Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 minut temu, maciek72 napisał:

Dziękuję Filipie za poświęcony czas , gościnę i miłe chwile z muzyką.

Ps . Nie posłuchałem żeńskich wokali :(

Dzięki za miłe słowo. 

Miałem przygotowaną piękną płytę Agi Zaryan, Shirley Horn na pliku DSD i jeszcze wiele innych... SACD Santana Caravanserai puszczony na koniec dnia to po prostu czysta esencja. Też zabrakło. No cóż.  Za dużo gadania, za mało grania. No ale jest pretekst się spotkać ponownie.

Napisano
39 minut temu, maciek72 napisał:

Kolega Filip wszystko już powiedział :)

K13 spisze się świetnie w jasnych systemach . Moim zdaniem jest świetnym DAC pod np. telefon i słuchawki.

Z moimi Bayerdynamic DT  700x pro jest to sama przyjemność słuchania muzyki.

Miałem zupełnie inne wyobrażenie ( przed przybyciem do @BlaBla) o jego ,,jaskini,, 

I powiem szczerze , że opis  , a bycie i zrozumienie  tego miejsca  odsłuchu  , to trzeba tam się znaleźć i posłuchać.

Wszystko dopieszczone w każdym szczególe. . Sama czysta przyjemność z czerpania słuchania  muzyki. I potwierdza się teza , że Teac lubi się Dali :)

Myślę , że jest z nielicznych szczęśliwców , którzy mogą zapomnieć o gonieniu ,,uszatego,, . Uważam , że może spokojnie odpocząć od poszukiwań ,,lepszego,,  i cieszyć się z każdego bita 

Myślę , że  monitory są na wysokości 60-65 cm . Myślę się ? :)

Isoacoustics robi fajne stelaże pod takie monitory 

Napisano
Dnia 11.01.2026 o 11:43, tomek4446 napisał:

W moją inteligencje konstruktor raczej nie wierzył :) 

Tomek, jesteś w awangardzie inteligentów i bystrzaków na tutejszym forum.
To powiedziałem ja, zgłoszę się jeśli będę potrzebował coś od Ciebie :) 

Napisano
1 godzinę temu, BlaBla napisał:

.i co, jest już na jakimś etapie? 😉

Właśnie 😁

Kolego @Rega jako jeden z zaproszonych/ jeszcze nie dojechałem/ deklaruję skromne kabelki głośnikowe Chord Clearway na bananach Nakamichi. Nic innego nie mam,bo mój set w jednym kawałku 😁 Ale może nawet tak skromny podarek uleczy nieco Twe zranione serce😁 Jakby co,adres na priv i wysyłam 😁

Napisano

Ależ Szanowny Kolego @Nowy75 Bardzo dziękuję za empatię i propozycję! I już spieszę z wyjaśnieniem - jak większośc moich ostatnich wpisów na forum, to było powiedziane, raczej w formie żartu. Nie cierpię na brak przewodów. Co prawda, mam trochę tych klamotów, które wymagają setek metrów drutów, ale jakoś sobie radzę. Na dowód kilka fotek z moich zapasów😉. Niektóre nawet nie miały okazji być wpinane😉.

IMG_20260117_185439.jpg

IMG_20260117_185459.jpg

IMG_20260117_185324.jpg

Napisano

Kolego @Rega oczywiście złapałem,że to żart 😁 Nie zmienia to faktu,że moja propozycja jest prawdziwa,czym jest jakiś kabelek ,gdy chodzi o lepsze samopoczucie kolegi z forum😁 Całym sercem zazdroszczę tego kącika z zawartością...😁

Napisano
57 minut temu, Nowy75 napisał:

wkradła się drobną pomyłka ,to C- screen X ,ten skromniejszy,przypomniało mi się

@Rega Roman widzisz jak to jest w życiu ? Jeszcze nie dostałeś kabelka , a już jesteś w plecy :) 

3 godziny temu, BlaBla napisał:

....i co, jest już na jakimś etapie? 

Tak bardzo zaawansowanym, aż sam się zdziwiłem. Jest obudowa , nóżki i gniazda :) Reszta to ponoć pikuś , dostaniesz schemat co i gdzie upchać :) 

A serio , to Piotr mówił , że terminu dotrzyma , a i opowiadał mi o wersji którą mieć będziesz. Najnowsza , przemyślana , suma wszystkich jego doświadczeń.

A mój staruszek / 4 lata/ jeszcze na Ecc88 dostał dodatkowe wyjście po buforze specjalnie pod subwoofer. Piotr opowiedział mi też co jeszcze jak bym chciał może mi wpakować do pre , a możliwości są ogromne :) Sprawdził , pomierzył czy wszystko prądowo i technicznie jest ok.  I za to kocham małe manufaktury. jest opieka , możliwość upgradu. Bo idź teraz do Fiio , Wiima czy nawet takiej Yamahy , że Ty chcesz dodatkowe wyjście :) 

IMG_7458.JPG

IMG_7460.JPG

Napisano (edytowany)

@Nowy75Eeeee, nie ma czego zazdrościć - na wieszaku kilka Cardasów, Beldenów, Argonów, Oyayde, Supry, jakieś srebrne, jakieś inne ...... Wiszą sobie i czekają na lepsze czasy. Natomiast przy kolumnach Kimber, Tara Labs, WE, Pro link itd, itp. Części się już pozbyłęm, bo mi tylko kurz zbierały. A tu trochę wpiętych aktualnie. Porządek przede wszystkim😉

IMG_20260117_192233.jpg

IMG_20260117_192243.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
19 godzin temu, maciek72 napisał:

Kolega Filip wszystko już powiedział :)

K13 spisze się świetnie w jasnych systemach . Moim zdaniem jest świetnym DAC pod np. telefon i słuchawki.

Z moimi Bayerdynamic DT  700x pro jest to sama przyjemność słuchania muzyki.

Miałem zupełnie inne wyobrażenie ( przed przybyciem do @BlaBla) o jego ,,jaskini,, 

I powiem szczerze , że opis  , a bycie i zrozumienie  tego miejsca  odsłuchu  , to trzeba tam się znaleźć i posłuchać.

Wszystko dopieszczone w każdym szczególe. . Sama czysta przyjemność z czerpania słuchania  muzyki. I potwierdza się teza , że Teac lubi się Dali :)

Myślę , że jest z nielicznych szczęśliwców , którzy mogą zapomnieć o gonieniu ,,uszatego,, . Uważam , że może spokojnie odpocząć od poszukiwań ,,lepszego,,  i cieszyć się z każdego bita 

Myślę , że  monitory są na wysokości 60-65 cm . Myślę się ? :)

Tak, 65, głośnik wysokotonowy prawie dokładnie na wysokości uszu 🙂

8 godzin temu, Adamo666 napisał:

Tak- dokładnie o nich myślałem :)

Opis super, ale... @Adamo666 @DiBatonio macie, znacie, testowaliście? Wiecie, u mnie to żaden high end 🙂

Napisano
10 minut temu, tomek4446 napisał:

@Rega Roman widzisz jak to jest w życiu ? Jeszcze nie dostałeś kabelka , a już jesteś w plecy :) 

Tak bardzo zaawansowanym, aż sam się zdziwiłem. Jest obudowa , nóżki i gniazda :) Reszta to ponoć pikuś , dostaniesz schemat co i gdzie upchać :) 

A serio , to Piotr mówił , że terminu dotrzyma , a i opowiadał mi o wersji którą mieć będziesz. Najnowsza , przemyślana , suma wszystkich jego doświadczeń.

A mój staruszek / 4 lata/ jeszcze na Ecc88 dostał dodatkowe wyjście po buforze specjalnie pod subwoofer. Piotr opowiedział mi też co jeszcze jak bym chciał może mi wpakować do pre , a możliwości są ogromne :) Sprawdził , pomierzył czy wszystko prądowo i technicznie jest ok.  I za to kocham małe manufaktury. jest opieka , możliwość upgradu. Bo idź teraz do Fiio , Wiima czy nawet takiej Yamahy , że Ty chcesz dodatkowe wyjście :) 

IMG_7458.JPG

IMG_7460.JPG

Wielkie dzięki no i cieszy, że można po latach nie tylko serwisować,  naprawiać ale nawet rozwijać stary sprzęt. 

4 minuty temu, Rega napisał:

@Nowy75Eeeee, nie ma czego zazdrościć - na wieszaku kilka Cardasów, Beldenów, Argonów, jakieś srebrne, jakieś inne ...... Wiszą sobie i czekają na lepsze czasy. Natomiast przy kolumnach Kimber, Tara Labs, WE, Pro link itd, itp. Części się już pozbyłęm, bo mi tylko kurz zbierały. A tu trochę wpiętych aktualnie. Porządek przede wszystkim😉

IMG_20260117_192233.jpg

IMG_20260117_192243.jpg

Kamień z serca, bo myślałem, ze tylko ja mam taki porządek w kablach.....😁