Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Więc Tomku, choć raz mnie posluchaj :)))

kupisz sobie dac po upgrade wba. Narazie nie ma sensu. Pionek Ci wystarczy do słuchania muzyki, a taki osobny dac to same problemy. Np trzeba dobrać okablowanie, a to nie jest proste w przypadku źródła. No i czym bedziesz grał maliną? 

W opisie dac mogą napisać wszystko i będą mieli rację. Wyobrażasz sobie sprzedawcę, który napisze zimny i stonowane barwy? Ten dac jest po prostu równy. No chyba, ze go poustawiasz w stylu moj pomysł na granie :) 

Napisano

No dobra , jutro dzwonię do WBA . Ale faktycznie  ,przejrzałem prawie wszystkie DAC-i do 10k. i wszędzie jest napisane , ciepły , muzyczny ... A ja chcę liniowy , analityczny. 

Masz coś do Maliny ? :) Jak zawiozę sprzęt do WBA , to będę grał na Sonce STR V5 , wiekowo zgra się z kolumnami , ciekaw jestem efektu.

Napisano

Nie, no co Ty? Cód malina.

Będzie upgrade pogadamy. Wiem jakie zmiany w dźwięku Cię czekają i wiem, ze Twoje podejście do dac moze się zmienić o 180 stopni. No i jeszcze wygrzewanie nowych wzmacniaczy... Nie wcześniej niż za pół roku :)))) już widzę Twoją minę. No może troszkę wcześniej.

Rme nie wykluczam, bo ma duże mozliwosci regulacji. Ale poczekaj. Szkoda kasy. Dam Ci na testy mój projekt :)

StrV5 dobrze zgra Ci się z Altec. Cieplo brzmi w przeciwienstwie do mojego Sony. 

Napisano

Jaaaakie pół roku !!! jak nie osiągnie full możliwości za dwie godziny po odpaleniu w chałupie ...... Na wszelki wypadek wezmę od razu formularz reklamacyjny :)

Miałem podłączyć na czas upgradu tranzystorową końcówkę , ma co prawda regulację głośności z tym , że oddzielnie dla lewego i prawego kanału co dla domowników może być problematyczne. Nie mam wolnego pre. Zrezygnowałem. Jest jeszcze opcja podłączenia gratów pod amp. KD ale takiej profanacji to ja już nie popełnię . A z Sony może być ciekawie.

Czekam na projekt.

Napisano
1 godzinę temu, misiek x napisał:

Dzisiaj przywiozłem na testy (tego u góry 🙂) i powiem wam ,że po podłączeniu z sansujem nawet nie chce mi się wstawać z fotela. Słucham i słucham. Czasami proste stare rozwiązania są najlepsze. To wersja 508.20 ale po updrade do 508.24.IMG_20210109_142107.thumb.jpg.35cf229fd92cf6a3282911f47f5b55f4.jpg

bo to zaje fajny sprzęt ten meridian

do dziś żałuje że zamiast kupić za grosze pomogłem znajomemu sprzedać...

Napisano

Miałem Meridiana koło roku u siebie choć mniej rozdzielczego bo wersję 506.20, ale trzeba przyznać że genialnie wykonany sprzęt i brzmienie było bardzo dobre. Może deczko ciepłe, ale nie siliło się na żadne zbędne bajery, bardzo miło wspominam. 

Napisano

Ja w związku z tematem wątku , no prawie , bo nie chodzi o sprzęt grający, a wyposażenie wnętrza / ściślej ściany/ . Właśnie powiesiłem półeczki na płyty , fajna sprawa , co dziennie można mieś inny "obraz " na ścianie. Strasznie mobilizują do zakupu nowych płyt. Wykonanie super , sztywność konstrukcji, malowanie proszkowe bez uwag. /W stojak wchodzi 35 płyt.

20210109_200135.jpg

20210109_210130.jpg

Napisano (edytowany)

@tomek4446 ciekawe jest to gniazdo /9-pin D-sub/ - czy to jest IN/OUT w jednym?  Czy używałeś już z czymś tego połączenia AES/EBU & SPDIF?

zoom_RME_Digital_Breakout_Cable_AESEBU__

Widzę, że zdecydowałeś wybrać wersję Pro. Gratuluję i jestem ciekawy jak Twoje wrażenia  🙂

No ale nie najpierw musisz przeczytać potężny podręcznik-manual i zapoznać się z obsługą/menu tego przetwornika, co pewnie nie jest łatwe 😆

Jak już wszystko ogarniesz i przyswoisz podstawy to napisz  jak gra i czy Ci pasuje. 

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Fafniak napisał:

o masz... i do tego bez ałdiofilskich złączy !!!

A co to kurna audiofilskie złącza ???

2 godziny temu, JohnDoe napisał:

czy to jest IN/OUT w jednym?  Czy używałeś już z czymś tego połączenia AES/EBU & SPDIF?

Tak to gniazdo to cyfra :

- wejście XLR

- wyjście XLR

- wejście coaxial

- wyjście coaxial

podłączyłem Pioneera pod wejście coaxial i nawet działa :) 

Aby napisać jak gra to jeszcze za wcześnie , ale pierwsze wrażenie super. Wrzuciłem wszystko na razie na "automat" i uzyskałem dźwięk o jaki mi chodziło . Bez podbarwień , analityczny , ale na ostateczną recenzję jeszcze za szybko , muszę to opanować i posłuchać dłużej. No i oczywiście ogarnąć milion ustawień :) 

2 godziny temu, Fafniak napisał:

tylko po co ci in/out ?

Jak to po co ? Po pierwsze , bo było, a po drugie jak otworzę studio nagrań to się przyda :) 

Edytowano przez tomek4446