BlaBla Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 9 minut temu, maciek72 napisał: Dziękuję Filipie za poświęcony czas , gościnę i miłe chwile z muzyką. Ps . Nie posłuchałem żeńskich wokali Dzięki za miłe słowo. Miałem przygotowaną piękną płytę Agi Zaryan, Shirley Horn na pliku DSD i jeszcze wiele innych... SACD Santana Caravanserai puszczony na koniec dnia to po prostu czysta esencja. Też zabrakło. No cóż. Za dużo gadania, za mało grania. No ale jest pretekst się spotkać ponownie. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Traktować , to jako zaproszenie na następny wypad do Poznania ? Tak było w planie jeszcze DSD Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 39 minut temu, maciek72 napisał: Kolega Filip wszystko już powiedział K13 spisze się świetnie w jasnych systemach . Moim zdaniem jest świetnym DAC pod np. telefon i słuchawki. Z moimi Bayerdynamic DT 700x pro jest to sama przyjemność słuchania muzyki. Miałem zupełnie inne wyobrażenie ( przed przybyciem do @BlaBla) o jego ,,jaskini,, I powiem szczerze , że opis , a bycie i zrozumienie tego miejsca odsłuchu , to trzeba tam się znaleźć i posłuchać. Wszystko dopieszczone w każdym szczególe. . Sama czysta przyjemność z czerpania słuchania muzyki. I potwierdza się teza , że Teac lubi się Dali Myślę , że jest z nielicznych szczęśliwców , którzy mogą zapomnieć o gonieniu ,,uszatego,, . Uważam , że może spokojnie odpocząć od poszukiwań ,,lepszego,, i cieszyć się z każdego bita Dziękuję Filipie za poświęcony czas , gościnę i miłe chwile z muzyką. Ps . Nie posłuchałem żeńskich wokali Myślę , że monitory są na wysokości 60-65 cm . Myślę się ? Isoacoustics robi fajne stelaże pod takie monitory Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Adamo666 napisał: Isoacoustics robi fajne stelaże pod takie monitory Masz na myśli podstawki Isoacoustic Aperta? https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/isoacoustics-aperta.html Edytowano 17 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 7 godzin temu, maciek72 napisał: Traktować , to jako zaproszenie na następny wypad do Poznania ? Tak było w planie jeszcze DSD To oczywiste! 🙂 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dnia 13.01.2026 o 20:39, audiowit napisał: A może problem Tomek nie lezy w Twojej inteligencji, tylko Piotr umie liczyć do 2 Za 20 minut ruszam do Piotra , zapytam. @BlaBla przy okazji zerknę na jakim etapie jest Twoje pre. 3 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dnia 11.01.2026 o 11:43, tomek4446 napisał: W moją inteligencje konstruktor raczej nie wierzył U mnie w WBA nie ma żadnego pilota. A może kolega zapomniał wysłać 😉. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @BlaBla @maciek72 bardzo fajnie się czyta w sobotni poranek...w robocie 😁 . Konkretne opisy wrażeń z odsłuchu,czytelne wnioski. A najważniejsze,że zwyczajny forumowy handelek zamienił się w znajomość dwóch pasjonatów muzyki😁. Odpisz, cytując
Amarok Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Sebatian masz WBA? Od kolegi zapożyczony? 😀 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Dnia 11.01.2026 o 11:43, tomek4446 napisał: W moją inteligencje konstruktor raczej nie wierzył Tomek, jesteś w awangardzie inteligentów i bystrzaków na tutejszym forum. To powiedziałem ja, zgłoszę się jeśli będę potrzebował coś od Ciebie 5 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 9 godzin temu, DiBatonio napisał: Masz na myśli podstawki Isoacoustic Aperta? https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/isoacoustics-aperta.html Tak- dokładnie o nich myślałem Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Amarok napisał: Sebatian masz WBA? Od kolegi zapożyczony? 😀 Dostanięty 🤪. Taki dobry kolega 🥰. Edytowano 8 godzin temu przez KrólKiczu 4 5 Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Nosz, ku..., a ja się tak staram, pokazuję, zapraszam itd i oprócz Kolegów @tomek4446 i @Wing0, nikt niczego mi nie ofiarował. 😉. Zapamiętam😋. 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 7 godzin temu, tomek4446 napisał: przy okazji zerknę na jakim etapie jest Twoje pre. ....i co, jest już na jakimś etapie? 😉 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: .i co, jest już na jakimś etapie? 😉 Właśnie 😁 Kolego @Rega jako jeden z zaproszonych/ jeszcze nie dojechałem/ deklaruję skromne kabelki głośnikowe Chord Clearway na bananach Nakamichi. Nic innego nie mam,bo mój set w jednym kawałku 😁 Ale może nawet tak skromny podarek uleczy nieco Twe zranione serce😁 Jakby co,adres na priv i wysyłam 😁 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 47 minut temu, Nowy75 napisał: deklaruję skromne kabelki głośnikowe Chord Clearway A po ile chodzą dzisiaj te Chordy ? 😉 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie mam pojęcia. Płaciłem coś ponad 4 dychy za metr 😁 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, KrólKiczu napisał: Dostanięty 🤪. Taki dobry kolega 🥰 No proszę, a Ja musiałem nieco wysupłać i takie skromne nabyłem… 4 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Rega @DiBatonio wkradła się drobną pomyłka ,to C- screen X ,ten skromniejszy,przypomniało mi się 😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu Ależ Szanowny Kolego @Nowy75 Bardzo dziękuję za empatię i propozycję! I już spieszę z wyjaśnieniem - jak większośc moich ostatnich wpisów na forum, to było powiedziane, raczej w formie żartu. Nie cierpię na brak przewodów. Co prawda, mam trochę tych klamotów, które wymagają setek metrów drutów, ale jakoś sobie radzę. Na dowód kilka fotek z moich zapasów😉. Niektóre nawet nie miały okazji być wpinane😉. 2 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu Kolego @Rega oczywiście złapałem,że to żart 😁 Nie zmienia to faktu,że moja propozycja jest prawdziwa,czym jest jakiś kabelek ,gdy chodzi o lepsze samopoczucie kolegi z forum😁 Całym sercem zazdroszczę tego kącika z zawartością...😁 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu 57 minut temu, Nowy75 napisał: wkradła się drobną pomyłka ,to C- screen X ,ten skromniejszy,przypomniało mi się @Rega Roman widzisz jak to jest w życiu ? Jeszcze nie dostałeś kabelka , a już jesteś w plecy 3 godziny temu, BlaBla napisał: ....i co, jest już na jakimś etapie? Tak bardzo zaawansowanym, aż sam się zdziwiłem. Jest obudowa , nóżki i gniazda Reszta to ponoć pikuś , dostaniesz schemat co i gdzie upchać A serio , to Piotr mówił , że terminu dotrzyma , a i opowiadał mi o wersji którą mieć będziesz. Najnowsza , przemyślana , suma wszystkich jego doświadczeń. A mój staruszek / 4 lata/ jeszcze na Ecc88 dostał dodatkowe wyjście po buforze specjalnie pod subwoofer. Piotr opowiedział mi też co jeszcze jak bym chciał może mi wpakować do pre , a możliwości są ogromne Sprawdził , pomierzył czy wszystko prądowo i technicznie jest ok. I za to kocham małe manufaktury. jest opieka , możliwość upgradu. Bo idź teraz do Fiio , Wiima czy nawet takiej Yamahy , że Ty chcesz dodatkowe wyjście 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu (edytowany) @Nowy75Eeeee, nie ma czego zazdrościć - na wieszaku kilka Cardasów, Beldenów, Argonów, Oyayde, Supry, jakieś srebrne, jakieś inne ...... Wiszą sobie i czekają na lepsze czasy. Natomiast przy kolumnach Kimber, Tara Labs, WE, Pro link itd, itp. Części się już pozbyłęm, bo mi tylko kurz zbierały. A tu trochę wpiętych aktualnie. Porządek przede wszystkim😉 Edytowano 6 minut temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 19 godzin temu, maciek72 napisał: Kolega Filip wszystko już powiedział K13 spisze się świetnie w jasnych systemach . Moim zdaniem jest świetnym DAC pod np. telefon i słuchawki. Z moimi Bayerdynamic DT 700x pro jest to sama przyjemność słuchania muzyki. Miałem zupełnie inne wyobrażenie ( przed przybyciem do @BlaBla) o jego ,,jaskini,, I powiem szczerze , że opis , a bycie i zrozumienie tego miejsca odsłuchu , to trzeba tam się znaleźć i posłuchać. Wszystko dopieszczone w każdym szczególe. . Sama czysta przyjemność z czerpania słuchania muzyki. I potwierdza się teza , że Teac lubi się Dali Myślę , że jest z nielicznych szczęśliwców , którzy mogą zapomnieć o gonieniu ,,uszatego,, . Uważam , że może spokojnie odpocząć od poszukiwań ,,lepszego,, i cieszyć się z każdego bita Dziękuję Filipie za poświęcony czas , gościnę i miłe chwile z muzyką. Ps . Nie posłuchałem żeńskich wokali Myślę , że monitory są na wysokości 60-65 cm . Myślę się ? Tak, 65, głośnik wysokotonowy prawie dokładnie na wysokości uszu 🙂 8 godzin temu, Adamo666 napisał: Tak- dokładnie o nich myślałem Opis super, ale... @Adamo666 @DiBatonio macie, znacie, testowaliście? Wiecie, u mnie to żaden high end 🙂 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 10 minut temu, tomek4446 napisał: @Rega Roman widzisz jak to jest w życiu ? Jeszcze nie dostałeś kabelka , a już jesteś w plecy Tak bardzo zaawansowanym, aż sam się zdziwiłem. Jest obudowa , nóżki i gniazda Reszta to ponoć pikuś , dostaniesz schemat co i gdzie upchać A serio , to Piotr mówił , że terminu dotrzyma , a i opowiadał mi o wersji którą mieć będziesz. Najnowsza , przemyślana , suma wszystkich jego doświadczeń. A mój staruszek / 4 lata/ jeszcze na Ecc88 dostał dodatkowe wyjście po buforze specjalnie pod subwoofer. Piotr opowiedział mi też co jeszcze jak bym chciał może mi wpakować do pre , a możliwości są ogromne Sprawdził , pomierzył czy wszystko prądowo i technicznie jest ok. I za to kocham małe manufaktury. jest opieka , możliwość upgradu. Bo idź teraz do Fiio , Wiima czy nawet takiej Yamahy , że Ty chcesz dodatkowe wyjście Wielkie dzięki no i cieszy, że można po latach nie tylko serwisować, naprawiać ale nawet rozwijać stary sprzęt. 4 minuty temu, Rega napisał: @Nowy75Eeeee, nie ma czego zazdrościć - na wieszaku kilka Cardasów, Beldenów, Argonów, jakieś srebrne, jakieś inne ...... Wiszą sobie i czekają na lepsze czasy. Natomiast przy kolumnach Kimber, Tara Labs, WE, Pro link itd, itp. Części się już pozbyłęm, bo mi tylko kurz zbierały. A tu trochę wpiętych aktualnie. Porządek przede wszystkim😉 Kamień z serca, bo myślałem, ze tylko ja mam taki porządek w kablach.....😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts