MarcKrawczyk Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 a mnie się takie singlowe zjawisko zjawiło... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 3 godziny temu, Bahzell napisał: @Rafał S Super, że posłuchałeś. Aczkolwiek z cały szacunkiem nie zgadzam się z Tobą, bo mnie się podoba Bardzo Ci dziękuję za wyrozumiałość, bo miałem wyrzuty sumienia, że tak mocno napisałem. Po pierwsze – nie powinienem w ogóle komentować cudzych wyborów. Mam już dość lat, żeby wiedzieć, że to ryzykowne, a wciąż ulegam pokusie. A jeśli już, to oczywiście powinienem być precyzyjny, zamiast krytykować gołosłownie. Już wyjaśniam o co mi chodzi. Ten kawałek (Jolene) jest napisany z perspektywy dziewczyny, która prosi rywalkę, żeby nie odbierała jej faceta. Bohaterka jest może i ładną dziewczyną, ale skromną i spokojną. Nie potrafi roztoczyć seksualnego uroku na miarę tej drugiej, nie stać jej na konfrontację i właśnie dlatego może tylko prosić o wspaniałomyślność. To wszystko jest zresztą mocno niedzisiejsze – pachnie mi czasami, kiedy miejsce żony było w kuchni. Dziś chyba mało która kobieta by się tak zachowała. W każdym razie, u Miley Cyrus ja tej prośby nie słyszę. Moim zdaniem ona tego nie czuje i jako na wskroś współczesna dziewczyna nie powinna się brać za numer, który jest tak silnie osadzony w obcej jej epoce. Ale wszystko jest kwestią gustu – pozdrawiam i pokornie przyjmuję do wiadomości, że może się podobać. 😊 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 @Rafał S :D:D:D IMHO Twoja opinia była jak najbardzie jna miejscu. W dodatku była podparta argumentami. NIe na zasadzie że nie i już. I jak najbardziej powinieneś komentować cudze wybory, ale właśnie w ten sposób. IMHO to po prostu miły dla ucha kawałek, fajnie posł€chać. Lubię głos Miley w tej piosence. Pozdrawiam i pokornie przyjmuję do wiadomości że możę się nie podobać 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 @Rafał S, @Bahzell panowie istny wersal, ale o to właśnie tu chodzi, mieć różne zdania, gusty i się zgadzać. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 10 godzin temu, Kraft napisał: coś na miarę "Jolene":) A co to niby? Arcydzieło jakieś? 7 godzin temu, Amarok napisał: i się zgadzać. 😉 A dlaczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 10 minut temu, Adi777 napisał: A co to niby? Arcydzieło jakieś? Piosenka z potencjałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Mój ulubiony cover Leo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 @JaZz Tak Fast Car. W oryginale oczywiście Tracy Chapman. Czytałem historię tej piosenki i piosenkarki, jak w sumie przez przypadek i brak dysku w keybordzie Steviego Wondera, Tracy dostała mikrofon i gitarę i zagrała. I to jak zagrała: I się zaczęło. I ten tekst piosenki. W temacie coverów. Oto co mi spotek dzisiaj wrzucił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 (edytowany) A bywają i takie covery. No i z moich kilkunastu m2 zrobiła się potężna hala. Edytowano 20 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 a ciekawe, czy ktos jeszcze pamięta tę blondynkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 (edytowany) @MarcKrawczyk Z blondynek bardziej pamiętam tę Nawet mam na winylu. Powyższy utwór dość czesto słuchany z właśnie tego winyla Edytowano 20 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Top 10 moich ulubionych piosenek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 1 godzinę temu, Rega napisał: Z blondynek bardziej pamiętam tę kto by nie pamiętał Debby, też mam winyla... 10 minut temu, misiek x napisał: Pamięta,pamięta , kolega był w niej zakochany ,słuchał tego utworu chyba przez miesiąc.😍 to kolega jednak młodszy ode mnie, bo ja raczej gustowałem w Kim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Z blondynek to chyba jednak Ta miała najwiecej znanych na całym świecie utworów. W tej składance czaruje nie tylko blond fryzurą, ale też innymi atrybutami (utwór Mamma Mia) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Miód na uszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Kolejna duża zaległość. Ciekawe, czy pobije "Low". Ciężko będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 U mnei dzisiaj w ten deseń: Jeden z kawałków do testowania głośników. Oczywiście nie w tej wersji, bo ta wersja jest do niczego. Kawałek brzmi jakby ktoś go okładał wiosłem aż będzie ładny i równiutki. A szczytem są kotły, które tutaj wyglądają jakby ktoś je szczególnie mocno okładał tłuczkiem do mięsa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Dla fanów pewnego miasteczka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 Beztroskie dzieciństwo mi się przypomina ehh😊 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 11 godzin temu, Amarok napisał: Dla fanów pewnego miasteczka Kiedyś pewnie wrócę. Zostawiłem, plus minus, w połowie drugiego sezonu. Pierwszy klasa, drugi już trochę gorszy. Muszę jeszcze nadrobić The Wire. Podobno genialny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 Chodząc jeszcze do szkoły, to właśnie przy Kate Bush i Sade połykałem książki Tolkena i Herbarta. @Były-Forumowicz jakbyś czytał moje myśli, wczoraj zastanawiałem się czy wstawić Julee Cruise lub właśnie Gregorian, padło na tę pierwszą. 😀 18 minut temu, Adi777 napisał: Kiedyś pewnie wrócę. Zostawiłem, plus minus, w połowie drugiego sezonu. Pierwszy klasa, drugi już trochę gorszy. Drugi mi nie podszedł, może kiedyś spróbuje jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 (edytowany) Powtórka z wczoraj, bo za dużo nie przesłuchałem, trzeba było iść spać. Dzisiaj to odrobię z nawiązką, bo już od godziny w domu 😀 Edytowano 21 października 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 David Bowie przesłuchany, bardzo dobra płyta, nie pobiła u mnie "Low", ale być może trafiłaby na podium. Po ostatnim albumie grupy Low - HEY WHAT z tego roku, pora na inną tegoroczną nowość, ale w innej stylistyce: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 To i Enigmy nie może braknąć w towarzystwie Gregorian 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts