kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Moje uszanowanie. Dzięki uprzejmości Audiofast Polska, oficjalnego dystrybutora produktów marki Gryphon mam OGROMNĄ przyjemność poznać u siebie Gryfa Diablo 120. Ogólnie to zabawna sytuacja z całym wypożyczeniem bo zadzwoniłem z zapytaniem o sporo tańszy wzmacniacz ale po przedstawieniu się, Panowie z Salonu stwierdzili, że w moim przypadku żadna „drobnica” nie zda egzaminu i zaproponowali na okres świąteczny przedmiotowy wzmacniacz. Oczywiście bardzo dziękuję za umożliwienie testów i czekam na paletę z Diablo 120. Recenzja naszego Audio jest bardzo pozytywna. Mamy otrzymać kapitalną dynamikę ale i barwę. Zapraszam do dyskusji. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa 5 1 Odpisz, cytując
muda44 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Diablo nie znam, miałem od nowości Atillę i ten rozgrzewał się kilkadziesiąt minut, po czym było słychać kliknięcie przekaźnika ( ków ) i wtedy zaczynał lepiej grać. Być może też tak tu jest i warto na to zwrócić uwagę. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, kaczadupa napisał: Zapraszam do dyskusji. Adam , Gryphon od zawsze był moim marzeniem. To znaczy od jakiś 25 lat jak pierwszy raz ZOBACZYŁEM i posłuchałem wzmacniacz tej marki w Best Audio. Potem nadeszły odsłuchy lawiny sprzętu , był taki czas , że 4 razy w m-cu byłem na odsłuchach w jakimś salonie audio w Polsce. Taka faza. Osłuchałem się więc ze sprzętem z wyższej i tej wysokiej półki. I jak byłem x lat temu na pierwszym swoim AVS , to już wrażenie z odsłuchu systemu Gryphona nieco zbladło. Faktem jest , iż nigdy nie miałem okazji posłuchać tego sprzętu w warunkach domowych. Pamiętam , że któryś z kolegów z Forum posiadał Gryphona i Graalem się nie okazał. Bardzo jestem ciekaw Twojej opinii. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) Opinia mojego Kolegi (pozdrawiam), który posiada set starego, dobrego Naima (wartości ok. 120kzł razem z zasilaczami i źródłem Naima) jest bardzo pozytywna. Kiedyś zachęcał mnie by kupić Diablo 120 w ciemno. Akurat była okazja kupić używkę na gwarancji za 28kzł. W ciemno oczywiście nic nie kupię (w takiej kwocie). Wg niego Naim gra szybciej, ma większego kopa na wyższym basie ale i Diablo 120 nic tu nie brakowało. Za to Diablo 120 miał zdecydowanie ładniejsze, bardziej otwarte i napowietrzone wysokie tony. Tu różnica na korzyść Gryfa była bardzo wyraźna. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, muda44 napisał: Diablo nie znam, miałem od nowości Atillę i ten rozgrzewał się kilkadziesiąt minut, po czym było słychać kliknięcie przekaźnika ( ków ) i wtedy zaczynał lepiej grać. Być może też tak tu jest i warto na to zwrócić uwagę. Potwierdzam, przez pierwsze 15 min to trochę surowe granie, musi złapać temperaturę, a grzeje się mocno - wtedy też osiąga swoje parametry „ przelotowe”. Piszę o Atilli, aczkolwiek z uwagi na bliźniaczą budowę wewnętrzną pewnie będzie miało to zastosowanie i dla Diablo 120. 1 Odpisz, cytując
muda44 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Moim zdaniem Diablo 120 do monitorów jak te SCM 7 to jak strzelać z armaty do komara Ciekawe doświadczenie będzie, ja natomiast jestem zwolennikiem dużych kolumn, najlepiej o wyższej sprawności i z łagodnym przebiegiem charakterystyki impedancji. Wtedy smoki do napędzania nie są potrzebne 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Ciężko się nie zgodzić, potencjał dynamiki i skali z pewnością nie zostanie wykorzystany ale jak jest możliwość posłuchać to czemu nie. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Słuchałem Gryphona Atilli również z małymi monitorami - Harbeth P3, Dynaudio Focus 110, Sonus Faber Lumina 1. I choć wiadomo, że skrzydeł nie rozwinął w pełni, to jednak uzysk z jego energii i pełni grania powodował, że monitory te grały lepiej, w sumie najlepiej jak potrafiły. 2 Odpisz, cytując
muda44 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Zgadzam się z Wami, Gryphon wyciśnie tu ostatnie soki i będzie lepiej niż ze słabym wzmacniaczem jeżeli chodzi o skalę, dynamikę, rozmach. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 54 minuty temu, kaczadupa napisał: czekam na paletę z Diablo 120. Jestem ciekaw Twoich wrażeń. Kiedy się go spodziewasz? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) Jutro. Czwartek i piątek wziąłem wolne w robocie. Akurat długi weekend więc fajnie pasuje. Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
muda44 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jak nowy to niestety musi się wygrzać. Tutaj robi to różnicę. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Nieee. Demo. Niestety tylko z pamięci (możliwa pomyłka) ale ciekawe czy dam radę usłyszeć jakieś różnice charakteru brzmienia w stosunku do wzmacniacza Avid Accent. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu To zalezy czy te wzmacniacze zostaly poprawnie skonstruowane, bo jak wiemy te poprawnie skonstruowane zagrają tak samo 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 41 minut temu, muda44 napisał: Jak nowy to niestety musi się wygrzać. Tutaj robi to różnicę. Wiem , że nie powinienem , ale to wygrzewanie wszystkiego w audio , to już staje się lekką przesadą. A co do Gryphona to np. wg. mojego serwisanta, który trochę tego przerzucił robiąc serwis dla salonów audio , Gryphon skończył się równo z rokiem 2000 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Tu nie tyle chodzi o wygrzewanie, co o osiągnięcie określonej temperatury pracy. 34 minuty temu, tomek4446 napisał: Gryphon skończył się równo z rokiem 2000 Co się zadziało na przełomie tysiącleci w Gryphonie? Pluskwa milenijna? 3 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Gryphon Diablo, ATC SCM 7. Sprawdziłem właśnie datę, jest 1 kwietnia. Wszystko się zgadza 4 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Przykro mi Dobrze, na Diablo przyjdzie jeszcze czas a już teraz zapraszam na test dzielonego Quad-a 33/303 (obecnie produkowana wersja). Może i maluszek przy Gryphonie ale podsumowanie recki naszego Audio działa na wyobraźnię. cyt.: „W tej cenie to propozycja więcej niż godna uwagi; to jedna z najbardziej inspirujących i zachęcających do słuchania muzyki amplifikacji. Jej korzenie dadzą dodatkową satysfakcję, ale siła płynie tu i teraz. I nawet jeżeli nie są to setki watów, to 33/303 gra tak, jakby nie bał się, że mocy kiedykolwiek może mu zabraknąć.” Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 4 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 23 minuty temu, lpomis napisał: Sprawdziłem właśnie datę, jest 1 kwietnia. Wszystko się zgadza A to dlatego to " wygrzewanie " , nie skumałem od razu 3 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Szczególnie dzisiaj trzeba mieć się na baczności 😇 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 28 minut temu, lpomis napisał: Gryphon Diablo, ATC SCM 7. Sprawdziłem właśnie datę, jest 1 kwietnia. Wszystko się zgadza No szkoda bo już mocno byłem ciekawy jak to wypadnie. No ale 1 kwietnia rządzi się swoimi prawami, udany joke! 😁 7 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, muda44 napisał: Zgadzam się z Wami, Gryphon wyciśnie tu ostatnie soki i będzie lepiej niż ze słabym wzmacniaczem jeżeli chodzi o skalę, dynamikę, rozmach. Słuchałeś SCM7? 😀 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @kaczadupa - czemu taki niski model? A nie lepeij od razu tego lub następnego? Przecież 120 to nawet nie stoi na półce, tylko na podłodze obok. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Rega napisał: czemu taki niski model? A nie lepeij od razu tego lub następnego Tego już miałem. Wytrzymał u mnie 2 miesiące i poszedł w świat. Za delikatny „bass” Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No, to mnie trochę uspokoiłeś😉, bo już myślałem, że celujesz w sprzęt budżetowy. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts