rajdek Napisano 30 września Napisano 30 września 14 minut temu, Rafał S napisał: ma za głową całą ścianę drewnianych dyfuzorów. I to chyba zrobionych samodzielnie Nie całą https://naturalwoodpanels.pl/pl/panele-akustyczne/121-dyfuzor-panel-akustyczny-dab-32x32cm.html Kupione z rabatem, tylko pomalowałem..., jakieś 15h. 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 30 września Napisano 30 września Kiedyś też planowałem takie, ale poszedłem na łatwiznę i mam tylna ścianę w hybrydach😉. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Sobota o 06:44 Napisano Sobota o 06:44 Telewizor okazuje się nie być takim złem. Ostatecznie zostają u mnie trójkątne absorbery, które wykonały świetną robotę w dolnej średnicy. Na koniec podsumowanie inteligencji wytrenowanej przez forumowego akustyka. Dla mnie to już koniec gonitwy za akustycznym króliczkiem. Pozdrawiam 2 4 Odpisz, cytując
Jacch Napisano Sobota o 09:53 Napisano Sobota o 09:53 3 godziny temu, rajdek napisał: A tej końcówce tam nie za ciepło? Wiem, że to klasa D, ale mimo wszystko. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Sobota o 10:39 Napisano Sobota o 10:39 3 godziny temu, rajdek napisał: Dla mnie to już koniec gonitwy za akustycznym króliczkiem. Nie kusi Cię 701-ka? Ani Epicony? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 11:13 Napisano Sobota o 11:13 Leben bardzo ładnie steruje ARTami, nie jest to ten rozmach co z Graafem, niskie ni schodzą tak głęboko, dynamika jest mniejsza, ale przyjemność z słuchania bardzo duża. O Lebenie już chyba wszystko jest w sieci fajnie że będzie można dłuższy czas posłuchać. 9 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 12:06 Napisano Sobota o 12:06 ART są bardzo łatwe do ogarnięcia dla wzmacniacza wiadomo im więcej mocy tym często lepiej, ale tu te 12-17 W z lampy już daje radę. W Infected Mashrooms dynamika jest już w zupełności wystarczająca. Trzeba jeszcze klasykę przerobić na spokojnie w tym zestawieniu. Odpisz, cytując
Rega Napisano Sobota o 13:27 Napisano Sobota o 13:27 6 godzin temu, rajdek napisał: Dla mnie to już koniec gonitwy za akustycznym króliczkiem. Cha, cha, cha - też tak mówiłem ...... kilka razy🤣 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Trzeba jeszcze klasykę przerobić na spokojnie w tym zestawieniu. Klasykę sprawdzam zawsze na utworach Bacha. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Sobota o 13:52 Napisano Sobota o 13:52 7 godzin temu, rajdek napisał: Telewizor okazuje się nie być takim złem. Ostatecznie zostają u mnie trójkątne absorbery, które wykonały świetną robotę w dolnej średnicy. Na koniec podsumowanie inteligencji wytrenowanej przez forumowego akustyka. Dla mnie to już koniec gonitwy za akustycznym króliczkiem. Pozdrawiam Kogo oszukujesz ? Jak nie w tym roku , to w przyszłym widzę zmiany 😛 A , Teac także możesz ,, ugotować ,, Wytnij otwory w szafce . ( Z tyłu. , z góry ) Odpisz, cytując
