Skocz do zawartości

Czego słuchasz??

karp

Recommended Posts

Dla przypomnienia , Panie kiedyś to grali .....  :) 

A serio , jak słucham utworów Jethro Tull , to ich konstrukcja jest genialna. Jakże odmienna od współczesnych z jednostajnym rytmem i naciskiem na refren. W tym utworze jest wszystko , zmiany nastroju budowane muzyką , werwa , piękny wokal , nostalgia.

Polecam wysłuchać.

Tidal zrobił playlisty 2025. Między innymi jest lista z rodzimymi objawieniami , 20 utworów. Te 20 utworów dzieli się na dwa gatunki . Pierwszy to panienki śpiewające tekstem ze słownika wyrazów obcych i dla zaakcentowania tych mądrych / choć nie spójnych wyrazów / , wyciągają ostatnie sylaby . Drugi gatunek to Rap. I tu mamy ciągle tą samą papkę , okraszoną wg. mnie tymi samymi bitami. 

Na pierwszym miejscu tej listy jest facet którego utwór wstawiam poniżej. Mam pytanie , czy ktoś może wsłuchać się w tekst i mi wyjaśnić o co mu chodzi ?

6 godzin temu, tomek4446 napisał:

Na pierwszym miejscu tej listy jest facet którego utwór wstawiam poniżej. Mam pytanie , czy ktoś może wsłuchać się w tekst i mi wyjaśnić o co mu chodzi

Tomku nie mogę się rozwinąć bo ban będzie ale wszystkie te Bambi, srambi Łosie i Lesie to po prostu: jpd.... Tragedia 

Ostatnio kumpel mi pokazuje z TikToka czy tam innego syfu filmik jak się młode dziewczyny nastolatki bawią i śpiewają z nijaką fagatą test o dupo... itd mówi zobacz jaka patologia. Z jednej strony oburzenie u kumpla, a u mnie głównie pytanie się rodzi: gdzie są rodzice? Z drugiej strony  zrozumienie. No przecież panie lekkich obyczajów i inna patologia też musi być. Szkoda tylko że dziś takie rzeczy przechodzą w normę i to tak szeroko. Kiedyś to były kwestie wstydu, hańby, marginesu... Jak to mówią od dobrobytu się w dupie przewraca ;)

Edytowano przez Wing0