Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
A mi udało się zdobyć 7 płytek używanych co prawda, ale za to 5 zł za sztukę.

Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
Mike Oldfield - The Very Best Of
U2 - Joshua Tree
U2 - Achtung Baby
Nirvana - From The Muddy Banks Of The Wishkah (koncertowa płyta)
Kult - Ostateczny Krach Systemu Korporacji
R.E.M - The Best Of
  • Odpowiedzi 263
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
RoRo opakowania w stanie dobrym, płyty w stanie idealnym żadnych rys, w ogóle muszę dodać, że nagrania jakościowo fantastyczne dynamika nagrań nie licząc koncertowej Nirvany na poziomie 11-13. Fantastyczna sprawa.
Napisano
Cytat

Arque - jak w dobrym stanie, to cena fajna icon_cool.gif

Ja wczoraj zainwestowałem (wyjazdowo - na jakimś bazarku...) całe 10 złotych na płytę Tonpressu "Complete MADNESS" i nie jest źle icon_lol.gif

Pozdrawiam

Akurat tak sie sklada ze mam 3 sztuki z Tonpressu... Brzmieniowo ciezko to ocenic, bo muzyka to polskie lata '80, ale graficznie to wogole nikt tam sie nie przyklada. 3 plyty z jednej kolekcji gdzie jedna jest wogole w innym nadruku i wogole cale reszta na poziomie stadionu 10-cio lecia.
Napisano
Kupiłem już daaaaawno,ale teraz odkopałem.TIll Bronner, taki lekko czarniawy prawdziwy aryjski Niemiec icon_lol.gif ,trębacz.Płyta "Rio", a więc jak sama nazwa wskazuje samba i bossa nova.Goście Annie Lennox,Sam Mendes,Melody Gardot.Płytka świetna,przyjemna dla ucha ,klimatyczna.Polecam.
Napisano
Dziś sobie sporo posłuchałem, kurczę, jak tego mi było potrzeba icon_mrgreen.gif . Okazję stworzyły nowe tytuły:

- Christina Pluhar i jej grupa L' Arpeggiata, gdzie wszyscy grają na oryginalnych instrumentach epoki baroku i renesansu, 'Mediterraneo' oraz 'Los Pajaros Perdidos' (do posłuchania LINK i LINK)
- Makiko Hirabayashi 'Surely'
i przede wszystkim album 'Traveller' pięknej Anoushki Shankar. Miód realizacja icon_razz.gif

... plus kilka innych pozycji icon_wink.gif
  • 4 weeks later...
Napisano
Gregory Porter "Liquid Spirit".Miły śpiewany jazzik.Zobaczyłem gościa w tv na jakimś festiwalu w Polszcze.Wpadł mi w ucho no i w oko, bo w takiej durnej czapce icon_smile.gif .Płyta ciekawa,warto. U2- "Songs of Innocence". Na 2 ,może 3 przesłuchania.Nic ciekawego, ale co mozna zrobić ciekawego po 157 latach wspólnego grania?Chyba się już kończą...
Napisano
Imelda May-"Tribal", świetne rokendrolowe a w zasadzie rockabilly granie. Zwłaszcza tytułowy numer.Rewelacja!!
Xanaxx-"Triangles".Polski duet z lekko brzmiąca wokalistką,muzyka elektroniczna.Taka chyba dobra dla galerii handlowych.Wpada jednym uchem wypada drugim.Bez emocji.
Napisano
Co sądzicie o ostatnim Pink Floyd "The endless river" ?
Mam mieszane uczucia, niby klimat i 100%( a może ciut mniej ?) Floydów, jednak bardziej lubię te mocniejsze, bardziej melodyjne kawałki, gitarę i śpiew Gilmoura.
Czasem trzeba posłuchać więcej razy.
Napisano
Jacek75, mam bardzo podobne odczucia. Zaraz w dzień premiery poleciałem z prędkością światła na wysokości lamperii do sklepu po zakup. Jeszcze w sklepie wrzucam na krótki odsłuch - od razu nie urzekł materiał jakos nadzwyczajnie, no ale to Pink Floyd, więc wziąłem. Słucham teraz te parę dni i tak mało mi na tej płycie typowej wizytówki Floydów. Krytykować nie będę (nawet nie wypada tak robić w przypadku tej płyty), ale oszołomiony też nie jestem.

Miałem brać wersje z DVD (BD), skończyło sie na CD.
Napisano
Znowu "zagarściowałem" kilka płytek.
1.The Fotoness- When I Die.Dla kolekcjonerów polskiej nowej fali.Płyta legenda.Za małolata miałem winyl.Dobrze nagrana,ciekaw brzmienie ,trochę zalatujące The Cure.Taka grupa -efemeryda:tomek Lipiński(Brygada Kryzys,Tilt),Marcin Ciempiel(Oddział Zamknięty),Jarosław Szlagowski(Lady Pank).
2.KSU-Pod prąd.Legenda polskiego punk rocka.Płyta zremasterowana,chyba to dzisiejsze brzmienie mniej mi pasuje, ale Liban wyborny.
3.Cleo Donatan-Hyper Chimera.Całkiem przyjemna płyta.Piękny kawałek Sztorm.
4.Fisz Emade Tworzywo-Mamut.Bardzo przyjemna płyta.Ciekawe brzmienie,Fisz pokazał ,że umi:-) śpiewać.Chociaż to już pokazał na płycie Wilk zespołu Kim Nowak.
5.Marcin Wasilewski Trio- Spark of Life, ale jeszcze nie słuchałem.Tzn.zacząłem, ale tylko pierwszy utwór.
6.Republika-Nowe sytuacje.Też jeszcze w folii.
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Też bardzo lubię DJ'a Shadow'a, UNKLE, Radiohead, Massive Attack, Tricky i wielu innych wspaniałych wykonawców trip hopowych.

Cytat

DJ Shadow to klasyka! Uwielbiam. Chętnie wracam do jego pierwszych płyt. Zazdroszczę vinyla, na pewno udany zakup. Pozdrawiam wszystkich fanów!

• 3 weeks later...
Napisano
Kupiłem podwójne wydanie "The dark side of the moon" :1cd studyjna, a 2cd to koncert. Kupiłem właśnie ze względu na koncert.
Mam pytania. Ponieważ słuchając studyjnej uderzyły mnie dwie rzeczy, mianowicie płyta jest zremasteryzowana i chyba nieźle bo nie słyszę w niej jakiegoś " loudness war" bułowatości itp. jednak na 1 i 5 utworze ( bicie serca i w 5 The Great Gig in the Sky) przy nieco głośniejszym słuchaniu słychać jakby "winylowy" szum tła. Na innym wydaniu tego nie mam. Szum jak napisałem słychać tylko w tych cichych partiach na początku tylko tych dwu piosenek.
Nie jest to wina sprzętu bo nawet jak dam inne płyty nawet na maksa jest "cisza tła", a tu jest to "nagrane" na cd i słychać już od 25- 30% skali wzmacniacza.
Płyta nie jest zremasteryzowana jakoś loudnessowato, nie ma efektu bułowatości, reszta utworów brzmi normalnie.
Jak jest z Waszymi wydaniami Ciemnej strony w tych dwu utworach?

Rozpatruję to w kategorii ciekawostki, bo może chcieli zachować klimat analogowy, bo tak były nagrywane, zbyt nie ingerować w brzmienie ?