Marcin W Napisano Środa o 20:08 Udostępnij Napisano Środa o 20:08 (edytowany) Nie słyszę różnicy w torze cyfrowym, w analogowym jest minimalna różnica in plus. Edytowano Środa o 21:41 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Środa o 21:01 Udostępnij Napisano Środa o 21:01 A jak oceniasz Puppy w stosunku do Sabriny X, ktore uwielbiam :). Jaką masz powierzchnię pokoju? Na suficie drewno czy styrodur? Chyba drewno, bo się blyszczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Środa o 21:29 Udostępnij Napisano Środa o 21:29 (edytowany) 40 minut temu, audiowit napisał: A jak oceniasz Puppy w stosunku do Sabriny X, ktore uwielbiam :). Jaką masz powierzchnię pokoju? Na suficie drewno czy styrodur? Chyba drewno, bo się blyszczy 1. Puppy - grają większym i "pełniejszym" dźwiękiem od Sabriny - to było to czego szukałem 2. Powierzchnia pokoju 24 m2 3. Na suficie EPS (Artnovion Myron E) - Drewno na ścianie za plecami Edytowano Środa o 21:42 przez Marcin W 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Środa o 21:37 Udostępnij Napisano Środa o 21:37 @Marcin W czy w tych kolumnach konstruktor zastosował drivery od Scan Speak? Zdjęcie mało szczegółowe, trochę tam na revelatora wygląda. Adaptację sam wykonałeś/pomiary czy zleciłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Środa o 21:46 Udostępnij Napisano Środa o 21:46 7 minut temu, AudioTube napisał: @Marcin W czy w tych kolumnach konstruktor zastosował drivery od Scan Speak? Zdjęcie mało szczegółowe, trochę tam na revelatora wygląda. Adaptację sam wykonałeś/pomiary czy zleciłeś? Nie wiem czy to drivery Scan Speak. Co do aktustyki to pomiary i projekt wykonał Bartłomiej Chojnacki. Jutro wrzucę lepsze zdjęcia - to możesz oblukać. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Czwartek o 08:26 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:26 (edytowany) 10 godzin temu, AudioTube napisał: @Marcin W czy w tych kolumnach konstruktor zastosował drivery od Scan Speak? Zdjęcie mało szczegółowe, trochę tam na revelatora wygląda. Adaptację sam wykonałeś/pomiary czy zleciłeś? Podrzucam lepsze fotki Edytowano Czwartek o 08:33 przez Marcin W 11 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Czwartek o 08:47 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:47 Nie wiem jak to powiedzieć. Poproszę o zdjęcia zza głowy😊. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Czwartek o 09:19 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:19 30 minut temu, AudioTube napisał: Nie wiem jak to powiedzieć. Poproszę o zdjęcia zza głowy😊. Takie? 7 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Czwartek o 09:39 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:39 Brr, Ale zimno mi od tego koloru. W bursztynowym kolorze lepiej jazz smakuje😉. I smyczki także. Zatem pokój tylko do audio. Czy długo poszukiwałeś tego swojego brzmienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 09:44 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:44 1 minutę temu, AudioTube napisał: W bursztynowym kolorze lepiej jazz smakuje Prawda, ja też wolę cieplejsze barwy. Niemniej, ma to swój styl, jest spójne, konsekwentne i zdjęcia robią ogromne wrażenie. Dla mnie to klimat SF. Prawie jak na statku kosmicznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Czwartek o 09:51 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:51 (edytowany) 30 minut temu, AudioTube napisał: Brr, Ale zimno mi od tego koloru. W bursztynowym kolorze lepiej jazz smakuje😉. I smyczki także. Zatem pokój tylko do audio. Czy długo poszukiwałeś tego swojego brzmienia? Kolory są RGB - możesz ustawić jaki Ci się podoba Brzmienia szukałem całe życie - pierwszy sprzęt kupiłem w wieku 16 lat (czyli 30 lat temu), wcześniej słuchałem na sprzęcie ojca (szpulowiec Opus, amplituner, deck i korektor Unitry, stare Klipsch'e. Przerabiałem już tyle sprzętu, że sam już nawet nie pamiętam wszystkiego. Na pewno czego nie szukałem to brzmienia lampowego, kominkowego A pokój tylko do Audio Edytowano Czwartek o 10:10 przez Marcin W 4 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 10:09 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:09 1 godzinę temu, Marcin W napisał: Podrzucam lepsze fotki Generalnie to.... masz się czym pochwalić. I bardzo dobrze. Wyobrażam sobie że musisz być mega zadowolony z efektu finalnego - sprzęt plus pokój. Nawet mam lekkie "zazdro" 😉 a to nie czesto się u mnie zdarza😜 Miłych odsłuchów... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Czwartek o 10:13 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:13 (edytowany) 5 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Generalnie to.... masz się czym pochwalić. I bardzo dobrze. Wyobrażam sobie że musisz być mega zadowolony z efektu finalnego - sprzęt plus pokój. Nawet mam lekkie "zazdro" 😉 a to nie czesto się u mnie zdarza😜 Dziękuję! No tak, jestem zadowolony Dźwięk jest taki jakiego szukałem, a ważne dla mnie było też żebym mógł sobie posłuchać muzyczki w otoczeniu, które mi się podoba Edytowano Czwartek o 10:15 przez Marcin W 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Czwartek o 10:39 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:39 Fajnie słuchać Wilsonów na codzień, do tego w przygotowanym pokoju😊 Powiedz tylko, te kwiatki przed sprzętem, tak ma być? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 10:52 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:52 (edytowany) 14 minut temu, majkel74 napisał: Fajnie słuchać Wilsonów na co dzień https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-wilson-audio-duette-mk1-highend-6rz Edytowano Czwartek o 10:53 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Czwartek o 10:58 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:58 18 minut temu, majkel74 napisał: Fajnie słuchać Wilsonów na codzień, do tego w przygotowanym pokoju😊 Powiedz tylko, te kwiatki przed sprzętem, tak ma być? 😉 Tak ma być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Czwartek o 11:00 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:00 7 minut temu, Rafał S napisał: https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-wilson-audio-duette-mk1-highend-6rz Dla mnie „prawdziwe” Wilsony to podłogówki 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Czwartek o 11:27 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:27 (edytowany) 31 minut temu, majkel74 napisał: Dla mnie „prawdziwe” Wilsony to podłogówki 😊 Czyli monitory Wilsona, to są sztuczne, nieprawdziwe ?😆 Posluchaj tych kiedyś z fajnym piecykiem, ja sluchalem z Krellem FBI.😉 https://www.wilson-benesch.audio/en/fibonacci-series/endeavour-3zero Edytowano Czwartek o 11:31 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 11:30 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:30 @DiBatonio Jacek, a Wilson Benesch to nie jest inna marka? @majkel74 Rozumiem, ale i tak bym posłuchał, zarówno z Twoim ML, jak i swoim Pathosem. Na dole Revelator 22cm. Już słyszę jego moc. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Czwartek o 11:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:32 (edytowany) 3 minuty temu, Rafał S napisał: @DiBatonio Jacek, a Wilson Benesch to nie jest inna marka? Aha, no dobra sugerowałem się pierwszym członem 😁 Ale też ładne 😆 Edytowano Czwartek o 11:34 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Czwartek o 11:57 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:57 14 minut temu, Rafał S napisał: Na dole Revelator 22cm Kolega z forum, także Marcin, duże monitory od YB posiada. W nim ten właśnie driver. Zephyr S kolumny. Dawno z nim nie rozmawiałem, kiedyś był bardzo zadowolony. Widzę, że Akustyk ma model z takimi dwoma/RR33 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Czwartek o 12:45 Udostępnij Napisano Czwartek o 12:45 1 godzinę temu, Rafał S napisał: @DiBatonio Jacek, a Wilson Benesch to nie jest inna marka? @majkel74 Rozumiem, ale i tak bym posłuchał, zarówno z Twoim ML, jak i swoim Pathosem. Na dole Revelator 22cm. Już słyszę jego moc. Nie wątpię ze byłoby świetnie. Chodziło mi o to, że duże Wilsony mają tę niegraniczoną swobodę, potęgę, bas, taki dźwięk bez limitów. No i moduł średnio wysokotonowy tez robi robotę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 12:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 12:49 (edytowany) 4 minuty temu, majkel74 napisał: dźwięk bez limitów. No tak, ale wtedy przydaje się też pomieszczenie bez limitów - jak na obrazkach wyżej. 53 minuty temu, AudioTube napisał: Widzę, że Akustyk ma model z takimi dwoma/RR33 Z Akustyka to zerkałem kiedyś na podstawkowe RR2M z 2 18-tkami: https://akustyk.com.pl/public/upload/catalog/product/261/1618748699RR2M.pdf Schodzą do 43Hz / -6dB. Czyli na mojej częstotliwości rezonansowej byłoby już znacząco ciszej. Edytowano Czwartek o 12:50 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Czwartek o 16:26 Udostępnij Napisano Czwartek o 16:26 Zazdroszczę Wilsonow. Mnie Sabrinka wystarczyłaby. Bylby klopot ze zmieszczeniem się, ale dla chcacego nic trudnego :). po dłuzszych wojażach wrociłem do swojego podstawowego systemu. 12 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano Piątek o 01:15 Udostępnij Napisano Piątek o 01:15 15 godzin temu, Marcin W napisał: Takie? Pięknie masz tam u siebie. 👍👍👍 Cały sprzęt masz na jednej linii zasilającej (jeden bezpiecznik) czy rozdzielone ? Ps. To zdjęcie kojarzy mi się z filmem "Obcy - ósmy pasażer nostromo" ;chyba jedna z ostatnich scen.🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts