Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
13 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

@kaczadupa czy dobrze wnioskuję, że sprzęt ocznie ładny, ale...

Sprzęt z wyglądu jak sprzęt w tej cenie. Zazwyczaj wszystkie one ładnie wykonane i spasowane.

Trafo też zupełnie ciche (uff tego się bałem bo jest praktycznie „na wierzchu”, nie jest zakryte w szczelnej, grubej i metalowej obudowie wzmaka jak w Regach czy Naimach co może trochę tłumić odgłos wzbudzonego trafa).

Jako okrutny pedant i esteta nie znajduję żadnego minusa w wykonaniu i spasowaniu elementów w WSH 605. 
Żonie z wyglądu Unitra się podoba a syn jest absolutnie na nie za wygląd. Dla mnie wygląd OK.
Brzmienie, tu potrzebuję więcej czasu bo pierwsze chwile i nie jestem wstrząśnięty ani zmieszany a jednak „Gwiazda” subtelnościami i wielobarwnością wokali mną ruszyła.

Unitra gra bardziej po męsku na tle Naima (szok). Naim potrafi zagrać delikatnie, ciepło i uczuciowo, tak wręcz kobieco ale brakuje mu trochę powera na tle Unitry. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)

@kaczadupa - na początek pytanie o kulturę pracy Unitry. Zaobserwowałeś coś niepokojącego? Transformator cichy? Potencjometr równy? Jak wyglądają skoki głośności, operując pilotem? Są łagodne, z możliwością precyzyjnego ustawienia, czy raczej nerwowe i mało dokładne?

/edit

Ok, widzę, że o trafie już napisałeś przed sekundą.

Edytowano przez lpomis
Napisano
1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

Ale brak mu ataku 😉

Atak pewnie jest, trudniej może być o soczystą barwę. Sądząc z recenzji w sieci, to raczej piec do bardziej nasyconych paczek (Harbethy itp.). A z ATC mogłaby się lepiej sprawdzić 805-tka. Ale nie uprzedzajmy faktów. :) 

Napisano
1 minutę temu, Rafał S napisał:

do bardziej nasyconych paczek (Harbethy itp

Rafał, dokładnie o tym przy nocnym słuchaniu pomyślałem. Ciepłe, soczyste i bliskie granie ale nie z malutkich monitorków. Oczywiście ktoś inny może wybrać bardziej neutralne granie. 

Jest jeszcze regulacja barwy we wzmacniaczu.