tmnich Napisano Poniedziałek o 12:25 Napisano Poniedziałek o 12:25 19 minut temu, KrólKiczu napisał: Ale ładnie 🥰. A u mnie to samo robi miniDSP 🙂. A nawet ciut więcej 😜. Nadal się nie poddajesz 😂 Moze, to te „prawdy objawione” Odpisz, cytując
Oreo Napisano Poniedziałek o 12:37 Napisano Poniedziałek o 12:37 20 godzin temu, kaczadupa napisał: Ktoś w ogóle kupuje Warmera z krajowej dystrybucji? Tak,ja kupilem w q21.Przy gotowce dobra negocjacja ceny.Zyskuje 2 lata gwaracji (nie rok)door to door na koszt dystrybutora.Gdyby nie moje przygody w przypadku awarii ktore mialem przy innym sprzecie,pewnie bym wzial za te 1300.Dzis wiem co robic przy tak nieduzej roznicy,i myslac ze mi sie nie spodoba wystawiajac za tyle co kupilem z gwarancja nasza poszlo by moment.Bujalem sie 5 mies z gwarancja w Chinach,po duzych moich naciskach dopialem swego i skonczylo sie pozytywnie ale nie warte nerw.Odsylamy na wlasny koszt i pozniej jak do nas sprzet wraca placimy clo.U mnie Warmer gra z wiim Ultra,yamaha rn 803 i Diamond 25,gra to inaczej niz wczesniej ,w trybie Nos.Jest cieplej,bardziej muzykalnie,wiecej detali,przyjemne plastyczne granie. 4 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 12:41 Napisano Poniedziałek o 12:41 3 minuty temu, Oreo napisał: gra to inaczej niz wczesniej ,w trybie Nos. Co to jest tryb NOS ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Poniedziałek o 12:45 Napisano Poniedziałek o 12:45 Non oversampling filter. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano Poniedziałek o 13:04 Napisano Poniedziałek o 13:04 (edytowany) 42 minuty temu, KrólKiczu napisał: Bez czarów i magi. Chcesz mniej góry, masz mniej góry, chcesz mniej basu, masz mniej basu. A jak zabierzesz trochę basu i góry, to i wokale zaraz bardziej czytelne. Mam wrażenie że to jest inny rodzaj wpływu. To nie jest więcej góry czy dołu czy średnicy. Pewne rzeczy mogę ogarnąć na DSP, ale tego co odbieram jako charakter grania danego typu daca nie skoryguje DSP. Zresztą jak już Wojtek wrzucił pomiar - różnic charakterystyki częstotliwościowej brak. To nie ta droga. Być może kwestia domeny czasowej, filtrów lub ich braku, mniejszych przekształceń w R2R. Ale też niektórzy nie słyszą różnic między R2R a DS, więc tylko mają łatwiej. Edytowano Poniedziałek o 13:06 przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 13:04 Napisano Poniedziałek o 13:04 Dzięki , mam : SD sharp , SD slow , Sharp , Slow , NOS, SD Ld i chyba się zepsuło , bo co bym nie przełączył to brzmi dźwięk identycznie. Widocznie spece w Fiio zrobili to jakoś inaczej 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Poniedziałek o 13:42 Napisano Poniedziałek o 13:42 Tomek, jak zamkniesz sobie oczy i wkręcisz że jest inaczej to tak właśnie będzie 5 3 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 13:56 Napisano Poniedziałek o 13:56 46 minut temu, tomek4446 napisał: SD sharp , SD slow , Sharp , Slow , NOS, SD Ld W Gustardzie R26 słyszałem różnice między NOS i OS, ale były to naprawdę promile (OS - bardziej gładki, NOS - wyrazistszy). Natomiast łatwo się to przestawiało, co umożliwiało zabawę w ślepe testy bez dręczenia sprzętu przepianiem czy mechanicznym przełączaniem. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Poniedziałek o 14:29 Napisano Poniedziałek o 14:29 A ja to w sumie zazdroszczę innym tej zabawy DACami. Po wpięciu DSP nie mam ŻADNYCH możliwości podłączenia DACa. I czasem nawet rodzi się w mojej głowie myśl - skoro tak wszyscy zachwalają to R2R, może warto przymknąć oko na niedoskonałości dolnego pasma (przecież tak naprawdę większość osób się z nimi boryka) i kupić przetwornik, który będzie zarazem ciepły ale i rozdzielczy, muzykalny ale i precyzyjny. Trudna decyzja 🤔. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano Poniedziałek o 14:42 Napisano Poniedziałek o 14:42 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: SD sharp , SD slow , Sharp , Slow , NOS, SD Ld i chyba się zepsuło , bo co bym nie przełączył to brzmi dźwięk identycznie. Widocznie spece w Fiio zrobili to jakoś inaczej Na DS w tym na Adim też nie słyszałem zbytnio różnic, choć miałem wrażenie że akurat NOS jest inny trochę. Qutest już się dość sporo różnił filtrami co było dla mnie niespodzianką. Na Ares są 2xOS i NOS. Między OS jakieś kosmetyczne różnice, NOS jest dużo ciemniejszy, pogrubiony (większe żródła) i dociążony. Różnica jest naprawdę spora. 13 minut temu, KrólKiczu napisał: kupić przetwornik, który będzie zarazem ciepły ale i rozdzielczy, muzykalny ale i precyzyjny. znasz przecież odpowiedź, taki jest tylko jeden 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 14:54 Napisano Poniedziałek o 14:54 11 minut temu, marcinmarcin napisał: taki jest tylko jeden Tak, miesiąc miodowy jest tylko jeden. 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Poniedziałek o 15:47 Napisano Poniedziałek o 15:47 (edytowany) 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Dzięki , mam : SD sharp , SD slow , Sharp , Slow , NOS, SD Ld i chyba się zepsuło , bo co bym nie przełączył to brzmi dźwięk identycznie. Widocznie spece w Fiio zrobili to jakoś inaczej Dzięki za ten wpis, bo myślałem, ze tylko ja nie słyszę... w teacu też są jakieś tryby i filtry i za cholerę nie słyszę różnicy.... , wszystko więc ustawiłem na off. Potem włączyłem wszystko na max... I znowu na off.... 🤔🙄. Takie jak Twoje to miałem w smsl -u. No też nie słyszałem... Edytowano Poniedziałek o 15:48 przez BlaBla 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 15:58 Napisano Poniedziałek o 15:58 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: może warto przymknąć oko na niedoskonałości dolnego pasma (przecież tak naprawdę większość osób się z nimi boryka) i kupić przetwornik, Ja właśnie znowu olałem Diraca Jadę na tych filtrach z REW co to żeś mnie namówił. I jest miodzio. Nie uwierzysz, ale te filtry dokonały cudu i wyrównały mi scenę tak , że nie muszę używać balansu. Wokal leci ze środeczka. REW kazał mi do 100 Hz dać trzy filtry na lewy kanał i jeden na prawy. Bież DAC-a , mniej zabawy niż z subem ale zawsze coś. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Poniedziałek o 16:06 Napisano Poniedziałek o 16:06 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Nie uwierzysz, ale te filtry dokonały cudu i wyrównały mi scenę tak Uwierzę, bo u mnie ma miejsce podobna sytuacja. Scena stała się po prostu "stabilniejsza" Dodatkowo "ubicie" niesfornych pików, oczyściło delikatnie średnicę co też ma wpływ na klarowność dźwięku i sceny. Nie są to oczywiście tak spektakularne zmiany jak przy zmianie delta sigmy na R2R ale ja jestem zadowolony. Przepraszam za OF. Jeżeli @MariuszZ życzy, można przenieść mój (i chyba Tomka) wpis do działu o pomiarach. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
pukko Napisano Poniedziałek o 16:24 Napisano Poniedziałek o 16:24 23 godziny temu, krupczatnik napisał: Udało się zamówić 🙂 wyszło niecałe 1300 zł,w porównaniu do ceny w PL przepaść …🙂więc warto przeboleć te kilka tygodni oczekiwania,wybrałem kolor srebrny być może zawita szybciej 🙂 A cło? Odpisz, cytując
MacieQ Napisano Poniedziałek o 16:25 Napisano Poniedziałek o 16:25 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Dzięki , mam : SD sharp , SD slow , Sharp , Slow , NOS, SD Ld i chyba się zepsuło , bo co bym nie przełączył to brzmi dźwięk identycznie. Widocznie spece w Fiio zrobili to jakoś inaczej W RME rzeczywiście żaden filtr niczego nie wnosił do brzmienia ...🙂 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Poniedziałek o 16:29 Napisano Poniedziałek o 16:29 27 minut temu, tomek4446 napisał: Ja właśnie znowu olałem Diraca Jadę na tych filtrach z REW co to żeś mnie namówił. I jest miodzio. Nie uwierzysz, ale te filtry dokonały cudu i wyrównały mi scenę tak , że nie muszę używać balansu. Wokal leci ze środeczka I tym wpisem ,Tomasz, zamknąłeś usta tym, którzy mogliby zarzucać,że nie słyszysz różnic , bo generalnie słabo słyszysz😁 1 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Poniedziałek o 16:42 Napisano Poniedziałek o 16:42 17 minut temu, pukko napisał: A cło? Wszystko w cenie Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 16:52 Napisano Poniedziałek o 16:52 9 minut temu, Artur Charicki napisał: Wszystko w cenie A nie musieliście wypełniać na poczcie takiej deklaracji o wyrażeniu zgody na oclenie ? Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Poniedziałek o 16:58 Napisano Poniedziałek o 16:58 Nie. Masz od razu napisane przy ofercie - All taxes & duties paid by Hifigo Odpisz, cytując
Wito76 Napisano Poniedziałek o 17:25 Napisano Poniedziałek o 17:25 Miałem kiedyś Smsl, mam Toppinga i też nic nie słyszałem tych filtrów. Ustawiłem któryś, który wg jakiejś rozkminki teoretycznej na jakimś forum, miał być tym najlepszym i tak zostało. Różnice między nimi są z kategorii "wydaje mi się", "chyba", "mam wrażenie", "coś jakby". Tak więc jeśli ktoś również nie słyszy to bez kompleksów. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Poniedziałek o 17:45 Napisano Poniedziałek o 17:45 Nie słychać, choć różnice widać na pomiarach. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano Poniedziałek o 17:56 Napisano Poniedziałek o 17:56 A największe poza pasmem słyszalnym. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Poniedziałek o 18:06 Napisano Poniedziałek o 18:06 19 minut temu, Kraft napisał: Nie słychać, choć różnice widać na pomiarach. A kabli nie widać na pomiarach ale słychać 😀 Ot cała audiofilska logika. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Poniedziałek o 18:06 Napisano Poniedziałek o 18:06 (edytowany) 18 minut temu, Wito76 napisał: A największe poza pasmem słyszalnym. Największe w impulsie. Edytowano Poniedziałek o 18:16 przez Kraft Odpisz, cytując
Recommended Posts