lpomis Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Klasyczna, mocna integra od Musicala powoli kończy swój rynkowy cykl życia. Jedenaście lat to i tak całkiem sporo jak na dzisiejsze standardy. Lada moment pojawi się następca w postaci M6xi. Obecna cena, jaką trzeba zapłacić za aktualny model to 8499 zł. Czy wciąż warto po niego sięgnąć, zanim zniknie z salonów? Postanowiłem sprawdzić osobiście. cdn. Edytowano 12 godzin temu przez lpomis 6 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ładnie to wszystko wygląda, i z zewnątrz i wewnątrz. Parametry też przyzwoite. Cena do przełknięcia. Tylko nie wiedzę pokrętła zrównoważenia kanałów. Czy ta funkcja jest może dostępna z pilota? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, lpomis napisał: Jedenaście lat Piękny wiek, w dzisiejszych czasach to coś wyjątkowego. Osobiście znam jeszcze jeden „wiekowy” wzmacniacz, który nadal pozostaje w produkcji - Leema Tucana 2. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Myślę, że jest mnóstwo podobnie wiekowych konstrukcji. Dodanie jakiegoś Mk2 czy SE do nazwy niczego w tym względzie nie zmienia. We wzmacniaczach klas A i AB nie ma faktycznie nic do poprawiania. Edytowano 3 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 31 minut temu, Kraft napisał: We wzmacniaczach klas A i AB nie ma faktycznie nic do poprawiania. Można za to wydać edycję specjalną i grzecznie poprosić o godziwą zapłatę - patrz Leema Tucana 2 Anniversary. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 40 minut temu, Kraft napisał: Dodanie jakiegoś Mk2 czy SE do nazwy niczego w tym względzie nie zmienia. Oooo, przepraszam. U mnie, w najnowszej zabawce, skutkuje zmianą zasilacza z impulsowego na liniowy🙂 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Kraft z tego co pisali o nowszych seriach Musicala, to dodano wejść,np.HDMI, żeby spinać sprzęt z KD,poprawili DAC-e . Akurat nowa 6-ka zyskała podobno najmniej,bo w niższych seriach zaimplementowano budowę serii oczko wyższych przy zachowaniu mniejszych mocy. Czyli nie taka tam kosmetyka, choć nowe modele to też nie będą. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Lepsze jest wrogiem dobrego. Tak mawiają najstarsi indianie. A co mówi nasz Magazyn AUDIO? Starsza wersja M6i a następnie jeszcze chwilkę obecna M6si. Bardziej podoba mi się - poczucie spełnienia - czyli starsza wersja. … i tego poczucia spełnienia życzę nam wszystkim. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 19 minut temu, Nowy75 napisał: @Kraft z tego co pisali o nowszych seriach Musicala, to dodano wejść,np.HDMI, żeby spinać sprzęt z KD,poprawili DAC-e . Dodanie wejścia, czy poprawki w DAC, to nie są zmiany we wzmacniaczu;). Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Jarek, widzisz jakąś znaczącą różnicę w podsumowaniu AUDIO dwóch generacji modelu M6? Ja widzę (mogę oczywiście nadinterpretować) i jestem ciekaw czy Wojtek do tego nawiąże w swoich wrażeniach. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 minuty temu, kaczadupa napisał: … i tego poczucia spełnienia życzę nam wszystkim. Najbardziej się to przyda Portugalczykom, bo Ci są wiecznie niespełnieni. Mają na tę przypadłość nawet własne określenie - saudade. A może to poczucie niespełnienia ma w sobie coś wartościowego? W końcu napędza im to fado. Może nasze, audiofilskie też nie jest takie złe? 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 11 godzin temu, lpomis napisał: Klasyczna, mocna integra od Musicala powoli kończy swój rynkowy cykl życia. Jedenaście lat to i tak całkiem sporo jak na dzisiejsze standardy. Lada moment pojawi się następca w postaci M6xi. Obecna cena, jaką trzeba zapłacić za aktualny model to 8499 zł. Czy wciąż warto po niego sięgnąć, zanim zniknie z salonów? Postanowiłem sprawdzić osobiście. cdn. Słuchałem dopiero co tego Mjuzikala w salonie w dobrej akustyce z PMC twenty5.22i oraz Audio Physic Step. Dwa różne monitory i dwa inne brzmienia, napiszę coś więcej, ale najpierw niech Wojtek zda relację, to jego test. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: A co mówi nasz Magazyn AUDIO? Najbardziej mi się podoba " prawie dual mono " " Prawie " robi jednak różnicę 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu AUDIO też potrafi okazać sympatię. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu @Kraft 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Akurat nowa 6-ka zyskała podobno najmniej,bo w niższych seriach zaimplementowano budowę serii oczko wyższych 😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu 9 minut temu, kaczadupa napisał: AUDIO też potrafi okazać sympatię. " siedzę " teraz w subwooferach , uwierz mi , jak się przeczytało jeden opis , to tak jak byś przeczytał wszystkie , niezależnie od firmy jakiej jest sprzęt Wszystkie są wybitne , wyprodukowane z myślą o najbardziej wymagających odbiorcach i oferują reprodukcję referencyjnego basu Złych nie ma Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu Żyjemy w dobrych czasach dla audiomaniaków. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts