Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, kaczadupa napisał: To tylko przykład, że nie jest to najlepszość bo jest w klasie A i trzeba się na niego zapisywać w kolejkach, czekać pół roku i takie tam… Abstrahując od brzmienia, Sugden miał kilka lat temu (nie wiem jak teraz) specyficznego dystrybutora. Ponoć ciężko było się z nim dogadać. Zaprzyjaźniony sprzedawca chciał włączyć A21 Se Signature do swojej oferty, ale zrezygnował po kilku próbach kontaktu. Machnął ręką i stwierdził, że woli zamiast tego sprzedawać produkty dostarczane mu przez ludzi, z którymi da się normalnie współpracować. Po co promować markę wśród swoich klientów, jak potem zabraknie towaru? Druga sprawa: to jest wzmacniacz dla świadomego nabywcy. A tacy często zaczynają od rynku wtórnego, tropią okazje zagranicą itd. Więc jakość nie musi się przekładać na sprzedaż polskich salonów audio. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Jego funkcja przenoszenia stopnia wyjściowego staje się coraz bardziej „wygięta” wraz ze spadkiem impedancji obciążenia Tak, spadki impedancji są kluczowe. Ale każdy chyba jest tego świadom i dobiera głośniki do wzmacniacza poprawnie? Ja nie jestem przywiązany do sprzętów, w 2024 wymieniłem CAŁY system (za wyjątkiem kabli). Od źródła po głośniki. Głównie dlatego, że trafiały się okazje a źródło (mini PC) po prostu padło. Stąd zakup Aurendera. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, il Dottore napisał: Czy ja pod każdym moim wpisem mam dawać disklejmer że nie jest to prawda objawiona a jedynie moja opinia? Wreszcie załapałeś! 2 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Rafał S napisał: Sugden miał kilka lat temu (nie wiem jak teraz) specyficznego dystrybutora. Nawet nic mi nie mów! Chciałem kupić DAC Audio Note i p. Szemis mi odmówił! Ale i tak szanuję! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dodam tylko, że czytając fora miłośników Sugdena ten najnowszy model Sugdena, którego mają nasi dwaj Koledzy z forum, wcale nie jest uważany za najbardziej udany/ceniony za brzmienie. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: nowi właściciele marki muszą się liczyć z tym, że kupili nazwę, która oprócz ciepłych wspomnień może też budzić negatywne skojarzenia. Naprawdę ktoś ma ciepłe wspomnienia związane z Unitrą? Chyba, że rozdziewiczył koleżankę przy akompaniamencie muzyki z tego systemu... Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A jeszcze w temacie wymiatających Chińczyków. Sugdena A21 można od nich kupić już za 1550 zł polskich. 2 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Jarek, już się tak nie przymilaj do @il Dottore Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Kraft napisał: Sugdena A21 można od nich kupić już za 1550 zł polskich. A mojego Kratosa za 1255 dolarów. Sklep poniżej sprzedał już 561 sztuk (z tego 374 w ciągu ostatnich 7 dni) i zostało im tylko 10 w magazynie! 😁 https://bcpchoice.shop/products/pathos-kratos-integrated-amplifier 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 20 minut temu, kaczadupa napisał: czytając fora miłośników Sugdena ten najnowszy model Sugdena, którego mają nasi dwaj Koledzy z forum, wcale nie jest uważany za najbardziej udany/ceniony za brzmienie. Ja miałem okazję przez kilka miesięcy porównać modele z Signature i bez. Słuchałem też SE Signature i IA-4 Masterclass we własnym systemie. Wnioski: 1/ IA-4 to absolutny highend. Takiej kontroli i kultury dźwięku połączonej z piękną barwą i nasyceniem w życiu nie słyszałem. Bajka. Absolut. Ale nie wiem, czy bym się zamienił. Pewnie tak, ale po A21 bym płakał. 2/ A21 SE - ni pies ni wydra. Ani nie ma tyle magii i romantyzmu co A-21 ani tyle kontroli i kultury co IA-4. Idealny wybór dla niezdecydowanych. Trochę tego i trochę tego. 2/ A21 vs A21 Signature - parę miesięcy miałem obydwa w systemie. Zanim Signature się rozkręcił to przez okres wygrzewania urządzenia grały identycznie. Po upływie okresu burn-in dała się zauważyć lepsza scena, lepsza rozdzielczość na górze, detal, precyzja, lepsze powietrze. Ale wciąż bez żelaznej kontroli IA-4, lub nawet półżelaznej SE. Dalej taki trochę luzaczek. Na średnicy różnice są zerowe jeśli chodzi o barwę i nasycenie. O basie się nie wypowiem, bo ja mam bas w klasie D. Ale MOŻE na tym odcinku od 70 do 200Hz, za który odpowiada Sugden jest trochę lepsza kontrola. Może. Tak to słyszę. Żadnych tam ewidentnych zmian, żeby natychmiast waliły po uszach. Ale tak - bas WYDAJE SIĘ bardziej zwarty w Signature. To by miało sens, bo zmiany zaszły głównie w sekcji zasilania. 19 minut temu, Kraft napisał: A jeszcze w temacie wymiatających Chińczyków. Sugdena A21 można od nich kupić Bardzo dużo klonów jest na Ali i ponoć niektóre są bardzo udane. Jest taki polski kanał na YT - gość te wynalazki kupuje i testuje, niektóre bardzo chwali. Brak mi tam niestety porównań łeb w łeb klon/oryginał. 12 minut temu, Rafał S napisał: A mojego Kratosa za 1255 dolarów. Jak oni to robią??? Toż sama taka obudowa wychodzi drożej! Edytowano 3 godziny temu przez il Dottore 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dla chętnego 👍 ≥ Sugden A21se Signature — Versterkers en Receivers — Marktplaats https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/versterkers-en-receivers/m2317035649-sugden-a21se-signature?correlationId=e74f207d-3932-4b61-be81-4884d3671305 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 43 minuty temu, misiekx napisał: Dla chętnego 👍 ≥ Sugden A21se Signature — Versterkers en Receivers — Marktplaats 836.54 kB · 1 download https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/versterkers-en-receivers/m2317035649-sugden-a21se-signature?correlationId=e74f207d-3932-4b61-be81-4884d3671305 Świetna cena! I to custom! Odpisz, cytując
S!N! Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Zmieńcie nazwę tematu na sugdeon lub chińskie szroty bo tutaj człowiek nic się nie dowie o unitrze. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Odnośnie Sugdena - czy ktoś sobie życzy za równowartość ok 1500 zł? Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 godzin temu, il Dottore napisał: Jeśli w 2024 ich przychód wyniósł 2,4 miliona to znaczy, że sprzedali na cały świat 140 wzmacniaczy. A przecież nie tylko wzmacniacze produkują. Dokładnie, nie wiadomo skąd/za co ten przychód mają. A co do roysa, to jednak przepaść cenowa dyskwalifikuje porównanie. 13 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ok, ale na Unitrę jest duży hejt. Sporo tego na forach czy fejsie widać, i w zdecydowanej większości piszą ci co nie słyszeli. Zasłużony, chodzi o cenę i próbę wytworzenia atmosfery ekskluzywności wokół sprzętu, czyli wmawianie nam, że masz do czynienia z czymś wyjątkowym, a ludzie na takie manipulacje odpowiadają agresywnymi komentarzami, bo nikt nie chce aby go traktować jak idiotę. Ja kiedyś, na początku, chciałem posłuchać tej Unitry. Mieszkam na Śląsku, dużo ludzi i dużo sklepów, nikt nie miał w ofercie tej Unitry. Unitra to nie jest sprzęt markowy, jeszcze dobrej marki sobie nie wyrobiła... Ja osobiście nie dam za Unitrę tyle kasy, bo sie zrobie niewolnikiem własnego zakupu - nie sprzedam tego po uczciwej cenie kiedy mnie najdzie chęć zmiany. