Wing0 Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca 5 minut temu, kaczadupa napisał: I tak już od dwóch tygodni... Niestety dla nich najbardziej kręci je miłość w miejscu publicznym tj. na samym środku leśnej ścieżki rowerowej... Oby jak najwięcej ich się namnożyło... Płazy dziś to najszybciej wymierające zwierzęta na świecie :(. Żabę łatwiej spotkać dziś w alkowach niż przy stawie .... 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 31 marca Udostępnij Napisano 31 marca Dnia 30.03.2024 o 13:20, Wing0 napisał: Si jest wystawiony. Raz wystawiam, raz cofam zależy od nastroju :). Gorzej, jak nastrój się zmieni, gdy będą odjeżdżać 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia No i stalo sie . Slucham ostatnio muzyki siedzac przy kompie, czyli za sweet spot. Metallica, Don't Tread on me ( przy kilku innych utworach tez) Na szczescie nie jest to problem, trzyma sie w granicach bycia znosnym, ale jest. Buczacy bas. Nie tylko przy tym utworze i chyba bardziej slyszalny przy kompie niz gdy siedze na fotelu, w sweet spot. Postawilem za kolumnami olyty , ktore uzywam do puzli i troche to sie uspokoilo. Niewiele ale buczenie jakby bylo bardziej uporzadkowane, troche mniej chalas a bardziej zamierzony dzwiek instrumento/ow. Odkrylem to raportuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia Nie wiem co takiego się nowego stało. Przeciez zawsze Ci buczał. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia (edytowany) Kiedy napisalem ze mi cos buczalo? Nigdy takiej informacji tutaj nie zamieściłem. Ale może mam sklerozę, więc jeśli możesz mi to wskazać będę wdzięczny 🙂 Edytowano 7 kwietnia przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia Mnie zaskoczyło, że u Katie Melua w Piece by Piece jest dobry bas. Dwa, trzy razy przeczytałem. U mnie na tej płycie nie usłyszałem basu. Nie wiem 18 calowy driver na basie to jakaś lipa chyba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia Jestem wrozką i widząc Twoje pomieszczenie i znajac sprzet wywróżyłem. Zresztą nie tylko ja, bo pani sprzatajaca przechodzac obok jak przegladalem forum rzuciła 'ale temu panu to musi buczać...". Nawet jej chomik przytaknoł. Tak, że nawet chomik to zauwazył, a Ty dziś stwierdziłeś, ze Ci buczy... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia (edytowany) To dzisiaj czy wcześniej? Gdyby tak było na wszystkim, to bym pewnie wcześniej już to uslyszal i napisał. Uslyszalem to jednak dzisiaj i to poza sweet spot. A Twoje zdolności, nie powiedziały ci kiedy i na jakiej muzyce? Jeśli nie, to musisz jeszcze nad nimi popracować. Pani sprzątająca i to jeszcze z chomikiem. Wyobraźnię masz. 27 minut temu, AudioTube napisał: Mnie zaskoczyło, że u Katie Melua w Piece by Piece jest dobry bas. Dwa, trzy razy przeczytałem. U mnie na tej płycie nie usłyszałem basu. Nie wiem 18 calowy driver na basie to jakaś lipa chyba. Nie uslyszales basu, wypelnienia? Czyli u Ciebie ten dźwięk był płaski, chudy? Edytowano 7 kwietnia przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 kwietnia Udostępnij Napisano 8 kwietnia Podoba mi się brzmienie gitarki basowej. Sprężyste, konturowe. Fajny fundament. Kilka wejść, szkoda, że tak króciutko. W kontrze do „dziewczęcego” głosu Katie. Naprawdę mega fajnie to w moich „uszach” brzmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia W końcu dostarczono mi kolumienki. Ciężko było się porozumiewać z holenderską firmą importową/eksportową, zakręceni strasznie, ale jakoś poszło. Najlepsze jest to, że FedExem nie byłoby drożej, porównywalnie i na pewno sprawniej. Miałem małą siłownię po pracy, bo ciężkawe 😉 9 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Można zupę podgrzać Tylko do wrzenia nie dopuszczaj 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia @Adi777 “kilka” odsłuchów już miałeś. Czytałem niektóre opisy Twoich obserwacji, wrażeń. Gdy przyjdzie ta chwila, napisz co najbardziej usłyszałeś ciekawego w nowym brzmieniu. Co zaskoczyło, co może wstrząsnęło. Pozytywnie, negatywnie itp. Mnie chodzi o różnice. Gratuluję. Wymyśliłeś je sobie, zarobiłeś, teraz niech cieszą😃 geniet er van👍 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia (edytowany) @AudioTube Jasne, coś skrobnę, ale najpierw jeszcze sporo zakupów do systemu. Standy, DAC, transport CD - przywiozłem trochę płyt z Polski, niepotrzebnie się kurzą. W weekend postaram się część zakupów ogarnąć. Edytowano 11 kwietnia przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia (edytowany) 2 godziny temu, Adi777 napisał: W końcu dostarczono mi kolumienki. To na górze to indukcja ,ceramiczna czy oczyszczacz powietrza ? Edytowano 11 kwietnia przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2 godziny temu, Adi777 napisał: W końcu dostarczono mi kolumienki. Ciężko było się porozumiewać z holenderską firmą importową/eksportową, zakręceni strasznie, ale jakoś poszło. Najlepsze jest to, że FedExem nie byłoby drożej, porównywalnie i na pewno sprawniej. Miałem małą siłownię po pracy, bo ciężkawe 😉 Ciezkawe? Tutaj by sie neutralizator pola grawitacyjnego przydal 😏 Najwaniejsze ze dotarly. 50 minut temu, Adi777 napisał: @AudioTube Jasne, coś skrobnę, ale najpierw jeszcze sporo zakupów do systemu. Standy, DAC, transport CD - przywiozłem trochę płyt z Polski, niepotrzebnie się kurzą. W weekend postaram się część zakupów ogarnąć. Masz juz plany cco do elektroniki? Z ciekawosci pytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 10 minut temu, tomek4446 napisał: To na górze to indukcja czy ceramiczna ? Takie nieporęczne, nawet kwiatka na górę nie postawisz. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 1 minutę temu, misiekx napisał: Takie nieporęczne, nawet kwiatka na górę nie postawisz. No fakt. Ale za to można nasypać Tic Taców , dać na full i ćwiczyć refleks w łapaniu 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 11 minut temu, Artur Brol napisał: Ciezkawe? Noo, 40 kg sztuka, było co nieść 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia No, no. To uprawiaanie sportu sie przyda teraz. Kurcze ja sie balem tego IS1000 ruszac, a tylko polowe wagi tych kolumn mial. Stojaki tez na zamowienie pewnie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 8 minut temu, Adi777 napisał: Noo, 40 kg sztuka, było co nieść 🙂 Moje tylko 36 kg ale bez pomocy sąsiada nie obyło się. @Adi777 wreszcie się doczekałeś 😀. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia @Artur Brol Z elektroniki prawdopodobnie MiniDSP Studio, transport nie mam pojęcia, pomyślę. Standy nie na zamówienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Kto takie standy robi? To jak pancerne, na 40 kg. To ja polecam z transportow CXC. Wciaz sa w sprzedazy chyba a i czarne wersje jakis czas temu wprowadzili. Z tych tanszych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Kto takie standy robi? To jak pancerne, na 40 kg. Myślę o czymś takim: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia (edytowany) To sa do Linton Heritage stojaki. Widze jednak ze Lintony waza polowe tych Twoich. Te by nie byly mocniejsze? Tez od Whafedale dla Elisian 2 Edytowano 11 kwietnia przez Artur Brol 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts