Rafał S Napisano 18 grudnia 2025 Napisano 18 grudnia 2025 11 minut temu, kaczadupa napisał: Ogólnie jednak u siebie wolę 7 (zdecydowanie) więc temat 11 dla mnie zamknięty. Adam, przetestowałeś dla siebie (i dla nas) kilka monitorów z wyższej półki (ProAc, Harbeth, Spendor). Czy doczekamy się też testu scm19 lub 20 (wersji pasywnej)? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 grudnia 2025 Autor Napisano 18 grudnia 2025 Zdecydowanie nie. Wracam do rozmiaru „minimaxi” i tylko wokali z M30.3xd2 żal. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 18 grudnia 2025 Napisano 18 grudnia 2025 18 minut temu, Rafał S napisał: Czy doczekamy się też testu scm19 lub 20 (wersji pasywnej)? Z przetestowaniem 20 może być problem. Z tego co wiem od pewnego znajomego w polskich salonach jest ich naprawdę niewiele a na nową parę czeka się miesiącami. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 18 grudnia 2025 Napisano 18 grudnia 2025 36 minut temu, KrólKiczu napisał: Z przetestowaniem 20 może być problem. Tak, też już zauważyłem, że 20-tek jest mniej, a do tego cześć z nich to modele aktywne. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 29 grudnia 2025 Napisano 29 grudnia 2025 (edytowany) Gdyby ktoś się zastanawiał, jaka jest kondycja finansowa właściciela marki Unitra - Michała Kicińskiego, to właśnie pojawił się ciekawy biznesowy ruch. Pan Kiciński, współzałożyciel CD Projekt, wykupił 100% udziałów w platformie GOG za ok. 90,7 mln zł. "Nabycie GOG przez Michała Kicińskiego zostało w całości sfinansowane ze środków pozyskanych i zabezpieczonych w momencie zamknięcia transakcji i nie wiązało się ze sprzedażą żadnych należących do niego akcji spółki CD PROJEKT." https://www.cdprojekt.com/pl/media/aktualnosci/michal-kicinski-wspolzalozyciel-cd-projekt-nabywa-100-udzialow-w-gog/ Dla niewtajemniczonych w tematyce gier komputerowych: GOG (Good Old Games) to jedna z większych platform do cyfrowej sprzedaży gier na PC, znana z tego, że oferuje gry bez DRM, czyli bez zabezpieczeń, które utrudniają ich uruchamianie czy archiwizowanie i często skupia się też na starych, klasycznych tytułach. Taka ostoja normalności w świecie abonamentów, kont, launcherów i wszelakiej inwigilacji, ograniczaniem prawa do własności przez inne serwisy. Kupujesz i masz. Są więc bardzo fair wobec użytkowników. Cała platforma postała w 2008 roku jako część CD Projektu, czyli studia znanego m.in. z serii Wiedźmin czy Cyberpunk 2077. Także jeśli jeszcze nie jesteście graczami, a macie w planach nimi zostać, to zachęcam do wspierania "naszych" i zakupów w Good Old Games - https://www.gog.com/pl Edytowano 29 grudnia 2025 przez lpomis 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu (edytowany) Brytole piszą o naszym wzmacniaczu. https://www.whathifi.com/hi-fi/stereo-amplifiers/unitra-wsh-805 Edytowano 21 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Biedna ta UNITRA, znów na papierze ach i och, a brzmieniowo jak zawsze 🤭 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu A to brytyjskie chooyki...Już żadnego audio spod znaku "fish&chips" nie kupię...🙂 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu (edytowany) Trochę nieszczęśliwie dobrali paczki do precyzyjnie i neutralnie grającego pieca. Czemu nie podłączyli paczek od np. Sonus Faber czy Harbeth. ATC czy KEF to jednak precyzja. Edytowano 21 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
burz Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Kilka komentarzy spod tego brytolskiego testu: kadaad3 DNI TEMU Całkowicie nieadekwatny cennik, to wszystko, co mogę powiedzieć o tym wzmacniaczu. Dibo4 DNI TEMU Wygląda naprawdę jak stary wzmacniacz budżetowy Akai lub Sanyo. Nie ma w nich nic złego, ale wiele z nich zostało zbudowanych wokół obwodów z wczesnymi wzmacniaczami operacyjnymi i tylko kilkoma tranzystorami - myślę, że nawet jeden "0" mniej byłby dzisiaj przesadą. Ta Unitra ma być prawdopodobnie bardzo audiofilską koncepcją, ale czuje się tak bardzo, a przy tej cenie jest wiele bardzo interesujących konkursów. Wolałbym kupić lepszy NAD, Marantz lub Yamaha lub Luxman klasy podstawowej niż tę retro-rzecz. AndyC4054 DNI TEMU Jeśli zamierzasz zrobić wzmacniacz za 4,5 tys. dolarów, przynajmniej spraw, by wyglądał dobrze. To wygląda jak chińska kopia budżetowego wzmacniacza Akai z lat 70-tych...!! Zabierzcie się z programem chłopaki!! Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Na żywo nie widziałem, ale moim zdaniem Unitra wygląda fantastycznie. A co do cennika, to połowa audio ma ceny z sufitu. Ten biznes zdaje się właśnie na tym polega. Audiofile brzydzą się kupować tanio. Nie mają wtedy poczucia, że potraktowali się z godną tego atencją. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Zależy też jak jest wykonana, ale jest duża szansa, że należycie. Ja już jestem tak zmęczony i zirytowany wyrobami ostatnich 2-3 dekad, których konstruktorom przyświeca jedynie zasada optymalizacji i efektywności cenowej, że z wielką przyjemnością płacę drożej lub nawet drogo gdy jakość wykonania odpowiada moim obecnym oczekiwaniom. Mam po prostu już dosyć tych “wydmuszek”, które co chwila się psują i nawet od pierwszego dnia nie dają radości ani z patrzenia na nie, ani z ich dotykania, czy obcowania z nimi. Nie dotyczy to tylko audio, oczywiście, ale audio również. Kupując współczesne “wielkoseryjne buble” - bo tak je zwykłem nazywać - niesamowicie zanieczyszczamy planetę, bo za kilka lat kupujemy ponownie. Dla mnie to kolejny mocny argument za tym, aby świadomie “przepłacić”. Jest szansa, że ta Unitra wychodzi ponad tę „mieliznę”. Edytowano 8 godzin temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 10 minut temu, sonique napisał: Mam po prostu już dosyć tych “wydmuszek”, które co chwila się psują i nawet od pierwszego dnia nie dają radości ani z patrzenia na nie, ani z ich dotykania, czy obcowania z nimi. Mam już wiele lat dwie budżetowe Yamahy i nie mogę się z Tobą zgodzić. Działają niezawodnie, mają godny wsad materiałowy, a do tego jeszcze wyglądają tak rasowo, ze wiele drogich sprzętów może im pozazdrościć prezencji. Tylko ta cena - są za tanie!;) Odpisz, cytując
sonique Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Co to znaczy „wiele lat”?:) Choć tak, kilka firm potrafi budżetowo i nienajgorzej. Z mojego doświadczenia prym wiedzie tu Denon, ale i Marantz i Yamaha dają jakoś radę. Natomiast ja pisałem o swoich oczekiwaniach. Każdy ma swoje…;) Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Denona i Marantza też mam. I też działają bez zastrzeżeń. 9 minut temu, sonique napisał: Co to znaczy „wiele lat”?:) Jedną Yamahę mam z 10 lat (albo dłużej). Druga nie wiem dokładnie ile ma lat, bo kupiłem używaną (ale pewnie 5+). Z tymi "wydmuszkami" tak nie szarżujmy. Edytowano 8 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
sonique Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu To spróbuj odtwarzaczy lub transportów CD w tym przedziale cenowym. Wzmacniacz zrobić najłatwiej, co więcej- zanim straci swoje parametry to trochę czasu minie - tu się po części zgodzę. To mechanika i precyzja jest dzisiaj głównym problemem w klasie budżetowej. 1 Odpisz, cytując
izapat Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Sprzęt godny posłuchania i dania mu szansy. Jestem zaskoczony. Razem z dynaudio C20BE 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, izapat napisał: Sprzęt godny posłuchania i dania mu szansy Jakie różnice w stosunku do Twojego Moona 371. Odpisz, cytując
izapat Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Moona miałem pożyczonego, ale jest numerem 2 na mojej liście. Na pierwszym jest accuphase e 4000. Unitra i moon mają wiele wspólnego. Przejrzystość, mnóstwo szczegółów, energiczny bas. Moon jest płynniejszy. Unitra lekko osusza dźwięk., także trzeba uważać co się do niej podłączy. Do mojego e380 nie będę porównywał, bo to kompletnie inne granie. Zaskoczyl mnie ten wzmacniacz swoją dojrzałością, szczegółowością i różnicowaniem. Esotary dostały nowe życie i wreszcie mogą pokazać ile są warte. Co do tej suchości, to nie jest tak, że jest minusem, to może się podobać. 4 Odpisz, cytując
Recommended Posts