Artur Brol Napisano Poniedziałek o 15:44 Napisano Poniedziałek o 15:44 (edytowany) 22 minuty temu, lpomis napisał: Olać audio i ustawienie tych kolumn. Pokaż no lepiej skąd masz takie fajne figurki z Wiedźmina III. Gdzie taką Yennefer dorwałeś? Też chcę! Dark horse to tylko jedna z wielu firm. Jedna z nich jest Weta Studio, robili efektu do LOTR. Tutaj jeden ze sklepów. Jak mi sie tylko wszystko poukłada, zanurkuje w ten świat. A jest w czym pływać 😍 Edytowano Poniedziałek o 15:46 przez Artur Brol 3 Odpisz, cytując
misiekx Napisano Poniedziałek o 15:46 Napisano Poniedziałek o 15:46 To o czym teraz piszecie to dla mnie jeszcze większe fantasy niż audio 🤣 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano Poniedziałek o 15:48 Napisano Poniedziałek o 15:48 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Dark horse to tylko jedna z wielu firm. Jasne, że tak. Sporo tego jest, jakościowo wiadomo - szału nie ma, ale cena przystępna. Najlepsi są chyba z Prime 1 Studio - przynajmniej na zdjęciach, rewelacja. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 15:49 Napisano Poniedziałek o 15:49 (edytowany) Nie raz przeglądałem sklepy, kurcze co oni potrafią stworzyć... Następny przykład 2 minuty temu, Adi777 napisał: Jasne, że tak. Sporo tego jest, jakościowo wiadomo - szału nie ma, ale cena przystępna. Najlepsi są chyba z Prime 1 Studio - przynajmniej na zdjęciach, rewelacja. Szału nie musi byc, jesli sie podoba to wystarczy, bo przecież o to chodzi😁 Najlepszego studia raczej nie ma, każde chyba z nich, ma w ofercie takie figurki ze ślinka cieknie... No może nie każde, ale sporo z nich. Edytowano Poniedziałek o 15:52 przez Artur Brol Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 19:39 Napisano Poniedziałek o 19:39 4 godziny temu, Adi777 napisał: Narożnik dojechał. Mam nadzieję, że po wstawieniu przed nim fotela będą zachowane przynajmniej 2 metry od kolumn do pozycji odsłuchowej, a jeśli nie, to będę słuchał z kanapy, ze zwiększoną odległością, około 3m. Widoczne szafki pójdą prawdopodobnie na sprzedaż, TV na ścianę, drewniana płyta po prawej z figurkami na inną ścianę, wtedy też rozsunę szerzej kolumny. Czuję, że będę musiał wybrać - trójkąt odsłuchowy 3x3x3 na kanapie vs 2x2x2 na fotelu. Adi mam takie pytanie, ale bez spiny, cokolwiek ktokolwiek sobie pomyśli. Czy to jest to dedykowane pomieszczenie o którym kiedyś bodajże pisałeś, kiedy Twój dom był na etapie budowy i projektu? Drugie pytanie, czy jeśli tak, to czy to jest optymalne ustawienie tych kolumn? P.S. Pamiętam jak kilka lat temu darliśmy koty na temat sprzętu audio, akustyki, pomieszczeń, kabelków duperelków itd.itp. Zatem pomijając zaszłości, możesz odpowiedzieć na powyższe pytania? Dziekuję 😏 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano Poniedziałek o 20:03 Napisano Poniedziałek o 20:03 23 minuty temu, DiBatonio napisał: Zatem pomijając zaszłości, możesz odpowiedzieć na powyższe pytania? Cześć, dawno Cię nie było... ale widzę ze dalej w formie 😁 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 20:06 Napisano Poniedziałek o 20:06 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: Cześć, dawno Cię nie było... ale widzę ze dalej w formie 😁 Zrobiłem sobie przerwę, ale na formę nie narzekam. Na długo nie zabawię raczej na tym ....forum. Pzdr 🙋 Odpisz, cytując
audiowit Napisano Poniedziałek o 20:07 Napisano Poniedziałek o 20:07 Dibatonio, daj spokój. Czasem Cie brakuje. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 20:16 Napisano Poniedziałek o 20:16 8 minut temu, audiowit napisał: Dibatonio, daj spokój. Czasem Cie brakuje. Nie sądzę... Widziałem, że i beze mnie bywało wesoło i "ciekawie". Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 20:44 Napisano Poniedziałek o 20:44 26 minut temu, DiBatonio napisał: Widziałem, że i beze mnie bywało wesoło i "ciekawie". Zawsze może być lepiej 4 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 23:03 Napisano Poniedziałek o 23:03 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Zawsze może być lepiej Ale jakoś to "może być lepiej" nie bardzo sie sprawdziło... 🤭 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano wczoraj o 07:07 Napisano wczoraj o 07:07 (edytowany) 15 godzin temu, Artur Brol napisał: Szału nie musi byc, jesli sie podoba to wystarczy, bo przecież o to chodzi😁 Tak, ale dużo przyjemniej mieć bardzo ładnie wykonaną 11 godzin temu, DiBatonio napisał: Czy to jest to dedykowane pomieszczenie o którym kiedyś bodajże pisałeś, kiedy Twój dom był na etapie budowy i projektu? Nie, to jest mieszkanie w Holandii. Zaszłości? Odpowiem, nie jestem obrażony 😄 Nie, paczki będą na standach, takich prawilnych. Jeśli chodzi o odległość od tylnej ściany, to ma tak być. Meble znikną, także prawa kolumna będzie miała więcej oddechu. Nie wiem jeszcze, jak bardzo będę się w tym pomieszczeniu bawił z akustyką, pewnych rzeczy i tak się nie przeskoczy, przede wszystkim wielkości. Kto raz posłucha - w dedykowanych pod audio 40m2 lub więcej, ten przepadł. Miałem stety/niestety taką przyjemność. Edytowano wczoraj o 07:23 przez Adi777 Odpisz, cytując
Arko55 Napisano wczoraj o 09:04 Napisano wczoraj o 09:04 Drgania, wibracje i inne zakłócenia w audio... Darmowy sposób jak można w niewielkim stopniu polepszyć brzmienie, nie liczyłem na efekty wow, ale im dłużej słuchałem dobrze mi znanych kawałków z koncertów tym jestem pewien ze to działa! Obecnie siedzę słuchając przez słuchawki, sony mdr CD2000 tak było przez dłuższy czas foto poniżej>(widać spdif oraz DAC) wzmacniacz słuchawkowy zwyczajnie stał sobie na amplitunerze Sony str V5. Dziś postanowiłem nieco zmienić wizualnie swóje stanowisko pod słuchawki, wywaliłem aplituner Sony na bok, dodatkowo pod SPDIF i wzmacniacz Headonic poszły 2 płyty z granitu które dodatkowo dokleiłem Blu tackiem do blatu od stolika, mało tego sam wzmacniacz słuchawkowy też zespoiłem tym specyfikiem do granitu, pod nóżki PCta dałem warstwe antywibracyjnej taśmy budowlanej, minimalny szczegół to też zmiana kabla zasilającego w SPDIF, z najgorszej jakosciowo nitki dałem tani ale bardziej solidny kabel. obecnie wygląda to tak Różnice w brzmieniu są słyszalne, co zauwazyłem to środek ciężkości basu jest jeszcze niżej, scena jest nieco bardziej czytelna, tło czystsze, sopran potrafi nieco wyżej, lub poprostu czytelniej, dynamiczniej wybrzmiewać, generalnie jest większy ład w muzyce, gdzie wchodzą gitary i perkusja poczułem lepszy "drive" i precyzja nawet lekkich uderzeń potrafi mnie zaskoczyć. pozdrawiam ^^ 6 4 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 09:20 Napisano wczoraj o 09:20 (edytowany) Mieszkam blisko największego w Poznaniu cmentarza więc mam tu zagłębie kamieniarskie... 😁. Poważnie. Juz o tym myslalem. Może się skuszę... Boję się wątku, ktory może się pojawić: co lepiej poszerza scenę - szary granit czy czarny bazalt...😂. Edytowano 21 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 5 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 09:27 Napisano wczoraj o 09:27 Router to syfiasz, powinien stać przynajmniej metr obok. 3 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano wczoraj o 09:33 Napisano wczoraj o 09:33 11 minut temu, BlaBla napisał: Mieszkam blisko największego w Poznaniu cmentarza więc mam tu zagłębie kamieniarskie... 😁. Poważnie. Juz o tym myslalem. Może się skuszę... Boję się wątku, ktory może się pojawić: co lepiej poszerza scenę - szary granit czy czarny bazalt...