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, Jacch napisał: Dokładnie, nie wiadomo skąd/za co ten przychód mają. A co do roysa, to jednak przepaść cenowa dyskwalifikuje porównanie. Zasłużony, chodzi o cenę i próbę wytworzenia atmosfery ekskluzywności wokół sprzętu, czyli wmawianie nam, że masz do czynienia z czymś wyjątkowym, a ludzie na takie manipulacje odpowiadają agresywnymi komentarzami, bo nikt nie chce aby go traktować jak idiotę. Ja kiedyś, na początku, chciałem posłuchać tej Unitry. Mieszkam na Śląsku, dużo ludzi i dużo sklepów, nikt nie miał w ofercie tej Unitry. Unitra to nie jest sprzęt markowy, jeszcze dobrej marki sobie nie wyrobiła... Ja osobiście nie dam za Unitrę tyle kasy, bo sie zrobie niewolnikiem własnego zakupu - nie sprzedam tego po uczciwej cenie kiedy mnie najdzie chęć zmiany. Nie masz , nie będzesz miał, nie słyszałeś-to nie hejtuj, tylko dlatego, że ci się cena nie podoba! 3 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie masz , nie będzesz miał, nie słyszałeś-to nie hejtuj, tylko dlatego, że ci się cena nie podoba! Ty znasz definicję słowa hejt? Raczej nie, pisanie że coś mi nie pasuje, argumentowanie, to nie jest hejt. Chyba, ze nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, S!N! napisał: tutaj człowiek nic się nie dowie o unitrze. No bo żodyn jej nie posiada. Żodyn. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu 9 godzin temu, il Dottore napisał: To wciąż proteza. Po co zmniejszać zniekształcenia przy przejściu przez zero, jeśli można ich po całkowicie uniknąć? Jest symetryczna końcówka mocy - czyli cztery wzmacniacze - każdy na pojedynczym tranzystorze. To gdzie tu masz przejście przez zero? Odpisz, cytując
S!N! Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 30 minut temu, il Dottore napisał: No bo żodyn jej nie posiada. Żodyn 🤦♀️ Odpisz, cytując
misiekx Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 1 godzinę temu, Jacch napisał: bo sie zrobie niewolnikiem własnego zakupu - nie sprzedam tego po uczciwej cenie kiedy mnie najdzie chęć zmiany Nigdy nie kupowałem czegoś z myślą o odsprzedaniu i ewentualnym zarobku. Kolumny, wzmacniacz, telewizor, telefon czy auto. Cieszmy się z tego życia, nie zamykajmy takim myśleniem. Oczywiście w ramach naszych możliwości, budżetu. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 4 minuty temu, misiekx napisał: Nigdy nie kupowałem czegoś z myślą o odsprzedaniu i ewentualnym zarobku. Kolumny, wzmacniacz, telewizor, telefon czy auto. Cieszmy się z tego życia, nie zamykajmy takim myśleniem. Oczywiście w ramach naszych możliwości, budżetu. Pozdrawiam Ja nie myślę o ew. zarobku, tylko ew. stracie. I tez nie zawsze, a w wypadku sprzętu audio, który wymieniam dość często jak najbardziej. Przy czym ta myśl nie determinuje mojego zakupu. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu 49 minut temu, Jacch napisał: pisanie że coś mi nie pasuje, argumentowanie, to nie jest hejt. Pisanie o sprzęcie, którego się nie słuchało w kontekście tylko ceny katalogowej to żadne argumentowanie. 1 godzinę temu, Jacch napisał: Zasłużony, chodzi o cenę i próbę wytworzenia atmosfery ekskluzywności wokół sprzętu, czyli wmawianie nam, że masz do czynienia z czymś wyjątkowym, a ludzie na takie manipulacje odpowiadają agresywnymi komentarzami, bo nikt nie chce aby go traktować jak idiotę. Tu jednak twierdzisz, że hejt zasłużony. I znowu nie odwołujesz się do faktycznej jakości wykonania czy brzmienia sprzętu tylko ceny i braku wyrobionej porządnej marki. Jakby Ci ktoś obiecał, że sprzedasz taką Unitrę potem z niewielką stratą, to wypowiedzi byłyby już bardziej stonowane? Myślisz, ze Unitra (i inni producenci) myślą przy projektowaniu swojego sprzętu jak to będzie z ewentualną dalszą odsprzedażą ich produktów? Ja mam nadzieję, że kompletnie nie biorą tego pod uwagę, i że jakość wykonania i dźwięku spowoduje, że zostaniesz z nim na lata i będziesz szczęśliwy Odpisz, cytując
Jacch Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 3 godziny temu, il Dottore napisał: Bardzo dużo klonów jest na Ali i ponoć niektóre są bardzo udane. Jest taki polski kanał na YT - gość te wynalazki kupuje i testuje, niektóre bardzo chwali. Brak mi tam niestety porównań łeb w łeb klon/oryginał. Jest podobny o kablach. Gość kupuje podrobki i porównuje, a czasem tylko testuje, bo oryg. nie ma. Oglądałem test podróbki b.drogiego AQ srebrnego, oryginał kosztuje tysiace euro, jego podróba jak pamiętam wyszła kilka stówek i kabel zostawił w swoim systemie. Stwierdził, ze to najlepszy jaki miał u siebie dotychczas, łącznie z oryginalnymi. Więc czy warto? Nie wiem, bo można sie ucieszyć albo wk...ić 1 minutę temu, Chmarski napisał: Pisanie o sprzęcie, którego się nie słuchało w kontekście tylko ceny katalogowej to żadne argumentowanie. A gdzie napisałem słowo o tym jak gra? Gdzie skrytykowałem. 2 minuty temu, Chmarski napisał: Tu jednak twierdzisz, że hejt zasłużony. To może inaczej, bo ludzie nie rozumieją słów, których uzywają Cytat Hejt to agresywne i obraźliwe zachowania online, znane także jako mowa nienawiści, mające na celu zniesławienie, poniżenie lub zastraszenie innych osób lub grup. Może przybierać formę pisemnych komentarzy, grafik, memów czy filmów, często pod płaszczykiem anonimowości, i jest formą cyberprzemocy. W ludziskach wzięło sie przekonanie, ze każda krytyka, niezadowolenie to hejt. Błąd. 5 minut temu, Chmarski napisał: Myślisz, ze Unitra (i inni producenci) myślą przy projektowaniu swojego sprzętu jak to będzie z ewentualną dalszą odsprzedażą ich produktów? Ja mam nadzieję, że kompletnie nie biorą tego pod uwagę, i że jakość wykonania i dźwięku spowoduje, że zostaniesz z nim na lata i będziesz szczęśliwy A co mnie obchodzi co oni sobie myślą? Mnie obchodzi co ja sobie myślę i ile na to mam wydać kasy. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu 5 minut temu, Jacch napisał: W ludziskach wzięło sie przekonanie, ze każda krytyka, niezadowolenie to hejt. Błąd. Krytyka powinna być konstruktywna. Oceń sprzęt przez pryzmat realnej jakości do ceny, a nie ceny vs nie wiadomo wyimaginowane sobie coś. Bez tego to: 9 minut temu, Jacch napisał: Hejt to agresywne i obraźliwe zachowania online, znane także jako mowa nienawiści, mające na celu zniesławienie, poniżenie lub zastraszenie innych osób lub grup. Może przybierać formę pisemnych komentarzy, grafik, memów czy filmów, często pod płaszczykiem anonimowości, i jest formą cyberprzemocy. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts