tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 19 minut temu, Mprezi napisał: Mogę zapytać gdzie jest Zlotowa lista? https://tidal.com/playlist/7f85db8f-cdc1-4fb2-8888-3548449eefa1 To jest druga , pierwszej nie mogę znaleźć , a była wg. mnie lepsza Listy są też na Spotify @lpomis Wojtek znajdziesz tą pierwszą ? 18 minut temu, Dan79 napisał: Może przy okazji dowiem się czegoś więcej. AVS to bardziej wystawa , miejsce spotkań, niż punkt odniesienia dla dźwięku. Ciężko usiąść w tzw. sweet spocie. Na narodowym przynajmniej są większe pokoje , bo w hotelach to już dramat. AVS zastawia pułapki , muzyka jest podrasowana , czyli w większości są to utwory , które dobrze zabrzmią nawet w radiu kuchennym z budzikiem. Od lat tam łażę , bo lubię ten klimat i można pogadać z takimi samymi pasjonatami jak ja . Zawsze warto poznać czyjś punkt widzenia , otworzyć umysł. 3 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu EL84, EL34, ECL82/86, 6550 czy też starsze pentody głośnikowe typu EL12, AL4. Tych konstrukcji można słuchać godzinami. Lampy niby śmieciowe ale bardzo muzykalne. Lampy KTxx sorry ale dziękuję. Nie ma tu czaru lamp. 300b też jest bardzo dobra ale wymaga dobrej aplikacji. 2A3 jest nawet lepsza od 300b ale wymaga jednak łatwiejszych kolumn. Triody typu 845, 211, GM70 - duża moc, dobry drive i piękny dźwięk ale te lampy wymagają mega dopieszczonych konstrukcji. Dobra aplikacja to jest tutaj spory koszt. Osobiście preferuję EL84 nawet w se. 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, tomek4446 napisał: https://tidal.com/playlist/7f85db8f-cdc1-4fb2-8888-3548449eefa1 To jest druga , pierwszej nie mogę znaleźć , a była wg. mnie lepsza Listy są też na Spotify @lpomis Wojtek znajdziesz tą pierwszą ? AVS to bardziej wystawa , miejsce spotkań, niż punkt odniesienia dla dźwięku. Ciężko usiąść w tzw. sweet spocie. Na narodowym przynajmniej są większe pokoje , bo w hotelach to już dramat. AVS zastawia pułapki , muzyka jest podrasowana , czyli w większości są to utwory , które dobrze zabrzmią nawet w radiu kuchennym z budzikiem. Od lat tam łażę , bo lubię ten klimat i można pogadać z takimi samymi pasjonatami jak ja . Zawsze warto poznać czyjś punkt widzenia , otworzyć umysł. Dziękuję za listę. Mam tylko Spotify. Co do audio show, byłem w 2024 na narodowym. Co głównie dobrze wspominam to spotkania autorskie ciekawych ludzi jak Pacuła, Metz itd. Testowania sprzętu nie bylo i wg mnie nie bylo to możliwe. Jedynie gdzie można było bardziej potestowac to był to sprzęt "maly" jak wzmacniacze słuchawkowe i same sluchawki. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) @elektron6Mam SE na EL 34 . U mnie na 6CA7, tyle że w trybie triodowym. Nie narzekam🤣, a PP na 7591 (chyba podobnie jak na EL84) i też jest nienajgorzej. Ale komu ja o tym mówię🤣 Edytowano 3 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Wing0 napisał: i Leben bardzo dynamicznie gra chociażby LimpBizkit czy Infected Mashrooms, ale Graaf grał to z większym rozmachem i luzem. Ale czy Leben przez to gra jakoś znacząco gorzej? Nie. Ale od porównań nie uciekniemy. Większość sprzętów słuchanych bez porównania zagra "OK". Dopiero bezpośrednie porównanie A/B wskazuje zwycięzcę. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, il Dottore napisał: Dopiero bezpośrednie porównanie A/B wskazuje zwycięzcę. Jeden po drugim miałem w odstępie kilku dni. Odwoziłem jeden i ten samego dnia przywiozłem drugi. Mam słabą pamięć ale coś tam mi zostało pod łysiną :). Choć nie neguje bo ucho wybitnie szybko adaptuje się do danego sprzętu. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: otworzyć umysł Po otwarciu umysłu, z tytułowych 50 m² mamy 45 m² kuchni. Ktoś to w ogóle zauważył? Rozwiązaniem jest przeniesienie kuchni do tej wnęki, gdzie teraz jest telewizor. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu 26 minut temu, pairtick napisał: z tytułowych 50 m² mamy 45 m² kuchni. Marudzisz. W kuchni zawsze najlepiej się gada, więc i posłuchać tam można. Wystarczy wyburzyć tę bieda-ściankę i przesunąć lewą kolumnę. Odpisz, cytując
Recommended Posts