Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzisiaj w ramach sprawdzenia działania / lub nie pre phono przytargałem z sypialni Sony V5. Pisze to dla wszystkich osób ,które jako za coś do " grania'  uważają tylko sprzęt z produkowany obecnie , najlepiej nowy i na gwarancji. Nawet nie wiecie ile tracicie ? :) Tak a'propos pre jest nowe, a Soniak to 47 latek , pre się zrąbało już trzeci raz, a Soniak bez zarzutu sobie nadal brzdąka . Był tylko dwa razy na odkurzaniu wnętrza i sprawdzeniu jak tam kondensatory. Nic nie zostało wymienione po za żarówkami , te po tylu latach miały prawo się spalić. Powiem Wam , że jak włączyłem zwykłe " Antyradio ' to nie mogłem się oderwać od dźwięku i nie miałem sumienia go wynieść. Kurde , może trzeba wpakować trzecią szafkę do pokoju ? Choć z drugiej strony zrobiła się zima i spanie na balkonie / żona/ morze nie służyć zbytnio moim korzonkom :) A może jednak ... szlag z korzonkami ! :)  

20211128_140551.jpg

20211128_140608.jpg

10 minut temu, Chili napisał:

jestem pewien, że zostaniesz  niekwestionowanym królem organizacji zlotów

No jasne , już zamówiłem barek na kółkach , od Rogoza , żeby było audiofilsko :) 

Dobrze , że piszesz , bo teraz poważnie. Nie ma ktoś z towarzystwa pożyczyć na tydzień pre phono. Najlepiej z możliwością MC , ale też niekoniecznie.

Przepraszam , że odwalam prywatę w tym wątku.

Napisano (edytowany)

Mogę Ci pozyczyć na jakiś czas Yamahę C2a. Na razie stoi bezużyteczna. Sprawna. Po wymianie kilkunastu kondensatorów na leczeniu u Elektrona. Ma wejście na MC z regulacją.

Edytowano przez Rega
literówka
Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

pre się zrąbało już trzeci raz

🤣 przykre,  i to bardzo w kurza . Który padł ?

1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Nie ma ktoś z towarzystwa pożyczyć na tydzień pre phono.

Możesz też wypożyczyć taki sam jaki posiadam, tylko musiałbyś wpłacić depozyt, a przy okazji będziesz mógł przetestowa欬

Pozdr.

Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

Mogę Ci pozyczyć na jakiś czas Yamahę C2a.

Roman , jak wiesz znam ten przedwzmacniacz. Jest świetny i wiem ile trudu Cię kosztowało doprowadzenie go do obecnego stanu. Jest ciężki i boję się ryzyka przesyłki. 

Napisano
2 minuty temu, Karol64208 napisał:

przykre,  i to bardzo w kurza . Który padł ?

Karol a jaki masz ? Padł Lucarto , to znaczy nie wiem co się stało , po podłączeniu do wzmacniacza generuje w obu kanałach szum jak z generatora REW / pink noise /, pre jest dual mono , więc jak słusznie podpowiedział mi Elektron to musi być usterka części wspólnej. Pogrzebałem w nim ale niczego budzącego niepokój nie znalazłem. Odsyłam do serwisu.

Napisano
10 minut temu, Rega napisał:

No, chyba że wolisz poszukać czegoś nowego. 

Nie jestem jak wiesz fanem rzeczy nowych :) 

Roman ok. wysyłaj !

Przetestuje przy okazji jak brzmi pre tranzystorowe z monoblokami lampowymi. Nawet nie wiesz jak pluję sobie w brodę , że sprzedałem Yamahę C 70 , teraz nie do kupienia w Polsce. Grzał się tak , że można było jajka smażyć na obudowie ale za to sekcja gramofonowa , najwyższa liga.

Dzięki jak nie wiem co za pomoc.

9 minut temu, audiowit napisał:

pożyczyłem strv koledze i skradł mu serce

No , stary ? Wpisałem strv i wyskoczyło 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Stridsvagn_103

Szkoda , że wcześniej nie wiedziałem , ze kolega takie coś też ma w Swoich zasobach sprzętowych . Kurna , ile spraw , by mi to rozwiązało ....

czołg.jpg

Napisano
1 minutę temu, Karol64208 napisał:

nie nie szkodzi, może jak wybiorę się do PL to przywiozę swój.

Zapraszam serdecznie do Łodzi , zobaczymy jak gra z lampami.

1 minutę temu, audiowit napisał:

nie myślałeś żeby zmienić oświetlenie na oryginalny kolor?

A są żarówki do kupienia ?

Napisano
37 minut temu, audiowit napisał:

Pierwszy etap nowej adaptacji. 

Widzę , że nie idziesz na łatwiznę :) 

Wiesz , że do takiego czarnego wystroju potrzebne jest odpowiednie oświetlenie ? A zresztą do kogo ja to mówię ? Zapomniałem :) 

Ciekawią mnie te pułapki basowe , ponoć więcej dają niż te trójkątne pianki , wygląda profesjonalnie. Kupa roboty wykonana , trzymam kciuki.

Napisano (edytowany)
18 minut temu, Rega napisał:

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. A poważnie - Witek sam o tym napisze w stosownym czasie.

Takie są, tak przynajmniej mi się wydaje, dobre obyczaje forum. Albo o wszystkim, albo o niczym.

Edytowano przez slaw0001