LCQ Napisano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Witajcie,jakie polecacie radia zagraniczne na których można posłuchać dobrej muzyki od Rock aż po House, Elektronikę itd. Najważniejsze by jakość dźwięku była na odpowiednio wysokim poziomie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Radio? Przeżytek! Lepiej jakiś serwis muzyczny typu Spotify czy Deezer, korzystam od miesiąca z pierwszego i jest świetny, może jeszcze nieidealny, ale na pewno z czasem dojdzie blisko perfekcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 18 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Cytat Radio? Przeżytek! Lepiej jakiś serwis muzyczny typu Spotify czy Deezer, korzystam od miesiąca z pierwszego i jest świetny, może jeszcze nieidealny, ale na pewno z czasem dojdzie blisko perfekcji właśnie testuje Spotify i jest całkiem niezły, dzięki Panowie jak polecacie również jakieś z chęcią wysłucham Waszych propozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2013 sky.fmdi.fmJak masz dobry sprzęt audio to sugeruję wykupienie konta premium na rok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2013 Ja ostatnio musiałem pobrać Spotify, żeby odsłuchać przedpremierowo nowy album (ależ powrót!) Museo Rosenbach. Aczkolwiek... jużem Spotify usunął, bo jakoś nie mam potrzeby korzystania z takich programów. Może wynika to też z tego, że nie lubię się biczować integrą w laptopie, a dobry DAC to kolejny wydatek - czy mi jeszcze potrzebny? Sam nie wiem.Tematycznie, to fajne kanały są na moje.polskieradio.pl, ale jakość beznadziejna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakowiak Napisano 24 maja 2013 Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Ja z własnego doświadczenia mogę polecić serwis Deezer. Testowałem dwa serwisy równocześnie i niestety konkurencja mnie nie przekonała. Kwestia gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 27 maja 2013 Udostępnij Napisano 27 maja 2013 Cytat Radio? Przeżytek! Lepiej jakiś serwis muzyczny typu Spotify czy Deezer, korzystam od miesiąca z pierwszego i jest świetny, może jeszcze nieidealny, ale na pewno z czasem dojdzie blisko perfekcji O TEMPORA, O MORES !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 1 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2013 To jeszcze brakuje, żeby serwisy same wybierały czas kiedy się włączyć, wyłączyć i kiedy mamy przerwę na sikanie. Mózg można też wtedy oddać do serwisu - może naprawią i znowu będziemy sami sobie o różnych sprawach decydować.Poz tym dwo powyższe posty "śmierdzą" reklamiarstwem :/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatron Napisano 23 września 2013 Udostępnij Napisano 23 września 2013 Ja słucham z przyzwyczajenia open.fm i radio queer (kolega mnie przekonał do niego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 8 października 2013 Udostępnij Napisano 8 października 2013 Hotmix Radiofajne tematyczne radio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 26 października 2013 Udostępnij Napisano 26 października 2013 Cytat Radio? Przeżytek! Radio jak i papier mają wielką przyszłość http://www.youtube.com/watch?v=zGcdhdwLWCEJakoś wszystko gubi swój pierwotny smak , pachnąca książka jako ebook, radio w internecie, zestaw audio w aucie generuje prawdziwy dźwięk silnika w dwucylindrowych jednostkach i hybrydach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 22 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2014 Chilli. Zet chilli. Ciężko odbierać drogą FM zostaje tylko internet.Bardzo fajne radio do posłuchania sobie, a jako muzyczne tło w pokoju czy salonie spisuje się jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2014 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 24 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2014 zieluwid, co przedstawia to zdjęcie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 24 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2014 Mój wzmacniacz i tuner. Jestem zwolennikiem analogu .Ale nie widzę nic złego w tym, że ktoś woli radia internetowe.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 26 lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 lutego 2014 Open.fm ma zerową jakość. Jak w ogóle można tego słuchać na hi-fi. Na głośniczkach komputerowych to słychać jako tako.A state of trance najlepiej na iTunes lub na di.fm (di.fm leci na 96kbps ale to też jest masakra) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Kolejne radyjko jazz'owe , które niedawno odkryłem.http://www.jazz.fm/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Cytat Mój wzmacniacz i tuner. Jestem zwolennikiem analogu .Ale nie widzę nic złego w tym, że ktoś woli radia internetowe.Pozdrawiam. W tym przypadku chyba nie chodzi, o to, że ktoś woli internetowe czy tradycyjne radio. Chodzi o to, co w tym radiu można usłyszeć? Ja ze swojego odbiornika FM nie mogę złapać ambitnego radia. Dlatego szukałem radia przez internet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania22 Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Ja słucham radia Eski bo tam jest najlepsza klimatyczna muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwia Majorkiewicz Napisano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2017 Ja najbardziej lubię open.fm, bo jest tam mnóstwo stacji do wyboru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wushu81 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Hej. Może warto wrócić do tematu? W Volumio mam kilka dodanych ulubionych stacji, co nie znaczy, że w dobrej jakości. Jeśli chodzi o nasze stacje, głównie rockowe to szału nie ma. Na razie wynalazłem jedno radio w bardzo dobrej jakości: Classic Rock Florida HD. Jeśli macie swoje ulubione w tematyce Rocka, Metalu czy Progresywnego Rocka to zapodajcie... Dzięki, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Ja polecam stacje nadające strumień wysokiej jakości w formacie FLAC. FlacRadio.m3u.txt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 U mnie tez w FM nie da sie niczego sluchac.Eska dobra dla mlodych bo ja takiej obecnej muzy nie trawie.Rmf dawno sie popsulo a o Polskim Radiu nie wypowiem sie zeby nie ciskac tutaj miesem.Jedynie podcasty jeszcze jako tako ale jakosc marna.Jakies stacje typu Plus czy Zet tez raczej dla malo ambitnych osob ktore sluchaja wszystkiego i niczego.Dlatego pozostaje internet.Tam na szczescie sporo dobrych stacji tylko szkoda ze niewiele z nich nadaje w wysokiej jakosci.Star Fm ostatnio slucham bodajze w nazwie live a wiec utwory z koncertow.....Rockowych oczywiscie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wushu81 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 1 godzinę temu, marecki napisał: Ja polecam stacje nadające strumień wysokiej jakości w formacie FLAC. FlacRadio.m3u.txt 865 B · 3 downloads A te radia są w volumio? Czy trzeba je dodawać? Jeżeli tak to w jaki sposób? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Czasem słucham radio jak już nie mam pomysłu co włączyć albo po prostu żeby coś grało w tle. Poniżej link do forum roon, -tam ktoś wygrzebał sporo stacji dobrej jakości. Może komuś tutaj się przyda 🙂 https://community.roonlabs.com/t/internet-radio-flac-stations-swap-meet/42327 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts