elektron6 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Tanio nie będzie to fakt ale to nie jest tak iż 300b jest mega droga. Dosyć dobre lampy 300b to EH - za parę zapłacisz 1200zł i masz te powiedzmy 2000h grania. A ile zapłacisz za komplet nowych EL34? 4x 150-200zl za sztukę tych podstawowych lamp czyli 600-800zł. To fakt jest taniej ale przepaści nie ma… Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, elektron6 napisał: Tanio nie będzie to fakt ale to nie jest tak iż 300b jest mega droga. Dosyć dobre lampy 300b to EH - za parę zapłacisz 1200zł i masz te powiedzmy 2000h grania. A ile zapłacisz za komplet nowych EL34? 4x 150-200zl za sztukę tych podstawowych lamp czyli 600-800zł. To fakt jest taniej ale przepaści nie ma… Moze kiedys kupie Maybacha😉Ale pewnie nie w tym życiu😉 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Drogo to będzie z kolumnami bo 300b wymaga kolumn idealnie dopasowanych a to kosztuje. Ale tak jak pisałem dzwięk se triodowych wzmacniaczy to wyższa szkoła lampowa. Edytowano 9 godzin temu przez elektron6 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Wzmacniacz pewnie od 20 tys wzwyż.Kolumny conajmniej dwa razy tyle.Aż tak to raczej nie zachoruje😉. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Nigdy nie mów " nigdy". Ja też po kupnie Denona myślałem , że to koniec poszukiwań. Wzmak lampowy? Po co?Zmiena lamp. Ustawianie biasu? Same kłopoty.Tak bylo do momentu gdy kolega zaprosił mnie na odsłuch Sinfoni. Tego samego dnia była moja. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 14 minut temu, T Z6 napisał: Kolumny conajmniej dwa razy tyle. Przypomniałeś mi maje Alteci Lasing Valencia. Nie kosztowały fortuny , ale dzięki temu , że miały 98 dB skuteczności , dowiedziałem się sporo o pętlach masy , trafach w monoblokach , przydźwięku sieciowym , ułomności realizacji nagrań .... Taka szkoła życia 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Tak, tu zgadzam się z Kolegą @Wing0. Mam zarówno PP jak i SE w wersji triodowej. To różne rodzaje przekazu. Jednak, nie określiłbym, ze jeden lepszy od drugiego. I jeden i drugi mają swoje wady i zalety. To zależy czego oczekuje się w przekazie. Tranzystory są u mnie właczane, kiedy chcę czegoś posłuchać na szybko. Natomiast do delektowania się uzywam lamp. I to też nie jest takie oczywiste, bo np moje tranzystory grają od razy po włączeniu, jednakże optimum mozliwości brzmieniowych , dopiero po ok 2 godzinach. Z lampami odwrotnie, potrzebują kilkudziesięciu sekund na rozgrzanie lamp, ale optimum uzyskują już po ok godzinie. Edytowano 9 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Jak wkoncu wróci do mnie Roma to bede sluchał raz Romy i potem Unisona.Roma SE a Unison PP.Na chwile obecna wydaje mi sie ze jest miedzy nimi róznica.Ale gdy do mnie wróci to bede wiedział dokladnie czy tak jest czy nie jest. Odpisz, cytując
Rega Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Pytanie, czy kolumny odpowiednie zarówno do jednego , jak i drugiego. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Rega napisał: Pytanie, czy kolumny odpowiednie zarówno do jednego , jak i drugiego. Powtarzam raz jeszcze.Kolumny mi pasują do jednego i drugiego.Nie szukam w dzwięku sygnałów od innych cywilizacji 😉. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 24 minuty temu, T Z6 napisał: Nie szukam w dzwięku sygnałów od innych cywilizacji Dlaczego ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Od około 2 miesięcy mam wzmacniacz słuchawkowy, lampowy. Czy zabawa lampami w takim sprzęcie ma sens? 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 5 minut temu, KrólKiczu napisał: Od około 2 miesięcy mam wzmacniacz słuchawkowy, lampowy. Czy zabawa lampami w takim sprzęcie ma sens? Ma sens, jak usłyszysz to tym bardziej, a co tam w jego dziurkę wpinasz? 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, T Z6 napisał: Nie szukam w dzwięku sygnałów od innych cywilizacji 😉. Uważaj, bo jak trafisz na sygnał WOW! ( znane zdarzenie w nasłuchach kosmosu) to dopiero się zacznie. U mnie sygnał WOW! w SE wprowadziły te lampki sterujące Edytowano 7 godzin temu przez Rega 2 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 9 minut temu, DiBatonio napisał: Ma sens, jak usłyszysz to tym bardziej, a co tam w jego dziurkę wpinasz? Nic wielkiego, fostex T20RP. Takie bardzo budżetowe planary ale od kiedy mam tego WBA to mi się naprawdę przyjemnie na tym słucha. Powiedziałbym, że dźwięk taki w stronę PMC - nie za ciepły, nie za surowy 😉. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu To nie ruszaj i sluchaj muzyki 😉 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Lampki są cacy nie ma co Lebenik z ART grają supcio. Może nie kopie w klate ale od tego są inne wzmacniacze poza tym ART też nie są kolumnami do chamskiego łojenia, choć potrafią dobrze elektronikę czy hard rocka poprowadzić. W przyszłym tygodniu będzie dużo nowej zabawy z akustyką zobaczymy co wyjdzie z tematu. 2 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, DiBatonio napisał: CS300 przepyszny 😉 Ale przyznam się, bałem się deko, że będzie lekki mułek. Miałem już kiedyś go pożyczonego przed wymianą kondensatorów od kolegi Angela, gral juz wtedy dobrze, Angel twierdził że po modyfikacji gra jeszcze lepiej. Ten xs tez jest po pewnych zmianach choc innych niż te z Nautillusa i gra wyjątkowo dobrze jeśli chodzi o dynamikę. Nie jest aż tak wyrywny jak chociazby Sony, ale śmiga przyjemnie i ma to cos jak to mówią ten LebenSound. Odpisz, cytując
Al3x Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Wing0 napisał: Lampki są cacy nie ma co Lebenik z ART grają supcio. Może nie kopie w klate ale od tego są inne wzmacniacze poza tym ART też nie są kolumnami do chamskiego łojenia, choć potrafią dobrze elektronikę czy hard rocka poprowadzić. W przyszłym tygodniu będzie dużo nowej zabawy z akustyką zobaczymy co wyjdzie z tematu. Widać panele tłumiące (także ten w formie obrazu oraz oczywiście rozpraszacz qrd w centrum. Napisz coś więcej o tych modyfikacjach akustyki. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, Al3x napisał: Napisz coś więcej o tych modyfikacjach akustyki. A nie wiem co tu więcej pisać opisałeś wszystko ;). Czekam jeszcze na zamówienie sufitowe tematy i zobaczymy co dalej. Z subbasem nic nie zrobię bo jak widać muszę miec tu deko mebli co wyklucza odpowiednio strojone pułapki poza tym kurde nie wiem czy bym aż tyle na nie wydal heheeh. Na szczęście te 40 hz przeszkadza tylko raz na ruski rok w przeladowanych utworach. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu 7 godzin temu, KrólKiczu napisał: Od około 2 miesięcy mam wzmacniacz słuchawkowy, lampowy. Czy zabawa lampami w takim sprzęcie ma sens? A na jakich masz go lampach? Bo mój WBA słuchawkowy na 6N30P EHG i 6SN7 Linlai E. Podmieniałem na Tung Sol i Marconi (nie znam ich szczegółowych parametrów ale raczej nic nadzwyczajnego, żadne tam NOSy), no i przyznam, że na zestawie z linlaiem to gra najlepiej. Linlai serii E gra ultra czysto i z energią. Widzę, że Pan Bocianek polubił te lampy, bo robi teraz na nich także Blazebirda zarowno w wersji dual mono jak i zbalansowanej - tam są 4 takie lampy. Rozdzielczość bez zarzutu, świetna konstrukcja sceny (lepsza niż na UD 507), mocowo bez problemu grały na tym i Audeze i Beyery 250 ohmowe. Odpisz, cytując
Recommended Posts