Argue Napisano 24 września 2014 Udostępnij Napisano 24 września 2014 A mi udało się zdobyć 7 płytek używanych co prawda, ale za to 5 zł za sztukę.Pink Floyd - Dark Side Of The MoonMike Oldfield - The Very Best OfU2 - Joshua TreeU2 - Achtung BabyNirvana - From The Muddy Banks Of The Wishkah (koncertowa płyta)Kult - Ostateczny Krach Systemu KorporacjiR.E.M - The Best Of Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 września 2014 Udostępnij Napisano 29 września 2014 Arque - jak w dobrym stanie, to cena fajna Ja wczoraj zainwestowałem (wyjazdowo - na jakimś bazarku...) całe 10 złotych na płytę Tonpressu "Complete MADNESS" i nie jest źle Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 29 września 2014 Udostępnij Napisano 29 września 2014 Future Islands- Singles.Rewelacyjny elektro pop, ale ambitny.Z resztą 4AD nie nagrywa badziewia. Polecam.Tłukę w samochodzie na okrągło.Muszę jeszcze w domu na spokojnie przetrawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 29 września 2014 Udostępnij Napisano 29 września 2014 Koledzy wcześniej pochwalili się tanimi zakupami, to i ja się pochwalę Bartek Pieszka Quartet 'Slow Motion'W sklepie Jazz Forum takich płytek jest więcej, zarówno pełne wydania jak i tzw. gazetowe, w kartoniku bez wkładki. Płyty po 8 zł/ szt. i gratis wysyłka. Można się obłowić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 29 września 2014 Udostępnij Napisano 29 września 2014 RoRo opakowania w stanie dobrym, płyty w stanie idealnym żadnych rys, w ogóle muszę dodać, że nagrania jakościowo fantastyczne dynamika nagrań nie licząc koncertowej Nirvany na poziomie 11-13. Fantastyczna sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 30 września 2014 Udostępnij Napisano 30 września 2014 Cytat Arque - jak w dobrym stanie, to cena fajna Ja wczoraj zainwestowałem (wyjazdowo - na jakimś bazarku...) całe 10 złotych na płytę Tonpressu "Complete MADNESS" i nie jest źle Pozdrawiam Akurat tak sie sklada ze mam 3 sztuki z Tonpressu... Brzmieniowo ciezko to ocenic, bo muzyka to polskie lata '80, ale graficznie to wogole nikt tam sie nie przyklada. 3 plyty z jednej kolekcji gdzie jedna jest wogole w innym nadruku i wogole cale reszta na poziomie stadionu 10-cio lecia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 30 września 2014 Udostępnij Napisano 30 września 2014 Kupiłem już daaaaawno,ale teraz odkopałem.TIll Bronner, taki lekko czarniawy prawdziwy aryjski Niemiec ,trębacz.Płyta "Rio", a więc jak sama nazwa wskazuje samba i bossa nova.Goście Annie Lennox,Sam Mendes,Melody Gardot.Płytka świetna,przyjemna dla ucha ,klimatyczna.Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 października 2014 Udostępnij Napisano 5 października 2014 Czekałem na ten materiał : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 5 października 2014 Udostępnij Napisano 5 października 2014 Kupiłam "Steel Wheels", wydanie oryginalne na winylu za 40 zł, no i dużooooooo różnych CDków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 października 2014 Udostępnij Napisano 12 października 2014 Dopiero dziś udało mi się odebrać : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 19 października 2014 Udostępnij Napisano 19 października 2014 Dziś sobie sporo posłuchałem, kurczę, jak tego mi było potrzeba . Okazję stworzyły nowe tytuły:- Christina Pluhar i jej grupa L' Arpeggiata, gdzie wszyscy grają na oryginalnych instrumentach epoki baroku i renesansu, 'Mediterraneo' oraz 'Los Pajaros Perdidos' (do posłuchania LINK i LINK)- Makiko Hirabayashi 'Surely'i przede wszystkim album 'Traveller' pięknej Anoushki Shankar. Miód realizacja ... plus kilka innych pozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Gregory Porter "Liquid Spirit".Miły śpiewany jazzik.Zobaczyłem gościa w tv na jakimś festiwalu w Polszcze.Wpadł mi w ucho no i w oko, bo w takiej durnej czapce .Płyta ciekawa,warto. U2- "Songs of Innocence". Na 2 ,może 3 przesłuchania.Nic ciekawego, ale co mozna zrobić ciekawego po 157 latach wspólnego grania?Chyba się już kończą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 "Aretha sings the blues". Niedługo przyjdzie do mnie płyta DVD "From The Vault: Hampton Coliseum - Live In 1981" Śtonśów oraz zastanawiam się nad kupnem nowego albumu Garego Clarka Jr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Imelda May-"Tribal", świetne rokendrolowe a w zasadzie rockabilly granie. Zwłaszcza tytułowy numer.Rewelacja!!Xanaxx-"Triangles".Polski duet z lekko brzmiąca wokalistką,muzyka elektroniczna.Taka chyba dobra dla galerii handlowych.Wpada jednym uchem wypada drugim.Bez emocji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Co sądzicie o ostatnim Pink Floyd "The endless river" ? Mam mieszane uczucia, niby klimat i 100%( a może ciut mniej ?) Floydów, jednak bardziej lubię te mocniejsze, bardziej melodyjne kawałki, gitarę i śpiew Gilmoura.Czasem trzeba posłuchać więcej razy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 18 listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 listopada 2014 Jacek75, mam bardzo podobne odczucia. Zaraz w dzień premiery poleciałem z prędkością światła na wysokości lamperii do sklepu po zakup. Jeszcze w sklepie wrzucam na krótki odsłuch - od razu nie urzekł materiał jakos nadzwyczajnie, no ale to Pink Floyd, więc wziąłem. Słucham teraz te parę dni i tak mało mi na tej płycie typowej wizytówki Floydów. Krytykować nie będę (nawet nie wypada tak robić w przypadku tej płyty), ale oszołomiony też nie jestem. Miałem brać wersje z DVD (BD), skończyło sie na CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 25 listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 listopada 2014 Znowu "zagarściowałem" kilka płytek.1.The Fotoness- When I Die.Dla kolekcjonerów polskiej nowej fali.Płyta legenda.Za małolata miałem winyl.Dobrze nagrana,ciekaw brzmienie ,trochę zalatujące The Cure.Taka grupa -efemeryda:tomek Lipiński(Brygada Kryzys,Tilt),Marcin Ciempiel(Oddział Zamknięty),Jarosław Szlagowski(Lady Pank).2.KSU-Pod prąd.Legenda polskiego punk rocka.Płyta zremasterowana,chyba to dzisiejsze brzmienie mniej mi pasuje, ale Liban wyborny.3.Cleo Donatan-Hyper Chimera.Całkiem przyjemna płyta.Piękny kawałek Sztorm.4.Fisz Emade Tworzywo-Mamut.Bardzo przyjemna płyta.Ciekawe brzmienie,Fisz pokazał ,że umi:-) śpiewać.Chociaż to już pokazał na płycie Wilk zespołu Kim Nowak.5.Marcin Wasilewski Trio- Spark of Life, ale jeszcze nie słuchałem.Tzn.zacząłem, ale tylko pierwszy utwór.6.Republika-Nowe sytuacje.Też jeszcze w folii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 25 listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 listopada 2014 Depeche Mode Live in Berlin wydanie box 2 xDVD, 2x CD + Audio Blu-ray CD. Dobre,dobre,dobre.Ale może nie jestem obiektywny bo lubię DM. Fajnie wydane- twardy box z 5 płytami i książeczką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzordzi Napisano 27 listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 listopada 2014 A ja niedawno nabyłem Dj Shadow- Endtroducing na winylu. Drogo, ale nie mogę nie mieć w swojej kolekcji.Są tu jacyś jego fani? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneJanusz2791 Napisano 11 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2014 DJ Shadow to klasyka! Uwielbiam. Chętnie wracam do jego pierwszych płyt. Zazdroszczę vinyla, na pewno udany zakup. Pozdrawiam wszystkich fanów! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 5 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2015 Olympia i Avanmore Bryana Ferry. Miłe płyty,jedna starsza ,druga najnowsza.Nez zaskoczenia- cały Ferry,ale ja go lubię . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 31 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2015 Warszawskie Combo Taneczne- "Przyznaj się".Przedwojenna, apaszowska muzyka.Za....y klimat!!!Nawet na pile grają.No i te teksty- super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 Wojtek Mazolewski Quintet- "Polka". REWELACJA!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaglik79 Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Też bardzo lubię DJ'a Shadow'a, UNKLE, Radiohead, Massive Attack, Tricky i wielu innych wspaniałych wykonawców trip hopowych. Cytat DJ Shadow to klasyka! Uwielbiam. Chętnie wracam do jego pierwszych płyt. Zazdroszczę vinyla, na pewno udany zakup. Pozdrawiam wszystkich fanów! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 marca 2015 Udostępnij Napisano 2 marca 2015 Kupiłem podwójne wydanie "The dark side of the moon" :1cd studyjna, a 2cd to koncert. Kupiłem właśnie ze względu na koncert. Mam pytania. Ponieważ słuchając studyjnej uderzyły mnie dwie rzeczy, mianowicie płyta jest zremasteryzowana i chyba nieźle bo nie słyszę w niej jakiegoś " loudness war" bułowatości itp. jednak na 1 i 5 utworze ( bicie serca i w 5 The Great Gig in the Sky) przy nieco głośniejszym słuchaniu słychać jakby "winylowy" szum tła. Na innym wydaniu tego nie mam. Szum jak napisałem słychać tylko w tych cichych partiach na początku tylko tych dwu piosenek. Nie jest to wina sprzętu bo nawet jak dam inne płyty nawet na maksa jest "cisza tła", a tu jest to "nagrane" na cd i słychać już od 25- 30% skali wzmacniacza.Płyta nie jest zremasteryzowana jakoś loudnessowato, nie ma efektu bułowatości, reszta utworów brzmi normalnie.Jak jest z Waszymi wydaniami Ciemnej strony w tych dwu utworach? Rozpatruję to w kategorii ciekawostki, bo może chcieli zachować klimat analogowy, bo tak były nagrywane, zbyt nie ingerować w brzmienie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts