tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Dzisiaj w ramach sprawdzenia działania / lub nie pre phono przytargałem z sypialni Sony V5. Pisze to dla wszystkich osób ,które jako za coś do " grania' uważają tylko sprzęt z produkowany obecnie , najlepiej nowy i na gwarancji. Nawet nie wiecie ile tracicie ? Tak a'propos pre jest nowe, a Soniak to 47 latek , pre się zrąbało już trzeci raz, a Soniak bez zarzutu sobie nadal brzdąka . Był tylko dwa razy na odkurzaniu wnętrza i sprawdzeniu jak tam kondensatory. Nic nie zostało wymienione po za żarówkami , te po tylu latach miały prawo się spalić. Powiem Wam , że jak włączyłem zwykłe " Antyradio ' to nie mogłem się oderwać od dźwięku i nie miałem sumienia go wynieść. Kurde , może trzeba wpakować trzecią szafkę do pokoju ? Choć z drugiej strony zrobiła się zima i spanie na balkonie / żona/ morze nie służyć zbytnio moim korzonkom A może jednak ... szlag z korzonkami ! 10 minut temu, Chili napisał: jestem pewien, że zostaniesz niekwestionowanym królem organizacji zlotów No jasne , już zamówiłem barek na kółkach , od Rogoza , żeby było audiofilsko Dobrze , że piszesz , bo teraz poważnie. Nie ma ktoś z towarzystwa pożyczyć na tydzień pre phono. Najlepiej z możliwością MC , ale też niekoniecznie. Przepraszam , że odwalam prywatę w tym wątku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 (edytowany) Mogę Ci pozyczyć na jakiś czas Yamahę C2a. Na razie stoi bezużyteczna. Sprawna. Po wymianie kilkunastu kondensatorów na leczeniu u Elektrona. Ma wejście na MC z regulacją. Edytowano 28 listopada 2021 przez Rega literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: pre się zrąbało już trzeci raz 🤣 przykre, i to bardzo w kurza . Który padł ? 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Nie ma ktoś z towarzystwa pożyczyć na tydzień pre phono. Możesz też wypożyczyć taki sam jaki posiadam, tylko musiałbyś wpłacić depozyt, a przy okazji będziesz mógł przetestować Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 1 godzinę temu, Rega napisał: Mogę Ci pozyczyć na jakiś czas Yamahę C2a. Roman , jak wiesz znam ten przedwzmacniacz. Jest świetny i wiem ile trudu Cię kosztowało doprowadzenie go do obecnego stanu. Jest ciężki i boję się ryzyka przesyłki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 @tomek4446 - jak wiesz, u mnie nie długo. Jesli się zdecydujesz to nie widzę problemu i bez okreslonego terminu zwrotu. Kaucji u mnie nie ma😄. No, chyba że wolisz poszukać czegoś nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 2 minuty temu, Karol64208 napisał: przykre, i to bardzo w kurza . Który padł ? Karol a jaki masz ? Padł Lucarto , to znaczy nie wiem co się stało , po podłączeniu do wzmacniacza generuje w obu kanałach szum jak z generatora REW / pink noise /, pre jest dual mono , więc jak słusznie podpowiedział mi Elektron to musi być usterka części wspólnej. Pogrzebałem w nim ale niczego budzącego niepokój nie znalazłem. Odsyłam do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Tomek, pożyczyłem strv koledze i skradł mu serce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 @tomek4446 to jest ten Jest jako używany przeznaczony do testów. Jak piszą będzie dostępny 3 Grudnia. Podaję link jak jesteś zainteresowany tu , nie możesz go tylko uszkodzić zewnętrznie. Jak się orientują to ma inne pokrętło, gwarancja na powrót do nich Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 10 minut temu, Rega napisał: No, chyba że wolisz poszukać czegoś nowego. Nie jestem jak wiesz fanem rzeczy nowych Roman ok. wysyłaj ! Przetestuje przy okazji jak brzmi pre tranzystorowe z monoblokami lampowymi. Nawet nie wiesz jak pluję sobie w brodę , że sprzedałem Yamahę C 70 , teraz nie do kupienia w Polsce. Grzał się tak , że można było jajka smażyć na obudowie ale za to sekcja gramofonowa , najwyższa liga. Dzięki jak nie wiem co za pomoc. 9 minut temu, audiowit napisał: pożyczyłem strv koledze i skradł mu serce No , stary ? Wpisałem strv i wyskoczyło https://pl.wikipedia.org/wiki/Stridsvagn_103 Szkoda , że wcześniej nie wiedziałem , ze kolega takie coś też ma w Swoich zasobach sprzętowych . Kurna , ile spraw , by mi to rozwiązało .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 26 minut temu, Karol64208 napisał: to jest ten Dzięki za propozycje. Docelowo skupię się jednak na dedykowanym tylko do gramofonu pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 (edytowany) @tomek4446nie nie szkodzi, może jak wybiorę się do PL to przywiozę swój. Pozdr. P.S. dlaczego tylko dla phono? Edytowano 28 listopada 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Tomek, nie myślałeś żeby zmienić oświetlenie na oryginalny kolor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 1 minutę temu, Karol64208 napisał: nie nie szkodzi, może jak wybiorę się do PL to przywiozę swój. Zapraszam serdecznie do Łodzi , zobaczymy jak gra z lampami. 1 minutę temu, audiowit napisał: nie myślałeś żeby zmienić oświetlenie na oryginalny kolor? A są żarówki do kupienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Tak. Tylko, że ledowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 4 minuty temu, audiowit napisał: Tylko, że ledowe Zobaczymy , choć mam jakiś wewnętrzny opór przed wprowadzaniem ledów do tego staruszka. Z drugiej strony , podłączyłem pod niego Malinę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Pierwszy etap nowej adaptacji. Ta jasna sklejka to miejsce w którym wylądują skyline. Też czarne. Jeszcze ich nie skończyłem. 3 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 37 minut temu, audiowit napisał: Pierwszy etap nowej adaptacji. Widzę , że nie idziesz na łatwiznę Wiesz , że do takiego czarnego wystroju potrzebne jest odpowiednie oświetlenie ? A zresztą do kogo ja to mówię ? Zapomniałem Ciekawią mnie te pułapki basowe , ponoć więcej dają niż te trójkątne pianki , wygląda profesjonalnie. Kupa roboty wykonana , trzymam kciuki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Mnie ciekawi na ile skutecznie będą działać hybrydy przy rogach pokoju, ale naprawdę kozak to wygląda! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 @audiowit - rób miejsce, wiesz na co. 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 4 minuty temu, Rega napisał: @audiowit - rób miejsce, wiesz na co. 😉. ale my nie wiemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. A poważnie - Witek sam o tym napisze w stosownym czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Dziękuję wszystkim. Taka refleksja. To kable tylko z jednego systemu ( bez kabli od zasilaczy) Te pułapki w rogach, to nie pianki. To pułapki membranowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 (edytowany) 18 minut temu, Rega napisał: Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. A poważnie - Witek sam o tym napisze w stosownym czasie. Takie są, tak przynajmniej mi się wydaje, dobre obyczaje forum. Albo o wszystkim, albo o niczym. Edytowano 29 listopada 2021 przez slaw0001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 @slaw0001Jeśli lubisz tak drązyć to uważaj że napisałem o niczym. Wielu jest takich na tym forum a Ty upatrzyłes sobie mnie. Ulżyło Ci??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 22 minuty temu, audiowit napisał: To kable tylko z jednego systemu ( bez kabli od zasilaczy Choć raz jestem w czymś lepszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts