MarcKrawczyk Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 7 godzin temu, Asia napisał: A na czym grasz? cedek AA Rossini, a wzmacniacz to leciwy senior Luxman L 210, widzę, że coś źle się plik zapisał to jeszcze raz zamieszczę , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 w ramach dalszej geriatrycznej terapii proponuję najnowszy utwór -dziś premiera- dziadków z tears for fears... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 na lampce brzmi ten kawałek fenomenalnie w latach 90 Haddaway na dyskotekach w swojej wersji rządził , ale tutaj zupełnie inna interpretacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 À propos Polexit. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 U mnie taka płytka, może komuś się spodoba, kolegi Rafała S nie liczę : Ups, dopiero teraz zauważyłem, że jest dostępny tylko jeden utwór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 10 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Szczególnie podoba mi się numer 8 Mnie numer 5. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 (edytowany) 13 godzin temu, Adi777 napisał: U mnie taka płytka, może komuś się spodoba, kolegi Rafała S nie liczę : Dave Sinclair z Caravan miał na wczesnych płytach świetne, rozpoznawalne brzmienie hammonda - nie sądzisz? Inne niż w jazzie czy bluesie tamtych czasów. Jednoznacznie rockowe, soczyste, wibrujące a przy tym dość lekkie, wręcz zwiewne. Szczególnie w porównaniu z kapelami amerykańskimi (Vanilla Fudge, Iron Butterfly itp.). Oczywiście to nie ta półka, co Lord, Wakeman czy Emerson, ale uważam, że gość był oryginalny i dla mnie to jeden z atutów zespołu. Ma się rozumieć, obok basu jego kuzyna - Richarda. Ciekawe, czy grał przez Leslie? Edit: Właśnie doczytałem, ze grał na A100 zamiast B3 czy C3. Pewnie stąd to lżejsze brzmienie. Chociaż Don AIrey często gra na A100 na swoich solowych płytach i lekko nie jest. Edytowano 8 października 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 trza iść do kościoła, dobrze grają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Na początek weekendu na ,,przedmuchanie ,, kolumn A dopiero potem mozna ,,wrzucić,, cos bardziej ambitnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 56 minut temu, misiek x napisał: Zaczynamy weekend. Jeszcze nie Coś na pocieszenie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Jeśli jeszcz nie weekend to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 11 minut temu, misiek x napisał: Nocka w pracy ? Nie, jutro do pracy. Ale nie za długo, do 13, max 14. Za te pieniądze można pościemniać trochę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Powtórka z wczoraj, bo jednak nie przesłuchałem zbyt wiele: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 The Sound of silance 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 9 minut temu, slaw0001 napisał: The Sound of silance Ładne widoczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 @Adi777 dwu Twoich wstawek powyżej nie widzę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 26 minut temu, gienas napisał: dwu Twoich wstawek powyżej nie widzę? A to chyba coś nie tak masz u siebie. Jakby co, to wkleiłem album Keitha Jarretta- The Köln Concert. A teraz coś z Maszyny, padło na debiut: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Tak, to ciekawe nagranie. Młodsi zapewne nie wiedzą, że gdyby Jarrett grał na zamówionym fortepianie, to tego/takiego koncertu by nie było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 12 godzin temu, dorsz napisał: Tak, to ciekawe nagranie. Młodsi zapewne nie wiedzą, że gdyby Jarrett grał na zamówionym fortepianie, to tego/takiego koncertu by nie było. Bardzo ładna, urokliwa muzyka, o różnych odcieniach, nie tylko typowo jazzowych. Niemniej, nie do końca jestem ukontentowany. Jednak wolę nieco inne granie, mniej grzeczne i ugładzone Acz znać wypada, bo album legenda. No nic, czas na kolejny album artysty, tym razem z innymi artystami: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Faktycznie u mnie, scdn.co miałem zablokowaną... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 W temacie A teraz na tapecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Kolejny z wielkich mi nieznanych, poza debiutem, którego kiedyś słuchałem, ale już absolutnie nic nie pamiętam, więc tak po prawdzie, to moje pierwsze zetknięcie się z tym zespołem: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts