Fafniak Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 1 minutę temu, Sanwing napisał: Grzeje się grzeje :). zastanawiam się nad wywierceniem w górnej pokrywie otworów i założeniem siateczki metalowej co by nic nie wpadło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 2 minuty temu, Fafniak napisał: zastanawiam się nad wywierceniem w górnej pokrywie otworów i założeniem siateczki metalowej co by nic nie wpadło Jest to dobry pomysł. Muszę też coś pomyśleć bo przy wyłączaniu góra jest naprawdę gorąca, o ile w Lorce to normalne to tu jest lekkie przegięcie. Wentylacja jest u mnie spoko i do tego pokój od północy, a grzanie jest spore. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 (edytowany) Lorka pracuję w klA. To normalne. Michał widziałeś u mnie, ze Lorka i jej grzanie to pikuś. Aktualnie w moim pokoju jest wyłączony kaloryfer. Wszystko, łącznie z dac jest w klA. Wyobraźcie sobie co się dzieje. Tomanek za to wogóle się nie grzeje. Edytowano 26 grudnia 2020 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Heheh no Witek w zimę to spoko, gorzej w lato :). Choć jak wspomniałem u mnie jest oki bo w lato zawsze zimno w tym pokoju jest, w końcu może się dogrzeje. Aj słucham i słucham wczoraj z 10-12 godzin ciągle muzyka leciała różną dziś też od 9 gra i to tak że z pokoju się wychodzić nie chce. Jest detal, jest magia, kiedy trzeba potrafi przywalić, a innym razem gra delikatnie no jest bardzo dobre granie jak dla mnie. Jak się DAC spisuje, na FB w jedynej grupie właśnie trwa o HOLO dysputa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Holo, to jak pewnie wiesz " podrobka" dcs, lub może nazwijmy to inspiracja. Jestem coraz bardziej do niego przekonany. Ale dopiero na lączu i2s zaczyna odstawać od 2 krotnie tańszego Matrixa. Matrix z uwagi ze to niby delta-sigma ale o plastycznym przekazie, dzielnie się broni. Pewnie Holo zostanie. Zresztą pożyczę Ci Matrixa, to posluchasz, skonfrontujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 @Fafniak , @Sanwing "co Wy wiecie o grzaniu " ? Witek , powiedz coś o Ironbirdach W okresie świątecznym muzyczka leci od rana do późnej nocy i okienko cały czas otwarte , ogrzewanie chałupy wyłączone i jest ciepełko. Moja żona mówi , że zawsze chciała mieć kominek ale nigdy nie przypuszczała , że będzie mieć dwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Tomek nie dziwię się widziałem te byczki u Witka. Kawał sprzętu, dobrze zawsze to pozorna oszczędność na ogrzewaniu 😆. Witek właśnie piszą że gra organicznie, ale również że ma dość ciepły przekaz. Co do dcs to nie wiesz że to naciągany DAC 😉😀 holo powinno się wstydzić że się na nich wzorują. Kurcze natworzylo się tych chińskich DACów i to w sumie świetnie grających. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Irony 2x40W w głębokiej klA, Pliniusa nie da sìę dotknąć 100W, Blejz z 4x 2A3 i 5 transformatorami i teraz Holo, powiedzmy, ze ciepłe przy pozostałych. W lecie uklad przeciagow w moim pokoiku rozkłada się tak, że na mnie nie leci ciepelko;). Michał, Holo to nie Chinczyk, to Hong-Kongczyk ;). Tomek, chyba Ty nic nie wspomniałeś o nowym nabytku Michał, organiczne granie jest u mnie już od kilku lat, kiedy wizyta kolegów z krk uświadomiła mi, ze jest u mnie za bardzo technicznie, co przegapiłem, nie jeżdżąc i nie słuchając innych zestawów. Dlatego tak namawiam do weryfikacji swoich poglądów i teorii na innych zestawach, składanych przez ludzi z doświadczeniem i osluchaniem. Od Holo, nie oczekuję już organicznosci. Chcę rozdzielczości i realizmu i żeby nie pogubił mi instrumentów na scenie i oddał ich prawidłowe barwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Oby się udało:). Jeszcze czeka Cię porównanie z Matrixem Pro. Daj znać jak się osłuchasz to podrzucę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Michał, zapraszam jutro, pojutrze? Tylko na dłuższy odsłuch. Aktualnie gra plinius, chyba go nie słyszałeś. Przy okazji wymienimy się Matrixami. Może jeszcze coś Ci pożyczę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Witek poniedziałek najwcześniej. Zgadamy się na WA. Jutro czas dla rodziny wiesz że w tygodniu ciężko o to :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Spoko. Drzwi otwarte. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 31 minut temu, audiowit napisał: Tomek, chyba Ty nic nie wspomniałeś o nowym nabytku No , zbieram się. Może jutro. Chyba rozgryzłem zegary taktowania Super , że można do każdego źródła ustawić oddzielnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Można. Jither w cyfrowym przekazie to największy wróg. Trzeba go wypalić ogniem lub prądem;). Jestem ciekaw Tomek co napiszesz jako podsumowanie po... 2-3 tygodniach użytkowania?. No i czy dobrze doradziłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 3 godziny temu, audiowit napisał: Gratuluję zdobycia jednego z lepszych egzemplarzy Lorelei. Skąd Ty ją wziąłeś? Ten kto się jej pozbył chyba na głowę upadł ;). (...) 2 godziny temu, Sanwing napisał: Witek tak tak ktoś oszalał że sprzedał tą Lorkę ;). Zacny sprzęt dla jednych spełnienie marzeń, dla drugich ciekawostka, a dla innych zwykle DIY. Ja się zaliczam do tej pierwszej grupy od bardzo dawna ten wzmacniacz siedział mi z tyłu głowy, ale dopiero udało mi się dojść kroczkami do tego poziomu cenowego i świadomości czego chcę. Dzięki że tak dobałeś o ten wzmak będę się o niego troszczył równie dobrze ;). I to newralgiczne zdanie Pana @Sanwing do @audiowit.... 2 godziny temu, Sanwing napisał: Dzięki że tak dobałeś o ten wzmak będę się o niego troszczył równie dobrze ;). Czyli ze Lorka to od Witka???? Tak mi wychodzi z czytania między wierszami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 @Chyba Miro 84 jesteś detektyw śledź sytuację , może Lorka będzie do sprzedania to jak coś daj znaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Chyba ze ja ja kupię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 No Panowie wasza spostrzegawczość nie znam granic, nic się nie ukryje 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher85 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Ja swojego czasu chorowałem na Fiio M6 jako źródło do stereo. Teoretycznie czyta karty do 2 TB, obsługuje większość plików audio, ma dobry Bluetooth i oczywiście tidale, spotify itp. Trochę mnie zniechęciła obsługa wyświetlacza dotykowego, który delikatnie zamulał. Na plus dodam ze jest opcja sterowania tym odtwarzaczem za pomocą telefonu. M6 to budżetowa opcja, natomiast są również modele lepsze np M9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 Dnia 26.12.2020 o 14:49, tomek4446 napisał: No , zbieram się. Może jutro. Chyba rozgryzłem zegary taktowania Super , że można do każdego źródła ustawić oddzielnie. Tomek, co tam masz? No i co Ci to robi? Wypalasz jitter ogniem i prądem? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 12 minut temu, JohnDoe napisał: Tomek, co tam masz? No i co Ci to robi? Pewnie jakiś zewn. zegar do dejittera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 (edytowany) Atomowy może? Pokupowali te zegary ale żaden nie powie jak mu to gra 😉 Jak tam jest po drugiej stronie? Też chcę wiedzieć Edytowano 27 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 Warto przeczytać.... http://www.highfidelity.pl/@listy-571&lang= Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 (edytowany) Od Pana Pacuły jak zawsze dużo można się dowiedzieć 😆 "......I teraz najważniejsze: to nie jest voodoo!!! Nigdy nie mówiłem o „magii” w stosunku do rozwiązań technicznych!!! To tylko fizyka i inżynieria. Stawiam jednak tezę, że wciąż niewiele z tego rozumiemy, a jeszcze mniej umiemy pomierzyć, a już w ogóle leży umiejętność skorelowania pomiarów (ale możliwie pełnych) z tym, co słychać. Dlatego, dopóki nie zostanie opracowany standardowy, rozwiązujący wszelkie wątpliwości, powtarzalny system pomiaru, który zniesie konieczność testów odsłuchowych to właśnie te ostatnie będą dla mnie podstawą oceny urządzeń. Niestety niczego takiego nie ma i w bliskiej przyszłości nie będzie. Dlatego trzymam się tego, co słyszę. I najlepiej brzmiące urządzenia oceniam pod katem dźwięku najlepiej. O tym, czy to JAK to jest zrobione ma jakieś znaczenie musi zadecydować klient, nie ja. Ja mogę tylko opisać to, co widzę i to, co słyszę. Z tych dwóch, jak dla mnie, ważniejsze jest to, co słyszę, a słyszę, że wiele założeń inżynierskich w praktyce się nie sprawdza. Ale nie dlatego, że w nie „nie wierzę”, ale dlatego, że kłócą się z moim doświadczeniem – ergo: ich założenia, przesłanki, albo realizacja są błędne" Edytowano 27 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 Alez ty nic nie wiesz.... Nawet w afryce szaman jak zwiększy "fi" przewodu...przepraszam fajki to taktowanie zegara wchodzi na wyższy level jitter tu nie ma miejsca 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts