Melo-man Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Dnia 18.03.2022 o 18:41, tomek4446 napisał: nowiutki Volvo S90 za 250 k W sumie to naszły takie czasy, że za w sumie nic specjalnego trzeba wydać ćwierć miliona. Kiedyś za taką kasę można było kupić jakiś super samochód. Może nie nowy z salonu, ale porządną używkę. A dzisiaj? Czy wzmak za 65 tysięcy jest rzeczywiście tyle wart? Dnia 18.03.2022 o 23:49, SIpo napisał: Tu chodzi o to coś innego, o tą jakość dźwięku, której brakuje dzisiejszym systemom. To czyni te miejsca wyjątkowymi. I tak, i nie. Prawdą jest, że prawie wszystko się skomercjalizowało, także w dziedzinie audio. Zysk staje się najważniejszy, co nie oznacza, że nie ma współcześnie dobrych urządzeń. Druga kwestia - to sama wartość pieniądza. Dużo mniejsza niż kiedyśm choćby nawet te 20 lat temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 49 minut temu, J4Z napisał: stary, dzisiaj za chleb trzeva zapłacić prawie 5zł 😀 Drogi kolego. Chleba za 5 zeta to ja już dawno nie kupowałem. Dobry orkiszowy to wydatek obecnie ponad 7 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 (edytowany) Nie każdy pije Whisky , niektórzy muszą się zadowolić winem owocowym krajowej produkcji 😋 tak odnośnie chleba . Pzdr Edytowano 22 marca 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Piec chleb tak, ale żeby nie pić 😳 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 4 godziny temu, J4Z napisał: dzisiaj za chleb trzeva zapłacić prawie 5zł 😀 U mnie prawie 8... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Nie wiem po ile jest chleb, bo go nie jem. Nie wiadomo z czego dzisiaj jest robiony, z całą pewnością pieczywo supermarketowe to nic zdrowego. Za to paliwo idzie w górę w tempie wykładniczym! Się porobiło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Mały chleb 1.7 zł, duży 3.6zł. Gdzie Wy żyjecie? W Luksemburgu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 36 minut temu, soberowy napisał: Mały chleb 1.7 zł, duży 3.6zł. Gdzie Wy żyjecie? W Luksemburgu ? To w leżańsku takie ceny 😝? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 4 minuty temu, seba3002 napisał: To w leżańsku takie ceny 😝? Chyba w Biedrze 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 3 godziny temu, J4Z napisał: Sam nie wyhodujesz, to nie wiesz. Nawet jak sam wychodujesz, to i tak nie wiesz. W glebę naokoło leją różności. Znam przypadek takiej uprawy dla wnusia przez babcię. Jak do badania dane (warzywka spod lasku na wsi) to normy kilkukrotnie przekroczone. Nie ma co narzekać tylko trzeba się uodparniać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Nie ma co się łudzić co jest obecnie w glebie...warto się zastanowić dlaczego co kilka lat wymieniamy opony samochodowe. Te kilka milimetrów gumy z każdej opony razy miliony sztuk jest właśnie w glebie. To widać bo już trawa nie jest tą samą trawą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 (edytowany) 16 minut temu, misiek x napisał: A to jakiś wstyd w Biedrze kupować ? Widzę że dupy już wyżej niż głowa 😃 Opacznie zrozumiales, robie tam zakupy bardzo czesto. Chodzilo o bardzo niskie ceny chleba, ktorego w Biedrze akurat raczej nie kupuje... Edytowano 23 marca 2022 przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 E tam dajcie spokój disco polo tez nikt nie słucha 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 Ja nie slucham Zenka, innych nie zna, wiec nie bede sie zapieral 👋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 2 minuty temu, misiek x napisał: Sorry , źle zrozumiałem. Luz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 9 godzin temu, misiek x napisał: A to jakiś wstyd w Biedrze kupować ? Żaden, Dyskont jak każdy inny, ale rzadko tam bywam, bo jak już jestem, to rozpierdala mnie bałagan, jaki gawiedź zostawia na półkach, Co by nie było - w Lidlu tego nie doświadczam. I nie chodzi mi o kosze z promocjami, ale półki z normalnymi towarami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 Fakt, iż Biedronka mogła by popracować trochę nad estetyką, higieną etc. Osobiście w tej sieci przeraza mnie wszechobecny bałagan a nawet syf. Produkty jak produkty są gorsze i lepsze jak wszędzie. Pod względem estetyki, czystości etc Lidl jest o kilka poziomów wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusic Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 Cześć Panie i Panowie Kupiłem Onkyo Intergra A8670 - miał być do drugiego właśnie budowanego systemu (do drugiego pokoju), ale jak go usłyszałem w moim obecnym systemie, tym pierwszym to postanowiłem, że go w nim już zostawię (gra rewelacyjnie). Ponieważ ma on swoje lata chciałbym zlecić przegląd (na pewno trzeszczące przełączniki wymagają pochylenia się nad nimi). I tu moja wielka prośba do Was - proszę o namiary na dobrego fachowca, który zajmie się tym klockiem jak swoim (najlepiej z woj. śląskiego, ale niekoniecznie). Ja nie znam nikogo takiego, ale mam nadzieję że Wy tak. Mogę pisać na priv, tylko dajcie znać. Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 23 marca 2022 Udostępnij Napisano 23 marca 2022 1 godzinę temu, adamusic napisał: najlepiej z woj. śląskiego, ale niekoniecznie Korzystałem, więc mogę polecić: Media Tech Andrzej Ciemniak ul. Daszyńskiego 16 43-450 Ustroń telefon:338543465 gsm: 605311548 NIP: 5482076664http://media-tech.org.pl/https://www.facebook.com/Media-Tech-603732633028386/ https://www.facebook.com/audiovintageserwis/?ref=settings Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusic Napisano 24 marca 2022 Udostępnij Napisano 24 marca 2022 Do Ustronia mam kawałek drogi chyba że wysyłka. W międzyczasie znalazłem serwis z Katowic, ale wolałbym z polecenia kogoś z forum - chyba pewniejsze. Oczywiście rozważę Media Tech - dzięki. Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 marca 2022 Udostępnij Napisano 24 marca 2022 2 minuty temu, misiek x napisał: Od 3 dni grają u mnie na testach ATC scm 7, odsłuchy w pełni😃. Te drugie to moje Wilson Benesch arc. Na średnio-niskotonowych 12.5 cm v 16 cm 😉 . Pisz jak wrażenia 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 marca 2022 Udostępnij Napisano 24 marca 2022 Czarne ładniejsze 😝. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 25 marca 2022 Udostępnij Napisano 25 marca 2022 (edytowany) 19 godzin temu, misiek x napisał: Od 3 dni grają u mnie na testach ATC scm 7, odsłuchy w pełni😃. Te drugie to moje Wilson Benesch arc. Na średnio-niskotonowych 12.5 cm v 16 cm 😉 . Jakby nie było bas z monitorów zawsze będzie tylko imitacją niskich tonów. Kiedyś byłem zakochany w takich konstrukcjach, głównie za polot, przestrzenność, dopóki nie usłyszałem dobrej podłogówki. I nie chodzi mi, że monitory nie potrafią zagrać niskim dźwiękiem, tylko o to, że z monitorków bas będzie mniej różnorodny. Edytowano 25 marca 2022 przez Melo-man Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 marca 2022 Udostępnij Napisano 25 marca 2022 1 godzinę temu, Melo-man napisał: Jakby nie było bas z monitorów zawsze będzie tylko imitacją niskich tonów. Kiedyś byłem zakochany w takich konstrukcjach, głównie za polot, przestrzenność, dopóki nie usłyszałem dobrej podłogówki. I nie chodzi mi, że monitory nie potrafią zagrać niskim dźwiękiem, tylko o to, że z monitorków bas będzie mniej różnorodny. @Melo-man, pokażesz kiedyś swój zestaw czy będziesz się z nim tajniaczył jak Putin ze swoim pałacem? 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 25 marca 2022 Udostępnij Napisano 25 marca 2022 5 godzin temu, seba3002 napisał: pokażesz kiedyś swój zestaw czy będziesz się z nim tajniaczył jak Putin ze swoim pałacem? Przecież Ty go znasz, więc z czym problem? 😜 Prosiłbym go jednak nie zdradzać na tym forum. 🙃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts