Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Klasyczna, mocna integra od Musicala powoli kończy swój rynkowy cykl życia. Jedenaście lat to i tak całkiem sporo jak na dzisiejsze standardy. Lada moment pojawi się następca w postaci M6xi. Obecna cena, jaką trzeba zapłacić za aktualny model to 8499 zł. Czy wciąż warto po niego sięgnąć, zanim zniknie z salonów? Postanowiłem sprawdzić osobiście.

cdn.

m6si_0.jpg.a7fe88918c3cb516c4d9418b3f355041.jpg

m6si_2.jpg.c420082fbc91e10fc8dfd2041f1f89f0.jpg

Edytowano przez lpomis
Napisano

Ładnie to wszystko wygląda, i z zewnątrz i wewnątrz. Parametry też przyzwoite. Cena do przełknięcia. Tylko nie wiedzę pokrętła zrównoważenia kanałów. Czy ta funkcja jest może dostępna z pilota?

Napisano (edytowany)

Myślę, że jest mnóstwo podobnie wiekowych konstrukcji. Dodanie jakiegoś Mk2 czy SE do nazwy niczego w tym względzie nie zmienia.

We wzmacniaczach klas A i AB nie ma faktycznie nic do poprawiania.

Edytowano przez Kraft
Napisano
40 minut temu, Kraft napisał:

Dodanie jakiegoś Mk2 czy SE do nazwy niczego w tym względzie nie zmienia.

Oooo, przepraszam. U mnie, w najnowszej zabawce, skutkuje zmianą zasilacza z impulsowego na liniowy🙂

Napisano

@Kraft z tego co pisali o nowszych seriach Musicala, to dodano wejść,np.HDMI, żeby spinać sprzęt z KD,poprawili DAC-e . Akurat nowa 6-ka zyskała podobno najmniej,bo w niższych seriach zaimplementowano budowę serii oczko wyższych przy zachowaniu mniejszych mocy. Czyli nie taka tam kosmetyka, choć nowe modele to też nie będą.

Napisano (edytowany)

Lepsze jest wrogiem dobrego. Tak mawiają najstarsi indianie. 
A co mówi nasz Magazyn AUDIO?

Starsza wersja M6i a następnie jeszcze chwilkę  obecna M6si. 
Bardziej podoba mi się - poczucie spełnienia - czyli starsza wersja. :) 

IMG_5872.png.f995d1ba9a90d043ad23f632691a1dca.png

IMG_5874.png

… i tego poczucia spełnienia życzę nam wszystkim. :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
19 minut temu, Nowy75 napisał:

@Kraft z tego co pisali o nowszych seriach Musicala, to dodano wejść,np.HDMI, żeby spinać sprzęt z KD,poprawili DAC-e . 

Dodanie wejścia, czy poprawki w DAC, to nie są zmiany we wzmacniaczu;).

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)

Jarek, widzisz jakąś znaczącą różnicę w podsumowaniu AUDIO  dwóch generacji modelu M6? Ja widzę (mogę oczywiście nadinterpretować) i jestem ciekaw czy Wojtek do tego nawiąże w swoich wrażeniach. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
23 minuty temu, kaczadupa napisał:

… i tego poczucia spełnienia życzę nam wszystkim. :) 

Najbardziej się to przyda Portugalczykom, bo Ci są wiecznie niespełnieni. Mają na tę przypadłość nawet własne określenie - saudade.

A może to poczucie niespełnienia ma w sobie coś wartościowego? W końcu napędza im to fado. Może nasze, audiofilskie też nie jest takie złe? 

Napisano
11 godzin temu, lpomis napisał:

Klasyczna, mocna integra od Musicala powoli kończy swój rynkowy cykl życia. Jedenaście lat to i tak całkiem sporo jak na dzisiejsze standardy. Lada moment pojawi się następca w postaci M6xi. Obecna cena, jaką trzeba zapłacić za aktualny model to 8499 zł. Czy wciąż warto po niego sięgnąć, zanim zniknie z salonów? Postanowiłem sprawdzić osobiście.

cdn.

m6si_0.jpg.a7fe88918c3cb516c4d9418b3f355041.jpg

m6si_2.jpg.c420082fbc91e10fc8dfd2041f1f89f0.jpg

Słuchałem dopiero co tego Mjuzikala w salonie w dobrej akustyce z PMC twenty5.22i oraz Audio Physic Step. 
Dwa różne monitory i dwa inne brzmienia, napiszę coś więcej, ale najpierw niech Wojtek zda relację, to jego test.

Napisano
9 minut temu, kaczadupa napisał:

AUDIO też potrafi okazać sympatię.

" siedzę " teraz w subwooferach , uwierz mi , jak się przeczytało jeden opis , to tak jak byś przeczytał wszystkie , niezależnie od firmy jakiej jest sprzęt :) Wszystkie są wybitne , wyprodukowane z myślą o najbardziej wymagających odbiorcach i oferują reprodukcję referencyjnego basu :) Złych nie ma :)