😂. To wszystko zależy od szerokości granitu ...im szerszy tym szersza jest scena a jak do tego dodasz odpowiednią głębokość granitu to i tutaj uzyskasz efekt głębokości sceny 😅 7 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 09:35 Napisano wczoraj o 09:35 25 minut temu, Arko55 napisał: Różnice w brzmieniu są słyszalne, co zauwazyłem to środek ciężkości basu jest jeszcze niżej, scena jest nieco bardziej czytelna, tło czystsze, sopran potrafi nieco wyżej, lub poprostu czytelniej, dynamiczniej wybrzmiewać, Zrobiłeś kilka spraw na raz, a kierunek zmian prawidłowy Router był blisko, jeszcze pewnie wpięty do jednej listwy, urządzenia jedno na drugim zwłaszcza wrażliwe jak dac i reclocker też się nie lubią, no i granit doszedł... u mnie co ciekawe bardzo dobrze zareagował transport (zapewne jego zegary które są wrażliwe na wibracje) na postawienie na desce z cienka podkładką z korka (u Ciebie blutak). 1 minutę temu, MacieQ napisał: o wszystko zależy od szerokości granitu ...im szerszy tym szersza jest scena a jak do tego dodasz odpowiednią głębokość granitu to i tutaj uzyskasz efekt głębokości sceny 😅 Niepotrzebny komentarz jak nie jestem specjalnie wielkim fanem inwestowania w podkładki itp to akurat słychać bardzo wyraźnie jak sprzęty stoją na sobie, czy na filcach czy na granitach itp itd... 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 09:38 Napisano wczoraj o 09:38 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: u mnie co ciekawe bardzo dobrze zareagował transport (zapewne jego zegary które są wrażliwe na wibracje) Transport najbardziej niedocenianym elementem. Stabilna praca procesora, mniejsze tętnienia mocno wpływają na nerwowość brzmienia. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 09:38 Napisano wczoraj o 09:38 (edytowany) Pod wzmacniacz też mam podłożone 4 spore kostki granitowe podklejone (ala nóżki) od spodu korkiem samoprzylepnym około 2mm grubości. Precyzja grania znacznie lepsza... Płyty nie dawałem bo tak mam lepsza wentylacje od spodu. Edytowano wczoraj o 09:40 przez marcinmarcin Odpisz, cytując
MacieQ Napisano wczoraj o 09:50 Napisano wczoraj o 09:50 10 minut temu, marcinmarcin napisał: Niepotrzebny komentarz jak nie jestem specjalnie wielkim fanem inwestowania w podkładki itp to akurat słychać bardzo wyraźnie jak sprzęty stoją na sobie, czy na filcach czy na granitach itp itd... Jakbyś nie zauważył to @BlaBla zakończył swój wpis emotką 😂 to i ja zażartowałem z tego co napisał na końcu swojego komentarza. @marcinmarcin trochę luzu ...😁🤘 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 09:51 Napisano wczoraj o 09:51 (edytowany) 1 minutę temu, MacieQ napisał: trochę luzu ...😁🤘 😜 Edytowano wczoraj o 09:51 przez marcinmarcin 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 10:18 Napisano wczoraj o 10:18 37 minut temu, marcinmarcin napisał: Router był blisko Z jednej strony powinien być jak najdalej, a kabel jak najkrótszy. Poszedłem na całość, zasilanie do routera iFi X, 2x0,5m kabla UTP i pośrodku izolator galwaniczny. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano wczoraj o 11:56 Napisano wczoraj o 11:56 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: 😜 A jeszcze Marcin wracając do granitu to jego stosowanie jest jak najbardziej sensowne do określonych klocków audio i w określonych warunkach związanych z budownictwem i jakością mebla na którym sprzęty zostały umiejscowione. Tylko zawsze mnie "uczyli" że pomiędzy granitem a powierzchnią na której stoi płyta powinna być jakaś separacja w postaci podkładek najlepiej antywibracyjnych a na fotkach @BlaBla(może się mylę) ale ich nie widać 🤔 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 12:22 Napisano wczoraj o 12:22 Ja płyty pod kolumny przykleiłem korek . Można filc np. 6-9 mam . Także po całości 2 Odpisz, cytując
mariol Napisano wczoraj o 12:43 Napisano wczoraj o 12:43 16 godzin temu, DiBatonio napisał: Na długo nie zabawię raczej na tym ....forum. 😢 Q... szkoda Najważniejsze, że jest forma 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts