Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nie słyszę różnicy w torze cyfrowym, w analogowym jest minimalna różnica in plus.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano (edytowany)
40 minut temu, audiowit napisał:

A jak oceniasz Puppy w stosunku do Sabriny X, ktore uwielbiam :). Jaką masz powierzchnię pokoju? Na suficie drewno czy styrodur?

Chyba drewno, bo się blyszczy ;)

1. Puppy - grają większym i "pełniejszym" dźwiękiem od Sabriny - to było to czego szukałem :)

2. Powierzchnia pokoju 24 m2

3. Na suficie EPS (Artnovion Myron E) - Drewno na ścianie za plecami :)

Edytowano przez Marcin W
Napisano
7 minut temu, AudioTube napisał:

@Marcin W czy w tych kolumnach konstruktor zastosował drivery od Scan Speak? Zdjęcie mało szczegółowe, trochę tam na revelatora wygląda.

Adaptację sam wykonałeś/pomiary czy zleciłeś?

Nie wiem czy to drivery Scan Speak. Co do aktustyki to pomiary i projekt wykonał Bartłomiej Chojnacki.

Jutro wrzucę lepsze zdjęcia - to możesz oblukać.

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, AudioTube napisał:

@Marcin W czy w tych kolumnach konstruktor zastosował drivery od Scan Speak? Zdjęcie mało szczegółowe, trochę tam na revelatora wygląda.

Adaptację sam wykonałeś/pomiary czy zleciłeś?

Podrzucam lepsze fotki :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Edytowano przez Marcin W
Napisano
1 minutę temu, AudioTube napisał:

W bursztynowym kolorze lepiej jazz smakuje

Prawda, ja też wolę cieplejsze barwy. Niemniej, ma to swój styl, jest spójne, konsekwentne i zdjęcia robią ogromne wrażenie. Dla mnie to klimat SF. Prawie jak na statku kosmicznym. :)

Napisano (edytowany)
30 minut temu, AudioTube napisał:

Brr, Ale zimno mi od tego koloru.  W bursztynowym kolorze lepiej jazz smakuje😉. I smyczki także.

Zatem pokój tylko do audio. 
Czy długo poszukiwałeś tego swojego brzmienia? 

Kolory są RGB - możesz ustawić jaki Ci się podoba :)

Brzmienia szukałem całe życie - pierwszy sprzęt kupiłem w wieku 16 lat (czyli 30 lat temu), wcześniej słuchałem na sprzęcie ojca (szpulowiec Opus, amplituner, deck i korektor Unitry, stare Klipsch'e.
Przerabiałem już tyle sprzętu, że sam już nawet nie pamiętam wszystkiego. Na pewno czego nie szukałem to brzmienia lampowego, kominkowego :) A pokój tylko do Audio :)

9.jpg

Edytowano przez Marcin W
Napisano
1 godzinę temu, Marcin W napisał:

Podrzucam lepsze fotki :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Generalnie to.... masz się czym pochwalić. I bardzo dobrze.

Wyobrażam sobie że musisz być mega zadowolony z efektu finalnego - sprzęt plus pokój. Nawet mam lekkie "zazdro" 😉 a to nie czesto się u mnie zdarza😜 

Miłych odsłuchów... 

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Generalnie to.... masz się czym pochwalić. I bardzo dobrze.

Wyobrażam sobie że musisz być mega zadowolony z efektu finalnego - sprzęt plus pokój. Nawet mam lekkie "zazdro" 😉 a to nie czesto się u mnie zdarza😜 

Dziękuję!
No tak, jestem zadowolony :) Dźwięk jest taki jakiego szukałem, a ważne dla mnie było też żebym mógł sobie posłuchać muzyczki w otoczeniu, które mi się podoba :)

Edytowano przez Marcin W
Napisano
14 minut temu, Rafał S napisał:

Na dole Revelator 22cm

Kolega z forum, także Marcin, duże monitory od YB posiada. W nim ten właśnie driver. Zephyr S kolumny. 
Dawno z nim nie rozmawiałem, kiedyś był bardzo zadowolony. 

Widzę, że Akustyk ma model z takimi dwoma/RR33

Napisano
1 godzinę temu, Rafał S napisał:

@DiBatonio Jacek, a Wilson Benesch to nie jest inna marka?

@majkel74 Rozumiem, ale i tak bym posłuchał, zarówno z Twoim ML, jak i swoim Pathosem. Na dole Revelator 22cm. Już słyszę jego moc. :)

Nie wątpię ze byłoby świetnie. Chodziło mi o to, że duże Wilsony mają tę niegraniczoną swobodę, potęgę, bas, taki dźwięk bez limitów.

No i moduł średnio wysokotonowy tez robi robotę.

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, majkel74 napisał:

dźwięk bez limitów.

No tak, ale wtedy przydaje się też pomieszczenie bez limitów - jak na obrazkach wyżej. :)

53 minuty temu, AudioTube napisał:

Widzę, że Akustyk ma model z takimi dwoma/RR33

Z Akustyka to zerkałem kiedyś na podstawkowe RR2M z 2 18-tkami:

https://akustyk.com.pl/public/upload/catalog/product/261/1618748699RR2M.pdf

Schodzą do 43Hz / -6dB. Czyli na mojej częstotliwości rezonansowej byłoby już znacząco ciszej. :)

Edytowano przez Rafał S
Napisano
15 godzin temu, Marcin W napisał:

Takie?

8.jpg

Pięknie masz tam u siebie. 👍👍👍

Cały sprzęt masz na jednej linii zasilającej (jeden bezpiecznik) czy rozdzielone ?

Ps. To zdjęcie kojarzy mi się z filmem "Obcy - ósmy pasażer nostromo" ;chyba jedna z ostatnich scen.🙂