audiowit Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 1 godzinę temu, elektron6 napisał: Dzisiaj system OX otrzymał 3-ci preamp lampowy. Tym razem zaciekawiła mnie firma WBA. Zatem czemu nie. Preamp Blazebird z zdalnym potencjometrem Khozmo już sobie gra. Jest dobrze ale który otrzyma pierwsze miejsce ? to jest temat otwarty. Na razie na szybko wygrywa Audio Research SP8 - muzyka wciągająca i magiczna, WBA super detaliczność i scena, fajny bas, sporo góry może nawet czasami jest jej za dużo. Lamm - ciepełko, bas a w zasadzie basisko ale nie ma tej magi na średnicy. Każdy ma swoje plusy i minusy. Jest zabawa:) Elektron, Piotrek w podstawowej wersji 2A3 daje Elektroharmoniksy. W przejzystym systemie te lampy wogole się nie sprawdzą. Polecam na początek psvane mk2 bo z nimi ciekawsza barwa i o niebo lepsza scena. Szkoda, że nie masz na testach balaced. Jest dużo droższy ale to w/g mnie najlepszy produkt WBA. Powstały narazie 3szt. Wogole filozofia wba polega na tym, żeby konstruować lampy beż ich wad, więc przy pierwszym odsłuchu można się zdziwić. Wba pozostanie szybki, przejzysty, że spreżem na basie po wymianie tych lamp, a wiele zyska na szeroko pojętej muzykalności. Piotrek w najbliższym czasie będzie konstruował nowe pre. To będzie też Bleiz ale na innych lampach sterujących. Klein Hummel był kiedyś u mnie na celowniku zarówno zestaw pre- monobloki jak i Twoje kolumny. Jeśli chodzi o Lamm zarówno w wersji 1 jak i 2 mam podobne odczucia. Ciepło, nie dla mnie. 17 minut temu, tomek4446 napisał: Piękne bydle. Załatwiłeś kable ? Jeszcze nie. Facet jest w trakcie przeprowadzki. Pożyczę mu coś i pomyślimy jak już ochłonie. Niech usłyszy. Będę z nim rozmawiał jak będzie wiedział o czym rozmawiamy. Narazie będzie słuchał na Cardasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 5 minut temu, audiowit napisał: Będę z nim rozmawiał jak będzie wiedział o czym rozmawiamy. A wie , że jest inflacja ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Spokojnie, załatwię mu dobrze i może tanio. Będę polecał mu to o czym rozmawialiśmy. Myślę, że inflacja nie jest problemem. Problemem może być sens użycia kabli innych niż tych z MM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 (edytowany) Elektroharmonix to nieporozumienie po dwóch kawałkach zrezygnowałem- totalny bałagan w dźwięku, brak sceny, fakt grały ciemniej ale bas rozmyty, średnica zapiaszczona. Teraz gram na 6922 Sylvania i jest super- wszystko poukładane, jest ogromna scena, poprawiła się separacja, bas dynamiczniejszy. Jest ok jeszcze mam ecc88 Philips, Mallard, Valvo zatem będą podmiany. WBA kupiłem jako ciekawostka aby być może zacząć przygodę z tym producentem. Edytowano 24 listopada 2021 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Dowiedz się w WBA który to Bleiz. Jaki prad na lampach. Pisząc o ehg nie miałem na myśli e88cc. Chodzi o 2a3, które mają większy wpływ na dźwięk. Jeśli jest Twój, to dobrze, bo będziesz miał czas żeby go dostroić. Blejz ma dość nowoczesne podejście do dźwięku. Jest wszystko co trzeba i czujesz dodatkowo, że jest to lampa. Ma super przestrzeń i oddech. Nie jest duszny jak duża część pre lampowych. Dla mnie pierwsza wersja jest mało dopracowana dźwiękowo, druga jest dużo lepsza, dojżalsza. Balanced jest doskonaly, z tym, że długo musiałem pracować nad najpierw wygrzaniem, później lampy, a jeszcze później Piotrek odseparował jeszcze wycieraczki od sygnału i zamontował inny desymetryzator. Dużo pieprzenia się ale efekt jest zadowalający. Pomyśl jeszcze o Sonic Frontiers SFL3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Dzięki za wskazówki. Pomału się pobawię różnymi lampami, będzie ciekawie. To co mogę powiedzieć o WBA - bardzo solidne wykonanie, porządna obudowa, równe spasowanie elementów. Super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 19 godzin temu, elektron6 napisał: Dzięki za wskazówki. Pomału się pobawię różnymi lampami, będzie ciekawie. To co mogę powiedzieć o WBA - bardzo solidne wykonanie, porządna obudowa, równe spasowanie elementów. Super Już wiem skąd masz pre WBA. To najnowszy układ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Zebrałeś kilku fajnych zawodników @elektron6 19 godzin temu, audiowit napisał: Pomyśl jeszcze o Sonic Frontiers SFL3 Ja w weekend będę testował takie monobloki SF Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 O proszę :). Słuchałem kiedyś 75. Trochę dla mnie za techniczne w brzmieniu. Ale piękne maszyny, jak wszystko SF. Nie wiem Grzesiek czy wiesz ale to chyba pierwszy produkt SF sygnowany logo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Tak, wiem. Pierwsze sztuki były chyba sprzedawane tylko jako kity do składania. Przyznam, że w środku nie wygląda to najładniej i najschludniej, ale trzeba brać pod uwagę, że to były inne czasy i firma dopiero startowała. W każdym razie ciekaw jest jak wypadnie w weekend Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Pierwsze sztuki były sprzedawane jako kity. Ten egzemplarz czyli mark2 już jako Sonic Fontiers. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Pora się pochwalić , miało trwać dwa tygodnie , trwało trzy m-ce, ale było warto czekać. Odebrałem od stolarza dębowe standy do Alteców. Trochę mu wszedłem na ambicję i wykonał je dużo trudniejszą metodą niż oryginał japoński. https://www.kenricksound.com/gallery_photo.html Alteci wyglądają o wiele lżej niż na standach wykonanych przeze mnie. Nowe standy są też niższe o 3 cm od poprzednich , wysokość dobrałem na słuch. Podstawiłem pod kolumny książki i wyjmując , to dokładając kolejne, zoptymalizowałem najlepszą wysokość dla horna. A tak to wygląda : 11 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Bardzo elegancko, ale tamte też mi się podobały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 17 minut temu, Asia napisał: Bardzo elegancko, ale tamte też mi się podobały. Mam do nich sentyment bo sam je tworzyłem niemal od podstaw. Też kawał dębu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 A co mówi żona? Mnie się chyba paleciaki bardziej 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 13 minut temu, Asia napisał: A co mówi żona? Mnie się chyba paleciaki bardziej Zawsze można z nich zrobić stolik kawowy , albo jeszcze lepiej kolejny stolik pod sprzęt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 No dobra to mój dzień Jak się chwalić to po całości , jutro będę " wieszał" moją pierwszą MC w życiu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Przed chwilą, J4Z napisał: Do tego ta blaszka, mmm no klasa. No kurna wreszcie ktoś zauważył Ta blaszka to miedź o takiej normalnie czystości , ze Ci od Transparenta , to mogą mi co najwyżej , no właśnie , buty czyścić ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Tomek, to jak będziesz brał lampy i kolumny na następny zlot to weź jeszcze te nowe podstawki przy okazji bo bardzo ładne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 7 godzin temu, lpomis napisał: jak będziesz brał lampy i kolumny na następny zlot to weź jeszcze te nowe podstawki przy okazji bo bardzo ładne. Tak , Wojtek , tak oczywiście wezmę, i wiesz co , aby nie pełzać po glebie jak ostatnio, pomyślałem , że wezmę też szafkę audio. A idąc za ciosem , jak się zacznie część rozrywkowo - degustacyjna , to byśmy nie byli narażeni na dyskomfort spożywania ciepłych trunków przytargam też lodówkę ....... i na koniec wniosek meldunkowy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 Z tą szafką to jest znakomity pomysł. Może nie byłoby plątaniny kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 Bardzo ładne standy. Tabliczka pierwsza klasa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 Tam zaraz szafkę. Kolumny wystarczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 5 godzin temu, audiowit napisał: Tabliczka pierwsza klasa. Dzięki logo Alteca z lat 60-tych. Zmieniało się do dnia dzisiejszego wielokrotnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Dnia 27.11.2021 o 07:23, tomek4446 napisał: byśmy nie byli narażeni na dyskomfort spożywania ciepłych trunków przytargam też lodówkę Tomku, jestem pewien, że zostaniesz niekwestionowanym królem organizacji zlotów 🤩😃🤗 PS kontynuuję formę wypowiedzi 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts