Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Bahzell napisał:

@Rafał S

Super, że posłuchałeś. Aczkolwiek z cały szacunkiem nie zgadzam się z Tobą, bo mnie się podoba :) 

Bardzo Ci dziękuję za wyrozumiałość, bo miałem wyrzuty sumienia, że tak mocno napisałem. :( 

Po pierwsze – nie powinienem w ogóle komentować cudzych wyborów. Mam już dość lat, żeby wiedzieć, że to ryzykowne, a wciąż ulegam pokusie. A jeśli już, to oczywiście powinienem być precyzyjny, zamiast krytykować gołosłownie. Już wyjaśniam o co mi chodzi.

Ten kawałek (Jolene) jest napisany z perspektywy dziewczyny, która prosi rywalkę, żeby nie odbierała jej faceta. Bohaterka jest może i ładną dziewczyną, ale skromną i spokojną. Nie potrafi roztoczyć seksualnego uroku na miarę tej drugiej, nie stać jej na konfrontację i właśnie dlatego może tylko prosić o wspaniałomyślność. To wszystko jest zresztą mocno niedzisiejsze – pachnie mi czasami, kiedy miejsce żony było w kuchni. Dziś chyba mało która kobieta by się tak zachowała. W każdym razie, u Miley Cyrus ja tej prośby nie słyszę. Moim zdaniem ona tego nie czuje i jako na wskroś współczesna dziewczyna nie powinna się brać za numer, który jest tak silnie osadzony w obcej jej epoce. Ale wszystko jest kwestią gustu – pozdrawiam i pokornie przyjmuję do wiadomości, że może się podobać. 😊

Napisano

@Rafał S

:D:D:D
IMHO Twoja opinia była jak najbardzie jna miejscu. W dodatku była podparta argumentami. NIe na zasadzie że nie i już. I jak najbardziej powinieneś komentować cudze wybory, ale właśnie w ten sposób. IMHO to po prostu miły dla ucha kawałek, fajnie posł€chać. Lubię głos Miley w tej piosence. 

Pozdrawiam i pokornie przyjmuję do wiadomości że możę się nie podobać :P

Napisano

@JaZz

Tak Fast Car. W oryginale oczywiście Tracy Chapman. Czytałem historię tej piosenki i piosenkarki, jak w sumie przez przypadek i brak dysku w keybordzie Steviego Wondera, Tracy dostała mikrofon i gitarę i zagrała. I to jak zagrała: 

I się zaczęło.

I ten tekst piosenki. 

W temacie coverów. Oto co mi spotek dzisiaj wrzucił 

Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

Z blondynek bardziej pamiętam tę

kto by nie pamiętał Debby, też mam winyla...

10 minut temu, misiek x napisał:

Pamięta,pamięta , kolega był w niej zakochany ,słuchał tego utworu chyba przez miesiąc.😍

to kolega jednak młodszy ode mnie, bo ja raczej gustowałem w Kim...

Napisano

U mnei dzisiaj w ten deseń: 

Jeden z kawałków do testowania głośników. Oczywiście nie w tej wersji, bo ta wersja jest do niczego. Kawałek brzmi jakby ktoś go okładał wiosłem aż będzie ładny i równiutki. A szczytem są kotły, które tutaj wyglądają jakby ktoś je szczególnie mocno okładał tłuczkiem do mięsa. 

Napisano
11 godzin temu, Amarok napisał:

Dla fanów pewnego miasteczka

Kiedyś pewnie wrócę. Zostawiłem, plus minus, w połowie drugiego sezonu. Pierwszy klasa, drugi już trochę gorszy.

Muszę jeszcze nadrobić The Wire. Podobno genialny.

Napisano

Chodząc jeszcze do szkoły, to właśnie przy Kate Bush i Sade połykałem książki Tolkena i Herbarta. 

@Były-Forumowicz jakbyś czytał moje myśli, wczoraj zastanawiałem się czy wstawić Julee Cruise lub właśnie Gregorian, padło na tę pierwszą. 😀

18 minut temu, Adi777 napisał:

Kiedyś pewnie wrócę. Zostawiłem, plus minus, w połowie drugiego sezonu. Pierwszy klasa, drugi już trochę gorszy.

Drugi mi nie podszedł, może kiedyś spróbuje jeszcze raz. 

Napisano

David Bowie przesłuchany, bardzo dobra płyta, nie pobiła u mnie "Low", ale być może trafiłaby na podium.

Po ostatnim albumie grupy Low - HEY WHAT z tego roku, pora na inną tegoroczną nowość, ale w innej stylistyce: