Bogusław 66 Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 cd Japan wywiązał się z zamówienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 14 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: cd Japan wywiązał się z zamówienia Czyli ,że normalnie się nie wywiązują ? no to szczęście ,że jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 (edytowany) 36 minut temu, Kubakk napisał: Czyli ,że normalnie się nie wywiązują ? no to szczęście ,że jest był już taki Edytowano 18 lutego 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Jak przesłuchasz , pochwal się wrażeniami. PS: mam nadzieję iż żaden Japończyk nie popełnił seppuku przez brak realizacji poprzedniego zamówienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpawel5 Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Dnia 18.02.2019 o 12:18, Bogusław Kożyczkowski napisał: cd Japan wywiązał się z zamówienia To jakieś specjalne wydanie? Sorki za głupie pytanie, ale nie znam się. Sama płyta cudowna. Vangelis w najlepszym wydaniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Normalna płyta CD, tylko wydana w Japonii, słyną tam z pedantyzmu do płyt cd i wiem że nie będzie podrabiana. Miałem poprzednio parę płyt kupionych w Empiku i po sprawdzeniu po numerach nie znalazłem wydania, co oznaczało że to pirat i może do tłoczenia wzięto materiał ze zwykłej płyty cd? To taki przykład że płyta ze wschodu ma ten sam numer co europejska z tym że jest dopisek Unofficial, wiec istnieje ryzyko że to kupno z tym numerem to podróba, na szczęście jak widać jest tez wydana u nas wiec to lepszy pewniak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 A tak a propos Empiku i japońskich napisów na płytach: Czyżby Empik szturmował japoński rynek? A może to taki chwyt marketingowy, że jak ma napisy po japońsku to się lepiej sprzeda :) A na poważnie to płytki warte polecenia. Przez chwilę były mocno przecenione ale chyba cena wróciła do normy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 2 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2019 Dnia 22.03.2019 o 10:42, Paweł Pawlik napisał: A na poważnie to płytki warte polecenia. Świetne nagrania i realizacje. Mam M. H. Góreckiego i K. Pendereckiego. Wydane na złocie, w cenie ok. 40 - 50 zł w zależności od albumu za dwie lub trzy płyty, biją wszystko. Tylko kupować i delektować się muzyką. Tylko gdzie ta elektronika? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 4 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2019 Dnia 2.04.2019 o 12:44, Pboczek napisał: Tylko gdzie ta elektronika? No fakt, żadna. To tylko poboczny wątek do pobocznego wątku o japońskich napisach na okładce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack48 Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 Blüchel & Von Deylen – Bi Polar piekna plyta stylowo w klimacie downtempo ambient mozna ja na nabyc od 70 zl digipack stylowo wydane.Muzyka wyborna sa to utwory roznych minimalistow swietnie nagrana tchnaca melancholia.Drugiej plyty nie posiadam bo jej koszt to kolo 300 a 400 zl.a odtwarzama ja na onkyo. B. Ashra Atomic World a wlasciwie Bert Olke downtempo ambient trance ciekawe klimatyczne granie troche tajemnicze np wodne glosy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumcia33 Napisano 24 maja 2019 Udostępnij Napisano 24 maja 2019 Mi sie ostatnio spodobal duet Cukierki - połaczenie muzyki elektro z niestandardowym wokalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack48 Napisano 15 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2019 a sympatyczne a malo znam polskiej muzyki takieje elektro.dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 21 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2019 Niedawno zakupiłem najnowszy album czeskiego Ambientium i nie mogę przestać słuchać . Album nieco mniej nostalgiczny niż poprzednie produkcje, tak samo wyśmienicie zrealizowany w studio. Można taniutko nabyć https://ambientium.com/album/city-of-memories Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 25 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 Polecam Landfall - Laurie Anderson i Kronos Quartet. Sporo elektroniki oraz smyczki plus głos Laurie. Mnóstwo niezwykłych dźwięków. Eksperymentatorskie ale łatwe w odbiorze i wciągające. Na Tidal w wersji MQA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek P Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Ja wciąż szukam ciekawej muzyki jeśli chodzi o elektronikę. Mój ulubiony album od nie wiem 2 czy 3 dekad to "The City" Vangelisa. Niestety na moim sprzęcie nie ma poweru i teraz to mój cel - zmienić sprzęt Z elektroniki mogę polecić coś nieco innego (nie ma następcy Vangelisa! No nie ma!): Ben Frost - soundtrack do serialu Dark Eric Serra - The Big Blue (jedna z TYCH płyt ;)) Nils Frahm - Spaces James Blake - Overgrown (hmmm czy to jest elektronika czy już pop...) Katana Zero - soundtrack do gry Elaenia - Floating Points Infected Mushroom - Vicious Delicious nie przejrzałem wątku z braku czasu potem się tym zajmę i dodam chyba do obserwowanych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 https://www.audiostereo.pl/magazyn/magazyn-kulturalny/newsy/spotkanie-z-mistrzem-marek-biliński-i-reedycja-albumu-ogród-króla-świtu-r867/ winyl mnie w tym wypadku nie interesuje ale z ogromnym zainteresowaniem posłucham wersji cyfrowych @Wojtek P a takie coś znasz ? smooth genestar ( takie trochę czilałtowe) i to ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek P Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 dzieki. Testuję. Może już jutro do moich HE-400 dołączą DT150 "dla czołgisty" - wtedy dopiero można słuchać elektroniki bo niestety moje planary zbyt analityczne a bas nie ma potęgi jakiej bym wymagał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek P Napisano 22 września 2019 Udostępnij Napisano 22 września 2019 "Nowe" odkrycie dla mnie to ostatnio Schiller - może nie do końca moje klimaty ale... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 A dziś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 57 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: A dziś? Parę ładnych lat temu byli na Sacrum Profanum w Hucie , w Krakowie Co prawda nie skorzystałem z biletów , ale mamie się podobało - ponoć był tzw. "szał" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 (edytowany) Ja czekam do piątku i nie chodzi tylko o Black Friday link Edytowano 19 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 (edytowany) Ostatnio namierzyłem ciekawe nowości: Bluetech - Holotrope https://www.youtube.com/watch?v=25Bj3OnOmBs Amon Tobin - Long Stories https://www.youtube.com/watch?v=Z4gCPO1W2lw oraz The Future Sound Of London - Yage 2019 https://www.youtube.com/watch?v=bQouymGMkK8 Edytowano 28 listopada 2019 przez Profi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 15 marca 2020 Udostępnij Napisano 15 marca 2020 Bardzo fajna ambientowa płyta: Płyta tygodnia na Qobuz ;) (wszędzie indziej oczywiście też dostępna) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 marca 2020 Udostępnij Napisano 15 marca 2020 Leftfield. W kolejce czeka Kosheen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 W jesienno-zimową porą zazwyczaj odswieżam moje mroczne perełki. Między innymi monotonno-transowe klimaty z albumu Voices From the Lake. Jest to jedna z płyt, które odsłuchuję w całkowitej ciemności. Album długo się rozkręca jednocześnie wprowadzając słuchacza w swoisty szamańsko-plemienny nastrój. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts