Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 263
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
Ja ostatnio zaczęłam słuchać popu, chyba dopada mnie starośc. Zakupiłam kolekcję płyt Lany Del Rey i jestem zachwycona icon_wink.gif

Lana Del Rey - "Ultraviolence", "Born to die", "Born to Die Paradise Edition".
Cudna, relaksująca muza z fajnym klimatem.
Napisano
Też byłem miło zaskoczony jej płytami icon_cool.gif

Opinie o Lanie były takie, że jest na siłę promowana - a tu utwory fajne i przyjemne do słuchania. Realizacja też niezła...

Swoją drogą podobną niespodzianką dla mnie jest Indila i jej płyta "Miniworld" (oraz fajna cena w Empiku icon_lol.gif ).

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Kupiłem podwójne wydanie "The dark side of the moon" :1cd studyjna, a 2cd to koncert. Kupiłem ze względu na koncert.
Mam pytania. Ponieważ słuchając studyjnej uderzyły mnie dwie rzeczy, mianowicie płyta jest zremasteryzowana i chyba nieźle bo nie słyszę w niej jakiegoś " loudness war" bułowatości itp. jednak na 1 i 5 utworze ( bicie serca i w 5 The Great Gig in the Sky) przy nieco głośniejszym słuchaniu słychać jakby winylowy szum tła. Na starym innym wydaniu tego nie mam. Szum jak napisałem słychać tylko w tych cichych partiach na początku tylko tych dwu piosenek.

Nie jest to wina sprzętu bo nawet jak dam inne płyty nawet na maksa jest "cisza tła", a tu jest to "nagrane" na cd i słychac już od 25- 30% skali wzmacniacza.
Płyta nie jest zremasteryzowana jakoś loudnessowato, nie ma efektu bułowatości, reszta utworów brzmi normalnie.
Jak jest z Waszymi wydaniami Ciemnej strony w tych dwu utworach?

Nie rozpatruję tego w kategorii problemu, ale ciekawostki, może chcieli złapać klimat czarnego krążka, albo jakiegoś pierwszego wydania ?

Co chodzi o Twoja "ciekawostke" z plyta moze masz to co ten Pan ze sprzetem icon_smile.gif
Moze widziales juz ten film. Dla mnie rewelka icon_smile.gif

https://m.youtube.com/watch?v=EN0fkNp4WLs&a...1DFBC08D5460C69

Juz niedlugo na priv odpisze na Twoje zapytanko.
  • 1 month later...
Napisano
Nigdy nie byłem fanem Stanisława Soyki, ale ta płyta jest piękna.Klimaty z lat 40-tych XX wieku. Stanisław Soyka & Roger Berg Big Band -"Swing Revisited".Polecam- dobry stary bigbandowy swing.Miło się słucha, ale również kołysze icon_smile.gif
Napisano
Lesław&administratorr- "Piosenki o Warszawie".Trochę trąca Partią,trochę Kometami, ale kilka kawałków jest mocnych- Księżyc nad Ochotą, Warszawa Centralna i Stręczyciel z madnessowskim saksofonem- wyborne.
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Dawno bo dawno ale zamówiłem sobie płyte Peji a w zasadzie dwie płyty. Pierwsza to na legalu z roku 2001 szmat czasu a druga to chyba trochę nowsza z 2005 roku właśnie zwaną najlepszą obroną jest atak. Wzięło mnie trochę na klasykę ale Peja to od zawsze mój raper.
  • 3 weeks later...
Napisano
Ostatni mój zakup to moja ostatnio odkryta miłość i fascynacja - Poets od the Fall - Jealous Goods:-) po przesłuchaniu jej, mam już wszystkie ich albumy, łącznie z DVD z koncertu z Moskwy!:-) Grają cinematic rocka i jest to prawdziwa poezja i prawdziwy performance, jak w Twiglight Theatre:-) polecam każdemu, kto ich nie zna!!!!
Napisano
We Draw A- "Moments".Polski zespół grający alternatywną muzykę elektroniczną.Kiedyś usłyszałem ich w 3 w Programie alternatywnym i zapadli mi w ucho.Fajne.Klimatyczne.
The Clash-Sandinista.Dla niektórych płyta bez sensu,niekleszowska.Inna,trochę punka,więcej popu,trochę dubu i reggae.Długa -2 CD.Dla kolekcjonerów pozycja obowiązkowa.
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
Mark Knopfler " Kill to Get Crimson" , wspaniała balladowo, folkowa płyta, choć można doszukać się pierwiastków pierwszych płyt Dire Straits, czasem balladowej nuty Bruca Springsteena.
Całkiem sympatyczna i kojąca też za sprawą brzmienia ( wydanie zachodnie z ładną książeczką) , pewnie było to celowym zamiarem, niż efektem mody na radiowe brzmienie i złej woli wytwórni, ( w końcu ma swoje studio i gra już dla siebie ), jednak nie ma tam głębi i selektywności wybrzmień jak z płyt Dire Strais.

DSC01446.jpg