Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kolejna nowość. Z recenzji na Pablo's Reviews - "Debiutancki album tego kwartetu wykorzystuje doświadczenia wszystkich muzyków - częściowo przecież ze sobą zbieżne - prezentując intrygującą mieszankę post-minimalizmu, jazzu, noise'u, muzyki elektronicznej, ale też brzmień kojarzących się z dawnymi, pozaeuropejskimi kulturami."

Napisano
3 godziny temu, gienas napisał:

Gośc w prawym dolnym rogu ;) żarty się go przestały trzymać?

Poczekajmy na całą płytę. Może inne teksty będą żartobliwe🙂 A tak na poważnie, zapowiada się się na całkiem niezłego tekściarza.

Napisano
3 godziny temu, Pajto02 napisał:

Mam to do siebie, że najczęściej upodobam sobie najbardziej utwór, który jest daleko od najpopularniejszych na liście danego wykonawcy...

Z koncertu JT w katowickim Spodku zapamiętałem między innymi rozbudowaną wersję "Budapest". Grając ten kawałek dali z siebie więcej niż przy niektórych klasykach, które serwowali dla fanów. A ten numer ewidentnie sprawiał przyjemność zespołowi, swoją grą zdawali się wręcz mówić: oto współczesne Jethro Tull. :)

Napisano
5 godzin temu, Rafał S napisał:

Z koncertu JT w katowickim Spodku zapamiętałem między innymi rozbudowaną wersję "Budapest". Grając ten kawałek dali z siebie więcej niż przy niektórych klasykach, które serwowali dla fanów. A ten numer ewidentnie sprawiał przyjemność zespołowi, swoją grą zdawali się wręcz mówić: oto współczesne Jethro Tull. :)

Nie było mi nigdy dane być na koncercie, jednak z dzieciństwa kojarzę właśnie najbardziej"Budapest" oraz "Acres Wild". To moje dwa największe pewniaki od Jethro Tull, mogę ich słuchać w kółko. Dopiero w dobie serwisów streamingowych zobaczyłem, że tak naprawdę flagowymi przebojami są "Aqualung" oraz "Locomotive Breath".

Napisano
27 minut temu, Adi777 napisał:

Z tego roku. Techno, Breakbeat, Atmospheric Drum and Bass, IDM, Progressive House.

Przyznam się nieśmiało, że to chyba będzie drugi raz jak włączam tego typu muzykę, kompletnie nie miałem z nią żadnej większej styczności. Ale jak najbardziej mam już zastosowania, do których będzie mi pasowała, bo jest to całkiem ciekawe...

Napisano
6 minut temu, Pajto02 napisał:

Ale jak najbardziej mam już zastosowania, do których będzie mi pasowała, bo jest to całkiem ciekawe...

Siłownia, rower, bieganie. Myślę, że to dobry trop 😉

7 minut temu, Pajto02 napisał:

Przyznam się nieśmiało, że to chyba będzie drugi raz jak włączam tego typu muzykę, kompletnie nie miałem z nią żadnej większej styczności.

Ja do niedawna też.

Wciąż rzadko sięgam po takie dźwięki.

Napisano
2 minuty temu, Pajto02 napisał:

+Posiadówka z przyjaciółmi późniejszym wieczorem 😉

Też dobry pomysł, a skoro jesteśmy przy takiej imprezowej muzyce, to polecam przede wszystkim:

Może też coś z Aphex Twin?

Polecałbym też albumy Wolfganga Voigta, nagrywane jako GAS, ale to nie jako muzyka tła, tylko do normalnego słuchania, w skupieniu ;) Może by Ci podeszło? To techno połączone z ambientem.

Napisano
36 minut temu, Adi777 napisał:

Też dobry pomysł, a skoro jesteśmy przy takiej imprezowej muzyce, to polecam przede wszystkim:

Może też coś z Aphex Twin?

Polecałbym też albumy Wolfganga Voigta, nagrywane jako GAS, ale to nie jako muzyka tła, tylko do normalnego słuchania, w skupieniu ;) Może by Ci podeszło? To techno połączone z ambientem.

Lista bardzo fajnie podchodzi, to dobry dzień na nią

Napisano (edytowany)

Świat jednak nie jest taki mały. Coś dla miłośników Orbital, The Orb i The Chemical Brothers (czyli dla mnie sprzed 30 lat;). Aphex Twin. Jakim cudem trafiłem na tego legendarnego wykonawcę dopiero teraz, to nie wiem. Ale co się odwlecze...

Szczególnie polecam płytę "Selected Ambient Works 85-92".

Edytowano przez Kraft