Rafał S Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Poświąteczna ciekawostka dla klubowiczów PMC (@majkel74 i @KrólKiczu). An Oscar Peterson Christmas (Telarc, 1995) We wkładce 2 strony na temat cudowności, które tu zastosowano przy nagrywaniu i obróbce - mikrofony, kable, elektronika (Bryston i Krell) oraz oczywiście kolumny PMC. U mnie brzmi to przeciętnie, a jak na Telarc z tamtych czasów , to poniżej średniej. I to już któryś przypadek, gdy album miksowany na PMC jakoś słabiej u mnie wypada niż płyty zrobione z użyciem ATC. Hipoteza robocza to, że mój system (szczególnie kolumny) jest niekompatybilny z tym, z czego korzystali ludzie pracujący dla Telarku. Pomożecie ją zweryfikować? Cała płyta zrelaksowana i naprawdę urocza od strony muzycznej - typowy późny Peterson. Jak to gra u Was? Smyczki zachowują rozdzielczość i wyrazistość, czy są jak spod koca? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: ciekawostka dla klubowiczów PMC A przez B&W można posłuchać? No rzeczywiście, cała płyta jest "we mgle" i płasko. A talerze perkusji to już w ogóle nic wspólnego nie mają z tym co ja znam. Zupełnie inaczej nagrane/zrobione niż to arcydzieło. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: No rzeczywiście, cała płyta jest "we mgle" i płasko. Czyli to nie tylko u mnie. Dzięki - pokrzepiłeś mnie. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 7 godzin temu, Rafał S napisał: Poświąteczna ciekawostka dla klubowiczów PMC (@majkel74 i @KrólKiczu). An Oscar Peterson Christmas (Telarc, 1995) We wkładce 2 strony na temat cudowności, które tu zastosowano przy nagrywaniu i obróbce - mikrofony, kable, elektronika (Bryston i Krell) oraz oczywiście kolumny PMC. U mnie brzmi to przeciętnie, a jak na Telarc z tamtych czasów , to poniżej średniej. I to już któryś przypadek, gdy album miksowany na PMC jakoś słabiej u mnie wypada niż płyty zrobione z użyciem ATC. Hipoteza robocza to, że mój system (szczególnie kolumny) jest niekompatybilny z tym, z czego korzystali ludzie pracujący dla Telarku. Pomożecie ją zweryfikować? Cała płyta zrelaksowana i naprawdę urocza od strony muzycznej - typowy późny Peterson. Jak to gra u Was? Smyczki zachowują rozdzielczość i wyrazistość, czy są jak spod koca? To prowokacja i jawna próba dyskredytacji monitorów PMC! W ten weekend słucham na Dynaudio, ale sprawdzę w przyszłym tygodniu i na PMC. Odpisz, cytując
Recommended Posts