Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 30.11.2025 o 19:26, MarcKrawczyk napisał:

Nie, po prostu nie mam żadnego pikn floyda…

O, to jak ja, doceniam, ale nie lubię.

A co Państwo na nasz największy sukces eksportowy 2025?

Screenshot_20251204-211448.png

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, Asia napisał:

O, to jak ja, doceniam, ale nie lubię.

A co Państwo na nasz największy sukces eksportowy 2025?

Mimo użycia tego utworu w popularnym serialu, to tą muzą raczej nie przebije się do mainstreamu. Dla Julka to duży sukces. W końcu do takiego serialu przypadkowej muzyki nie dobieraja, ktoś to zauważył i docenił. 👍

Edytowano przez Amarok
Napisano
18 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

Od paru dni słucham i cały czas nie wiem które wersje bardziej  mi się podobają? Niby te z 1991 jakieś bardziej dojrzałe, no i realizacja perfecto, ale dynamit z tych orginałów jednak jakby bardziej przemawia…

IMG_2870.jpeg

Na razie mam cały komplet tej serii wydawanej na hybrydowym SACD i muszę stwierdzić, że ktoś odwalił kawał dobrej roboty. Wspaniała historia polskiej muzyki. Te płyty brzmią na pewno lepiej niż również wysoko oceniana przeze mnie seria Złotej Kolekcji. Niestety nadal nie dorobiłem się na powrót odwarzacza SACD, ale warstwa CD też brzmi bardzo dobrze. Republika to stosunkowo "młode" płyty w porównaniu do większości z tej serii, więc różnice mogą być tutaj nieduże. Niestety nie mam pierwszego wydania aby porównać 1:1, nie jestem jakimś wielkim fanem Republiki. Pozostałe pozycje jak najbardziej godne polecenia. Oby ich nie wyszło już za wiele, bo zaczyna mi brakować miejsca... 🤭