźnik z tego Stryjeckiego, jak on mógł 😉 3 godziny temu, Nowy75 napisał: No to jeśli tak wygląda recenzenzja faceta podstawionego przez salon audio jak nieco wcześniej sugerowano...😁 Nie wciskaj mi w klawiaturę czegoś czego nie napisałem. W marketingu niekoniecznie jest ważne co mówią, ważne aby mówili i nazwy nie przekręcali. A jak mówią źle, to znaczy że się możesz z tym nie zgodzić - nie będą ci wciskać kitu, wszak ty wiesz lepiej 😁 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 22:20 Napisano Wtorek o 22:20 3 godziny temu, kaczadupa napisał: A tu recka p. Stryjeckiego (podobno najlepsze uszy w kraju). Poprzedni model. https://www.hi-fi.com.pl/testy/kolumny/acoustic-energy-ae300/ No i wszystko jasne. Trzeba było słuchać na nich Szostakowicza i Wagnera, a Wojtek o tym zapomniał. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Wtorek o 23:22 Napisano Wtorek o 23:22 1 godzinę temu, pairtick napisał: 1 godzinę temu, pairtick napisał: Nie wciskaj mi w klawiaturę czegoś czego nie napisałem. Przecież nawet o Tobie nie wspomniałem...😁. Co do zasad marketingu ,to w oficjalnych recenzjach nie widać tego o czym piszesz,tzn. zawsze jest dobrze,ale nie zawsze idealnie 😁. Przy czym tego "ale" to trzeba szukać między wierszami 3 godziny temu, Kraft napisał: Niedrogi nie znaczy przeciętny. W przetwornikach może być tanio i dobrze Właśnie o to chodzi. Nie same przetworniki grają i producent nie przypadkiem uzyskał dobry dźwięk, wiedzą co robią Nieprzypadkiem😁 Noc😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Wtorek o 23:37 Napisano Wtorek o 23:37 10 minut temu, Nowy75 napisał: Co do zasad marketingu ,to w oficjalnych recenzjach nie widać tego o czym piszesz No właśnie, w oficjalnych... 😜 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 05:56 Napisano wczoraj o 05:56 7 godzin temu, Rafał S napisał: No i wszystko jasne. Trzeba było słuchać na nich Szostakowicza i Wagnera, a Wojtek o tym zapomniał. Znam Wojtka lepiej niż Ty. Zanim zamieści test sprzętu hi-fi w sieci przez tydzień uważnie słucha Nokturn op. 48 Chopina. Ma tu wybitnie wyrobione ucho. Tylko Dali Menuet przeszły ten test śpiewająco. 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts