audiowit Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 (edytowany) Tomek gdybyś pozaklejał wszystkie te lampki to ten dac byłby jak znalazł, dla Ciebie. Edytowano 6 stycznia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 @audiowit doszedłem do wniosku , że to co potrzebuje to DAC grający analitycznie bez żadnego ocieplenia . A co znajdę to w opisie czytam " piękne brzmienie , ciepła barwa ...... ", Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Więc Tomku, choć raz mnie posluchaj :))) kupisz sobie dac po upgrade wba. Narazie nie ma sensu. Pionek Ci wystarczy do słuchania muzyki, a taki osobny dac to same problemy. Np trzeba dobrać okablowanie, a to nie jest proste w przypadku źródła. No i czym bedziesz grał maliną? W opisie dac mogą napisać wszystko i będą mieli rację. Wyobrażasz sobie sprzedawcę, który napisze zimny i stonowane barwy? Ten dac jest po prostu równy. No chyba, ze go poustawiasz w stylu moj pomysł na granie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 No dobra , jutro dzwonię do WBA . Ale faktycznie ,przejrzałem prawie wszystkie DAC-i do 10k. i wszędzie jest napisane , ciepły , muzyczny ... A ja chcę liniowy , analityczny. Masz coś do Maliny ? Jak zawiozę sprzęt do WBA , to będę grał na Sonce STR V5 , wiekowo zgra się z kolumnami , ciekaw jestem efektu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Nie, no co Ty? Cód malina. Będzie upgrade pogadamy. Wiem jakie zmiany w dźwięku Cię czekają i wiem, ze Twoje podejście do dac moze się zmienić o 180 stopni. No i jeszcze wygrzewanie nowych wzmacniaczy... Nie wcześniej niż za pół roku :)))) już widzę Twoją minę. No może troszkę wcześniej. Rme nie wykluczam, bo ma duże mozliwosci regulacji. Ale poczekaj. Szkoda kasy. Dam Ci na testy mój projekt StrV5 dobrze zgra Ci się z Altec. Cieplo brzmi w przeciwienstwie do mojego Sony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Jaaaakie pół roku !!! jak nie osiągnie full możliwości za dwie godziny po odpaleniu w chałupie ...... Na wszelki wypadek wezmę od razu formularz reklamacyjny Miałem podłączyć na czas upgradu tranzystorową końcówkę , ma co prawda regulację głośności z tym , że oddzielnie dla lewego i prawego kanału co dla domowników może być problematyczne. Nie mam wolnego pre. Zrezygnowałem. Jest jeszcze opcja podłączenia gratów pod amp. KD ale takiej profanacji to ja już nie popełnię . A z Sony może być ciekawie. Czekam na projekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Od razu Ci mowię, ze w 2h nie ma szans. Jak to przywieziesz to w 2h nawet Ci nowy lakier z pcb nie odparuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 @tomek4446 - cóż, powiem tak.. wypożycz bo warto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 No Panie :). Ale o Meridianie juz Ci kiedys wspominałem Jesli masz go z Polski to jest duze prawdopodobienstwo, ze ten egz sluchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Doskonale Cię rozumiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 1 godzinę temu, misiek x napisał: Dzisiaj przywiozłem na testy (tego u góry 🙂) i powiem wam ,że po podłączeniu z sansujem nawet nie chce mi się wstawać z fotela. Słucham i słucham. Czasami proste stare rozwiązania są najlepsze. To wersja 508.20 ale po updrade do 508.24. bo to zaje fajny sprzęt ten meridian do dziś żałuje że zamiast kupić za grosze pomogłem znajomemu sprzedać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Miałem Meridiana koło roku u siebie choć mniej rozdzielczego bo wersję 506.20, ale trzeba przyznać że genialnie wykonany sprzęt i brzmienie było bardzo dobre. Może deczko ciepłe, ale nie siliło się na żadne zbędne bajery, bardzo miło wspominam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Na czym polega ten upgrade? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 I ten wielki i dziwny pilot. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) No niestety z laserami w Meridianie jest kłopot i to duży. Edytowano 9 stycznia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Jeśli szanownych Kolegów interesuje to tu jest do kupienia. Przelicznik 1dkk-0,60 zł. https://www.dba.dk/cd-afspiller-andet-maerke/id-1074010682/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Ja w związku z tematem wątku , no prawie , bo nie chodzi o sprzęt grający, a wyposażenie wnętrza / ściślej ściany/ . Właśnie powiesiłem półeczki na płyty , fajna sprawa , co dziennie można mieś inny "obraz " na ścianie. Strasznie mobilizują do zakupu nowych płyt. Wykonanie super , sztywność konstrukcji, malowanie proszkowe bez uwag. /W stojak wchodzi 35 płyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 fajne. szkoda że nei mam miejsca a jak kiepściak sie sprawuje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) A , i bym zapomniał kupiłem takie cóś Edytowano 9 stycznia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 o masz... i do tego bez ałdiofilskich złączy !!! No dobra są XLRy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Pogratulował😁 Daj znać jak pre sie sprawuje. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 54 minuty temu, tomek4446 napisał: A , i bum zapomniał kupiłem takie cóś tylko po co ci in/out ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) @tomek4446 ciekawe jest to gniazdo /9-pin D-sub/ - czy to jest IN/OUT w jednym? Czy używałeś już z czymś tego połączenia AES/EBU & SPDIF? Widzę, że zdecydowałeś wybrać wersję Pro. Gratuluję i jestem ciekawy jak Twoje wrażenia 🙂 No ale nie najpierw musisz przeczytać potężny podręcznik-manual i zapoznać się z obsługą/menu tego przetwornika, co pewnie nie jest łatwe 😆 Jak już wszystko ogarniesz i przyswoisz podstawy to napisz jak gra i czy Ci pasuje. Edytowano 9 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 myślę że Tomek zastrzeli sie podczas próby zmian nastaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Fafniak napisał: o masz... i do tego bez ałdiofilskich złączy !!! A co to kurna audiofilskie złącza ??? 2 godziny temu, JohnDoe napisał: czy to jest IN/OUT w jednym? Czy używałeś już z czymś tego połączenia AES/EBU & SPDIF? Tak to gniazdo to cyfra : - wejście XLR - wyjście XLR - wejście coaxial - wyjście coaxial podłączyłem Pioneera pod wejście coaxial i nawet działa Aby napisać jak gra to jeszcze za wcześnie , ale pierwsze wrażenie super. Wrzuciłem wszystko na razie na "automat" i uzyskałem dźwięk o jaki mi chodziło . Bez podbarwień , analityczny , ale na ostateczną recenzję jeszcze za szybko , muszę to opanować i posłuchać dłużej. No i oczywiście ogarnąć milion ustawień 2 godziny temu, Fafniak napisał: tylko po co ci in/out ? Jak to po co ? Po pierwsze , bo było, a po drugie jak otworzę studio nagrań to się przyda Edytowano 9 stycznia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts