Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, Sipo napisał:

Nie chce go za bardzo naciskać bo ma humory:) 

2 godziny temu, Nowy75 napisał:

@Sipo no to nie naciskaj tylko wyczekaj na jego dobry dzień, żeby zadać pytanie...😁

Takie pytanie, to mu od razu popsuje dzień 😉

Napisano
Dnia 19.02.2026 o 15:40, Sipo napisał:

Wygląda jak nowy, warto było pacjenta leczyć.

Mam w tej chwili 2 klocki w serwisie i zalegają tam już od ponad pol roku. Trace powoli cierpliwość ale co mam zrobić, to jedyny serwisant jakiego mam. 

Tez kiedyś zostawilem wzmacniacz u podobno zajebistego, fachowego , chwalonego, polecanego serwisanta. Czekalem 2 lata. Nie bylo dostepnych cześci, brak czasu, nie da się itd.

Po 2 latach, wkurzony go odebralem i dalem do swojego obecnego. W drodze do domu zadzwonil, ze ma już cześci i dodatkowo juz wycenil robociznę. Jeżdże do niego juz z kazdą pierdolą. Doceniajcie serwisantow, bo to ginacy zawod tak jak szewc i zegarmistrz.

Napisano
1 godzinę temu, elektron6 napisał:

Krótko i na temat. Jak ktoś trzyma sprzęt w serwisie 6 miesięcy to jest go… a nie fachowiec. 

Nie oceniałbym po czasie serwisu. Może jest tak dobry, wybitny to wszyscy do niego oddają sprzęt, a przecież się nie rozerwie. Za dużo przyjął i zawalił terminy. Tak mają geniusze. Są zarąbiści w tym co robią, ale ledwo liczą i mylą słupki np. z terminami ;)

Może jest fachowcem, ale  nie potrafi grać w serwisie. Tak gdybam uzupełniając offtop. 

Panowie na temat proszę. Chwalcie się klamotami, systemami i czymkolwiek co gra i Was cieszy :)

Pozdrawiam. M

Napisano

Tym razem coś fajnego z szpulaków. Pełna lampa od Revox model G36. Konstrukcja z początku lat 60 tych, 2 ślad, 3 silniki. Bardzo dobre komponenty; lampy Philips Miniwatt, kondensatory Philips Mustard oraz Siemens w zasilaczu, 3 głowice, prędkość 19cm/s. Wykonanie mechaniki, przekładni na najwyższym poziomie. Wbudowany szerokopasmowy 20cm głośnik monitor Philips AD3800.
Sprzęt nagrywa i odtwarza na bardzo wysokim poziomie, coś pięknego. Tranzystor B77 choć też bardzo dobry to jednak nie gra aż tak dobrze. Tor lampowy w G36 robi dobra robotę!

IMG_0506.jpeg

IMG_0505.jpeg

IMG_0501.jpeg

IMG_0499.jpeg

IMG_0504.jpeg

IMG_0524.png

IMG_0526.png

IMG_0496.jpeg

Napisano (edytowany)

Właśnie z TYM egzemplarzem był porównywany mój SE. Wnioski pozostawiam dla siebie, bo już raz za m.in upublicznienie ich otarłem o wilczy bilet na śp Audiolubie.  

Edytowano przez Rega
Napisano
22 minuty temu, Rega napisał:

Właśnie z TYM egzemplarzem był porównywany mój SE. Wnioski pozostawiam dla siebie, bo już raz za m.in upublicznienie ich otarłem o wilczy bilet na śp Audiolubie.  

Ten egzemplarz?

Napisano (edytowany)

Tak, o ile wiem to TEN egzemplarz. Wcześniej stanowił własność jednego z decydentów na Audiolubie. I nie zrozum mnie źle - NIC nie mam przeciw niemu. To bardzo dobry piecyk. 

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)

@audiowitNo, to widocznie źle skojarzyłem. Przepraszam. Nie byłem przy tym. Odsłuch odbył się w domu w/w. A opieram się na opisie konstruktora mojego wzmacniacza. Nie mam powodu, aby Mu nie wierzyć. Myślę też, że wspomniany decydent też nie zjamowałby się słabym sprzętem. Co, jak co, ale wiadomości ma ogromne i osłuchany też jest. Szkoda, że charkter ma , jaki ma, bo mógłby być kopalnią wiedzy na forum. 

Edytowano przez Rega
Napisano
14 minut temu, Rega napisał:

Tak, o ile wiem to TEN egzemplarz. Wcześniej stanowił własność jednego z decydentów na Audiolubie. I nie zrozum mnie źle - NIC nie mam przeciw niemu. To bardzo dobry piecyk. 

Chyba wiem kogo był ten piecyk 😏

Napisano
19 minut temu, Rega napisał:

Roman to nie jest Jarka ani Marka wzmacniacz, kupiłem go w Warszawie :)

Napisano

Roman a nie ma co sie tam czaić Angel jaki jest to jest ma ciężki charakter ale kto nie ma jakiś przywar?

Leben Angela jak pamiętam słuchałeś jeszcze przed modyfikacja Nautiliusa a to jest deczko onny wzmacniacz po. Ale wiadomo Leben nie do wszystkiego, nie dla każdego, ale kupiony w dobrych pieniądzach jest wart każdej złotówki. 

Przed chwilą, Rega napisał:

Michał , już się wytłumaczyłem i przeprosiłem. 

Ale po co masz przepraszać i sie tłumaczyć? Przecież nic złego nie napisałeś.  A jakbyś nawet stwierdzil w prost że Leben grał chujowo ro co tam masz prawo, a jak ktoś by sie o to obrażał to sory ale to jego problem:)

Napisano

To ciekawy wzmacniacz, ktory opisze w swoim watku Plinius vs Wba. Nie bez powodu jest rozpoznawalny na calym swiecie i ma zagorzale grono zwolennikow. Myslę, ze jak przy kazdej lampie, wazne jest zestawienie z odpowiednimi kolumnami.

Napisano
4 minuty temu, Rega napisał:

Wing0Wiesz dobrze, że Ci go zazdroszczę🙂. Mnie nie stać. Jestem ciekawy, jak wypadłby z moim X101C. Może kiedyś porównamy?

Roman nie ma czego, Dynaco, Fischer, Eico czy właśnie Leben uważam ze to bardzo podobna klasa pewnie o deko innym dźwięku, ale żaden wstydzić sie nie może.  Leben sie ładniej świeci jak na odpuście:D

6 minut temu, Rega napisał:

Wing0Wiesz dobrze, że Ci go zazdroszczę🙂. Mnie nie stać. Jestem ciekawy, jak wypadłby z moim X101C. Może kiedyś porównamy?

Roman nie ma czego, Dynaco, Fischer, Eico czy właśnie Leben uważam ze to bardzo podobna klasa pewnie o deko innym dźwięku, ale żaden wstydzić sie nie może.  Leben sie ładniej świeci jak na odpuście:D

20260311_192231.jpg

Sony na Sony Sonym pogania :D