rajdek Napisano Sobota o 16:45 Napisano Sobota o 16:45 6 godzin temu, Jacch napisał: A tej końcówce tam nie za ciepło? Wiem, że to klasa D, ale mimo wszystko. Latem myślę że do 30 stopni max się nagrzeje, teraz obudowa jest chłodna. 6 godzin temu, Rafał S napisał: Nie kusi Cię 701-ka? Ani Epicony? Nie. Epicony odrzuciłem przed zakupem Rubicon, o 701 w ogóle nie myślałem. 3 godziny temu, Rega napisał: Cha, cha, cha - też tak mówiłem ...... kilka razy🤣 Z jednego boku mam aneks kuchenny z drugiego okna i drzwi balkonowe, nie wiem gdzie i po co miał bym montować kolejne ustroje akustyczne. 2 godziny temu, maciek72 napisał: Kogo oszukujesz ? Gdzieś są granice. 2 godziny temu, maciek72 napisał: Jak nie w tym roku , to w przyszłym widzę zmiany Życie to nie tylko system stereo. 2 godziny temu, maciek72 napisał: A , Teac także możesz ,, ugotować ,, Skąd ten pomysł, to nie klasa A. 2 godziny temu, maciek72 napisał: Wytnij otwory w szafce . ( Z tyłu. , z góry ) Z tyłu nie ma co wycinać bo tam nic nie ma, a z góry wycinać dziury to bardzo kiepskie pomysł... Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 16:52 Napisano Sobota o 16:52 6 minut temu, rajdek napisał: Skąd ten pomysł, to nie klasa A. Klasa D potrafi się bardzo mocno grzać... Odpisz, cytując
rajdek Napisano Sobota o 16:54 Napisano Sobota o 16:54 1 minutę temu, Wing0 napisał: Klasa D potrafi się bardzo mocno grzać... A konkretnie? Miałem 4 wzmacniacze w klasie D i żaden nie był gorący. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Sobota o 17:01 Napisano Sobota o 17:01 10 godzin temu, rajdek napisał: Na koniec podsumowanie inteligencji wytrenowanej przez forumowego akustyka Hej, Możesz załączyć plik .mdat. Chętnie dowiem się czegoś nowego w zakresie analiz prowadzonych przez ten algorytm Bartka. Warto mieć punkt odniesienia. W jakiej formie wprowadziłeś pomiar do chata? Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 17:02 Napisano Sobota o 17:02 Miałem 4 i dwa z nich się grzały. Szczególnie na IC1200. Jak Teac się nie grzeje to luz można i w szafie trzymać jak wygodnie :). Odpisz, cytując
rajdek Napisano Sobota o 17:22 Napisano Sobota o 17:22 14 minut temu, MariuszZ napisał: W jakiej formie wprowadziłeś pomiar do chata? Wstawiałem zdjęcia wykresów, korzystałem z skalibrowanego mikrofonu z jack wpinany do telefonu i obsługiwany przez dedykowaną aplikację. Nie wiem w jakim formacie zapisuje i jak mógłbym "wyciągnąć" ten plik z telefonu. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano Sobota o 17:39 Napisano Sobota o 17:39 49 minut temu, rajdek napisał: Gdzieś są granice 49 minut temu, rajdek napisał: Życie to nie tylko system stereo Brawo Ty, taka prawda. Takie fora czasami przynoszą więcej szkody niż pożytku. Człowiek zadowolony, to zaraz znajdzie się kilku, kilkunastu co będzie szukać dziury w całym. A może by coś poprawić, a może by coś innego, droższego..... i króliczek ucieka a przed chwilą był już złapany. 5 Odpisz, cytując
Rega Napisano Sobota o 17:50 Napisano Sobota o 17:50 1 godzinę temu, rajdek napisał: Z jednego boku mam aneks kuchenny z drugiego okna i drzwi balkonowe, nie wiem gdzie i po co miał bym montować kolejne ustroje akustyczne. Nigdy nie jest tak , zeby nie mogło być lepiej😀 . Masz jeszcze sufit. Odpisz, cytując
lpomis Napisano Sobota o 17:53 Napisano Sobota o 17:53 29 minut temu, rajdek napisał: Wstawiałem zdjęcia wykresów A możesz pokazać te wykresy - w sensie te, które wrzucałeś do czata? Jaki to mikrofon i jaka aplikacja? Odpisz, cytując
Rega Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) Moje ,,maluszki,, dostały buciki, czyli dedykowane standy, z regulacją kąta pochylenia. KEFy, które uważałem za wielkie, teraz przy nich zniknęły🤨. TU widzę, ze dedykowane Edytowano 23 godziny temu przez Rega 7 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts