Karol64208 Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 nie wiem czy wytłoczyli japończycy Oldfielda, ale możesz sprawdzić na ich stronie; https://www.hmv.co.jp/en/ Mam te holenderskie wydania winyli którymi zastąpiłem CD, a których wcześniej nie było na winylach, są dobrze zgrane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 przypomniałeś mi o Japan i wrzuciłem na talerz to, i od wydania tej płyty zaczęto mówić o jakości płyt wydawanych w Japonii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Dnia 15.11.2019 o 15:41, Rega napisał: Zastanawiaj się. Nie obiecuję, że na pewno będa te które Cię interesują, ale rozejrzeć sie mogę. skoro powiedziałeś A to chyba mniej więcej to jest to, czego obecnie szukam, obojętnie czy winyl czy cd, choć w przypadku występowania nagrań na obu nośnikach ze wskazaniem na czarną płytę Wish list: The Cure Seventeen Seconds The Clash London Calling Depeche Mode Music for the Masses The Damned Phantasmagoria Tracey Chapman debiutancki album z 1988 zaczynający się od Talking about a Revolution Yello Stella Yello Mountain Ultravox Vienna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Ok. Poszukam. Po 10 grudnia dam znać czy jest coś z tych pozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 dziękować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Słucham " Down in the hole " po raz szósty i nie mogę przestać . Szkoda , że niektórzy odchodzą za wcześnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 Dnia 15.11.2019 o 15:41, Rega napisał: Jeśli gdzieś trafisz na japońskie wydania Voyagera, The Song of Distant Earth i Return to Ommadown Mika Oldfielda to daj znać. Interesują mnie zarówno CD jak i winyle. przeglądając allegro natknąłem się na voyagera: https://allegro.pl/uzytkownik/cotini?bmatch=baseline-dict42-cul-1-3-1024&string=oldfield Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 Dzięki. Nie moge na razie kupić bo mam problem z karta, a za zaliczeniem się nie da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 (edytowany) Taki set-cik ze spotify , muzyka lat 80-90 - funk,groove,rap,pop z tamtych lat jeśli ktoś pamięta czasy jak się tego słuchało z kaset to polecam Parliament - Flash Light <-- mnie się mega podoba , szczególnie gitara basowa która robi robotę w tym kawałku Diana Ross - I'm coming out <-- wow , perkusja , basik , gitara - znałem to z innego wykonania PS: zalecam odsłuch na lampie , jest klimat Edytowano 21 listopada 2019 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 dostawa od dojczlanderów A teraz leci : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 https://tidal.com/album/122848197Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 będąc na avs usłyszałem ten utwór podczas testów zestawu gryphon, jakiś młodszy audiofil zapodał ten utwór Yosi Horikawy teraz słuchając na moim zestawiku nie mogę niestety usłyszeć tej samej głębi, polecam jako utwór testowy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 @Fafniak fajna ta płyta Manu Katche, przyjemnie się słucha, może też sobie kupię. Dzięki. @MarcKrawczyk Yosi Horikawa - słuchałem kiedyś wcześniej Bubbles i resztę z płyty Wandering, też bardzo przestrzenny dzwięk, piłeczki kuleczki w całym pokoju A ja dziś grzebałem w stream-serwisach przeglądając dział jazz i natknąłem się na coś czego nie rozumiem za cholerę. Lubię eksperymenty muzyczne na swoich uszach i słucham czasem przedziwnych rzeczy w poszukiwaniu nowych doznań. Jednak takiego jazz'u ja po prostu nie ogarniam choć bym nie wiem jak się starał. Trudno jest mi uwierzyć, że ktoś gdzieś tam lubi coś takiego. Artystka nazywa się Fay Victor, pierwszy utwór Dream State z płyty Barn Songs - w 1.45 minucie mam wizję szpitala psychiatrycznego!!! @Inferno gdzieś pisałeś że na AVS puszczają plumkanie, prut, srut, fiuuu... i inne dzwięki. Puść sobie tą płytę w domu, tylko uważaj co domownicy powiedzą 😲 i daj znać ile wytrzymałeś 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 A, takie tam.. https://1drv.ms/v/s!AsRACOwrVoyslCD-m3M2N1RjFABh?e=YvmuK8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 15 godzin temu, JohnDoe napisał: Puść sobie tą płytę w domu, tylko uważaj co domownicy powiedzą 😲 i daj znać ile wytrzymałeś 🤣 Dałeś ognia! Uwielbiam takie 🤣🤣🤣 ile wytrzymałem? Zwykle około 30s z utworu. Najdłużej bo około 1 minuty Stealaway bo wokal wchodził dopiero wtedy 🤣 - może ktoś wie jaki to gatunek żebym nigdy przez przypadek już nie włączył 😜 Dla mnie takie coś to już obrzeża muzycznej wyspy, zrobisz krok dalej i już otchłań .... i właśnie takie kawałki z pogranicza grały na AVS w wielu pokojach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Dnia 22.11.2019 o 20:27, JohnDoe napisał: Artystka nazywa się Fay Victor, pierwszy utwór Dream State z płyty Barn Songs - w 1.45 minucie mam wizję szpitala psychiatrycznego!!! Nie wiem co to i nie chcę wiedzieć , są dwie opcje, albo to koleżanka tego gościa z Muzeum Sztuki Współczesnej, w którym ostatnio byłem , gdy zapytałem autora dzieła , co to do cholery symbolizuje ? A były to dwa przekłute ziemniaki pomalowane na niebiesko i jeden zielony nie przekłuty , przykryty trzema gałązkami / chyba wierzby, ale głowy nie dam/, facet spojrzał na mnie krytycznie i stwierdził , że prawdziwej sztuki, to ja nigdy nie zrozumiem. A więc albo jestem za głupi na Panią Fay , albo wręcz przeciwnie , a swoją drogą kto ją wydał ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Ze spotify Męskie Granie 2019 , super aranżacje , ludzie od masteringu to prawdziwi artyści - bębny robią "szał" , szczególnie jak chodzą lewo/prawo , do tego basik , czy gitara , syntezatory , oraz nie przykryty wokal Przyjemnie się słucha dobrze zrealizowanych kawałków , nie dziwie się iż niektórzy polują na specjalne wydania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Polecam 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 @Kamill00 klasyka 🙂 super! @tomek4446 i takich ziemniaków to ja się nasłuchałem całe AVS 🤣 takie skojarzenie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Gówno_artysty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 @Inferno .......ja jestem oczarowany, szczególnie pierwszym utworem, ale cała płyta jest ,,BAJKA" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 od dwóch dni nie mogę przestać słuchać i nadziwić się jaki to pięknie analogowy dźwięk z tego cd się wydobywa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 ja słucham czarny analog Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 Wieczór zaplanowałem koncertowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 Mam wolny wieczór od wizyt, przesłuchań , odsłuchań postanowiłem dołożyć do wieczornej kolekcji o to: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2019 (edytowany) @Inferno mam przypadkiem znów coś. Z głupawki i dyskusji o kabelkach naszło mnie żeby sprawdzić w Tidal czy będzie "Jitter". No i jest 🤣 Proszę bardzo, oto jak brzmi Jitter: (tytuły dużo mówią) Edytowano 7 grudnia 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts