BlaBla Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) Proszę o poradę w wyborze czystego transportu, który docelowo zagra z DACem z TEAC UD 507. Nie szukam konkretnego brzmienia (o ile to w ogóle wchodzi w grę w przypadku transportu) tylko niezawodności. Istotne zatem co ma w środku, a nie jak wygląda (poza tym, że musi być czarny 😁). Wyświetlacz, pilot, rozmiar itp zupełnie bez znaczenia. Ważne, żeby był cichy i robił swoje. Budżet 4k. Naturalnym wyborem wydaje się któryś z transportów TEACa - 505 może 507 (no ale tu trochę drogo). Nie wiem, czy takie najbardziej przystępne cenowo transporty typu Audiolab 6k/7k czy Roksan Atessa są warte uwagi, czy lepiej sobie dać spokój. Może jakieś uwagi na temat Atolla DR100, Primare DD15...? Kiedyś, kiedyś chodził mi po głowie Cyrus Cdt ale po wejściu nowej serii nie wiem, czy to jeszcze do kupienia. Używki owszem ale tu tym bardziej nie wiem, co warte uwagi. Edytowano 14 godzin temu przez BlaBla Odpisz, cytując
soberowy Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 12 minut temu, BlaBla napisał: tylko niezawodności Technics SL-PG490, czyta płyty nawet bardzo porysowane, kosztuje grosze, laser dostępny i tani. Ogólnie skupiłbym się na produktach z lat 80 i 90, które mają dostępne lasery. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Denon 3000 idzie w odstawkę? Taki ? https://ebay.us/m/WXukO2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 5 minut temu, soberowy napisał: Technics SL-PG490, czyta płyty nawet bardzo porysowane, kosztuje grosze, laser dostępny i tani. Ogólnie skupiłbym się na produktach z lat 80 i 90, które mają dostępne lasery. Chciałem uniknąć tych roczników, argumentację rozumiem ale serwis..., zapewne wymiana lasera na dzień dobry... , aż tak to nie.... 2 minuty temu, maciek72 napisał: Denon 3000 idzie w odstawkę? Nie, ale już gra pod tymczasową lampą, a docelowy lampiak "w drodze". Raczej myślałem o równoległym rozwiązaniu, do słuchania przy pracy, w tle. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Hej Przez niezawodność rozumiesz bardziej brak awarii, czy czytanie dokładnie wszystkiego? W kwestii awarii, to przy Audiolabach mieliśmy bardzo, bardzo mały odsetek reklamacji, ale nie zawsze radzą sobie z trudniejszymi płytami. Podobnie jest w przypadku Primare. Atoll lepiej sobie tu radzi, ale to też mniej popularna opcja, by powiedzieć coś o potencjalnej awaryjności. Warto rozważyć też takie rozwiązanie jak Shanling ET3. W razie czego zapraszam do kontaktu Porozmawiamy dokładniej o Twoich oczekiwaniach, przedstawimy parę opcji. Może też wpadniesz, by je sprawdzić na swoich konkretnych płytach Odpisz, cytując
Amarok Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Co do Technicsa, mam SL-PG380A i to był podstawowy i budżetowy model tylko z wyjściem analogowym RCA, bez pilota. W tym roku minie 30 lat, bez żadnych napraw więc raczej są trwałe. Temat będę obserwował, bo może czas na jakies zmiany. 😉 Edytowano 13 godzin temu przez Amarok 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 31 minut temu, BlaBla napisał: Może jakieś uwagi na temat Atolla DR100, Primare DD15...? Kiedyś, kiedyś chodził mi po głowie Cyrus Cdt ale po wejściu nowej serii nie wiem, czy to jeszcze do kupienia. U mnie Cyrus CD XT Signature padł po ośmiu miesiącach (a kupiłem nówkę!). Przestał w ogóle czytać płyty. Po naprawie działał bez zarzutu, jednak straciłem serce do niego i pozbyłem się, póki był na gwarancji. Z opinii w sieci wiem, ze nie byłem jedynym, któremu się szczelinowy Cyrus się tak rozłożył. Z kolei @kaczadupa miał jakiegoś Atolla i chyba też wspominał o awaryjności (Adam - popraw mnie, jeśli coś przekręciłem). Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Rafał S napisał: miał jakiegoś Atolla Miał i nawet płakał jak sprzedawał. To było dawno, od tego czasu wyszły już dwa odświeżenia tego cedeka więc nie mam nic do powiedzenia o obecnie produkowanych. Fajnie, że Atoll jeszcze produkuje CD. Osobiście teraz bym wybrał jakiś nowy transport CD od Chińczyka w cenie do 3kzł. Taki oszczędny na stare lata się zrobiłem. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu https://ebay.us/m/ZGWkz8 Jak z dostępem do lasera ? Nie wiem:( Odpisz, cytując
RoRo Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 18 minut temu, maciek72 napisał: https://ebay.us/m/ZGWkz8 Jak z dostępem do lasera ? Nie wiem:( Gdy podawany jest link do aukcji czy ogłoszenia -proszę podawać również model sprzętu, gdyż po pewnym czasie aukcja i ogłoszenie będzie nieaktualne i kolejni czytelnicy nie wiedzą o co chodzi. A poza tym-jest bardziej zrozumiałe. Pozdrawiam 3 Odpisz, cytując
Al3x Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jak masz miejsce na top loader to Shanlinga ET3 bum brał na twoim miejscu. Świetny napęd i komplet wyjść cyfrowych. Sam używam CR60 i jestem z niego zadowolony. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 10 minut temu, Al3x napisał: Jak masz miejsce na top loader to Shanlinga ET3 bum brał na twoim miejscu. Świetny napęd i komplet wyjść cyfrowych. A ja se nabyłem ET3, bo nie bylo miejsca na pełnowymiarowy transport 🤭 Ma dużo możliwości ten grajek, chociaż i tak wyłączam te wszystkie dodatki, chyba że chcę posłuchać plików Hi-Res z dysku. Ale rzadko, bo wolę płyty CD potraktowane przed odsluchem dżinglem audiooovooodoooo. 😁 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Atoll chwali się , że montuje napędy od Teaca Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu A , potrzebujesz kolego @BlaBla wyjście XLR ? Może Oppo 105 ? Miałem kilka sztuk i chyba wrócę ponownie:) Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 minut temu, Slawko69 napisał: Atoll chwali się , że montuje napędy od Teaca Może tak być... z mini wieży TEAC 😊 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 53 minuty temu, DiBatonio napisał: A ja se nabyłem ET3, bo nie bylo miejsca na pełnowymiarowy transport 🤭 Ma dużo możliwości ten grajek, chociaż i tak wyłączam te wszystkie dodatki, chyba że chcę posłuchać plików Hi-Res z dysku. Ale rzadko, bo wolę płyty CD potraktowane przed odsluchem dżinglem audiooovooodoooo. 😁 Z jakiego DACa korzystasz? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Slawko69 napisał: Z jakiego DACa korzystasz? Z ładnego 😊 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu U mnie cd marantz 6004 nie chce sie "zepsuć" czytaj wciąż bezproblemowo czyta płyty to też siłą rzeczy nie mam zamiaru narazie go zmieniać, a mam go już... hmm nawet nie pamietam ile lat... musiałbym sprawdzić kiedy go kupiłem, chociaż będzie już ok 10lat tak na "oko" - polecam - świetna maszyna 😉 Być może to info w czymś pomoże. 2 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ja użytkuję Audiolaba 9000CDT z napędem właśnie od Teac i pomimo tego że to "chiński" angol to naprawdę jestem z niego zadowolony 1 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 36 minut temu, DiBatonio napisał: Z ładnego 😊 Ładne nie grajo. 😄 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Slawko69 napisał: Ładne nie grajo. 😄 Wiem (patrz Eversolo). Ale ładne i drogie grajo 😁😁😁 https://hifisystem.pl/pl/p/Moon-380D-DSD-Mind/3992 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) Toploader odpada - musi się wcisnąć do szafki. Xlr nie jest konieczny. Nie chciałem "przerabiać" odtwarzacza na transport, ani tym bardziej blureja itd. Chciałem prosty transport. Jak mam wydać 3-4k na g...no, to może faktycznie lepiej jakiś "antyk" za kilka setek... Ale słabo się znam i obawiam się, że kupię jakiegoś szrota i to jeszcze 3x drożej niż on wart. Na szczęście mam na czym grać. Może jakaś okazja sama się trafi. Edytowano 5 godzin temu przez BlaBla Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, BlaBla napisał: Jak mam wydać 3-4k na g...no, to może faktycznie lepiej jakiś "antyk" za kilka setek. Zanabądź w e-kiosku AVtest z 11/2023 tam jest test transportów od 2,6 tys. do 6,2 tys. 14 minut temu, BlaBla napisał: Może jakaś okazja sama się trafi. Na pewno, jeszcze przyjdzie i sama zapuka do twych drzwi 🤭 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dziękuję za podpowiedź. Na forum jestem raczej ciekawy opinii użytkowników, zwłaszcza gdy opiszą jakiś konkret. Redakcyjne testy...? Nie bądźmy dziećmi. A okazje trafiają się - wystarczy pogadać z ludźmi.... Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 21 minut temu, BlaBla napisał: Na forum jestem raczej ciekawy opinii użytkowników, zwłaszcza gdy opiszą jakiś konkret. Redakcyjne testy...? Nie bądźmy dziećmi. Hmmmmm... No dobra, nie odniosę się do wartości opinii z forum vs redakcyjne testy... Wg opinii tutejszego forum dowiesz się, że transporty (jakiekolwiek) wszystkie grają tak samo, zatem kupuj jak leci, cokolwiek co odczyta Tobie płytę CD. 😊 Edytowano 3 godziny temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts