Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) Ja tylko wtrące, swój punkt widzenia, każda muzyka jest wartościowa, nawet ta której sluchają dwie osoby na świecie włącznie z autorem. Powiedziałbym, że muzyka odzwierciedla stan emocji i nastrój słuchacza oraz "preferencje akustyczne" a nic nikomu do tego czy jest disko w polu czy muzyka klasyczna 🧐 Edytowano 22 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 1 minutę temu, Sqter83 napisał: każda muzyka jest wartościowa, Ponieważ ktoś napisze, że ją lubi? Serio? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 1 minutę temu, Adi777 napisał: Ponieważ ktoś napisze, że ją lubi? Serio? Ponieważ ktoś poświęcił swój czas , czasem talent, żeby coś stworzyć. 🤨 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Przerwa na reklamę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) Moim zdaniem ciekawa dyskusja - https://pablosreviews.blogspot.com/2021/12/lizard-magazyn-43.html 6 minut temu, Sqter83 napisał: Ponieważ ktoś poświęcił swój czas , czasem talent, żeby coś stworzyć. 🤨 Fajnie, ale nie stawiajmy znaku równości między na przykład disco z pola a rockiem, jazzem. W przypadku pewnych gatunków muzyki takie wartościowanie jest chyba niemożliwe, bo jak sam napisałem na tamtym blogu - Avant rock czy avant jazz, ale nie przesadzajmy też w drugą stronę. Zdanie właściciela bloga - "Mamy więc jeden przykład, że dana stylistyka może być zasadniczo gorsza od innej, i drugi, że takie wartościowanie nie zawsze da się przeprowadzić. To się wzajemnie nie wyklucza. A czego dowodzi? Że mylą się zarówno ci, którzy uważają, że jeden rodzaj muzyki nie może obiektywnie przeważać nad innym, jak i ci, którzy chcieliby każdy istniejący styl postawić w konkretnym miejscu szeregu. Jedno i drugie podejście uważam za naiwne." Nie wiem jak Ty, ale moim zdaniem sensownie napisał. Oczywiście, zamiast dyskutować o muzyce lepiej jej posłuchać Edytowano 22 grudnia 2021 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) Jak zaczniesz coś tworzyć sam i grupa ludzi napisze/ powie Ci że to bezwartościowe, co wtedy sobie pomyślisz ?? Edytowano 22 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Jeśli na przykład zacząłbym tworzyć muzykę disco-polo, i zaczął się nią dzielić tu, na forum, to oczywistą oczywistością byłyby dla mnie zdania krytyczne. Kurka, jeśli ktoś coś tworzy, to musi mieć na uwadze fakt, że może być krytykowany, a nie tylko chwalony. Co sobie pomyślę? Być może zastanowię się nad sensem twórczości, lub jakimiś zmianami, itepe itede. Dziwne rozumowanie, serio. Czyli to jest to, o czym trąbiłem wiele razy. Najlepiej nie krytykować. Mówić, pisać, że wszystko jest super, pięknie, och ach ech, nawet jeśli w duchu się z tym nie zgadzamy? Litości ludzie... Uwierz mi, nie chcesz, żebym dzielił się tutaj moją disco-polową twórczością 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) 27 minut temu, Adi777 napisał: Czyli to jest to, o czym trąbiłem wiele razy. Najlepiej nie krytykować. Krytykowanie samo w sobie nie jest złe ale twierdzenie że coś jest bezwartościowe to co innego. Ps a dlaczego wybrałeś dla przykładu disko polo a nie np country albo trance ? Edytowano 22 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Sorry, ale takie disco-polo jest dla mnie bezwartościowe. Ale nie tylko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Mi się średnio podoba "Wind & Wuthering" Genesis A ja lubię. Jeśli mam wybierać, to z dwojga wolę Genesis z Hackettem i już bez Gabriela (czyli ta i "A Trick of the Tail") niż z Gabrielem ale jeszcze bez Hacketta (np. "Trespass"). Oczywiście najlepiej, jak byli na pokładzie obydwa, chociaż Nursery Cryme wciąż mało dojrzałe instrumentalnie. Ale od "Foxtrota" do "Wind & Wuthering" to dla mnie klasyczny okres i linię podziału wyznaczam obecnością Hacketta, a nie Gabriela w składzie. Mimo, że w swoim wczesnym okresie Collins śpiewał, moim zdaniem, słabo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 "Foxtrot" jest naprawdę ładne. Oj, J4ZZIE, nie ładnie tak nadinterpretować. Skoro piszemy o muzyce, to piszmy o muzyce. Nie oceniam szczęścia, tylko muzykę 😛 15 minut temu, Sqter83 napisał: Ps a dlaczego wybrałeś dla przykładu disko polo a nie np country albo trance ? Słyszałem, z konkretnego źródła, że country ma bardzo ciekawego przedstawiciela - Townes Van Zandt, muszę to sprawdzić. Co do trance i muzyki podobnej, tam są dobre rzeczy, to nie disco polo. Kiedyś myślałem, że techno i podobne rzeczy to badziewie, ale i tam są naprawdę dobre albumy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 20 minut temu, Adi777 napisał: Słyszałem, z konkretnego źródła, że country ma bardzo ciekawego przedstawiciela - Townes Van Zandt, muszę to sprawdzić. Czyli ktoś Ci napisał że country jest wartościowe a disko polo sam poznałeś i stwierdziłeś że jest bezwartościowe ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) Cytuję - "Wielokrotnie wspominałem na tutejszych łamach, że nie znoszę country. Zawsze kojarzyło mi się z banalnymi piosenkami na jedno kopyto, granymi na amerykańskiej prowincji. Twórczość Townesa Van Zandta jest jednak zupełnie inna. Więcej w niej głębi, przejmującego smutku. W warstwie instrumentalnej czasem pojawiają się gitarowe zagrywki typowe dla country, ale ogólnie bliżej tej muzyce do folku." "O ile na poprzednim albumie Van Zandta, "Our Mother the Mountain", country pojawia się w śladowych ilościach, tak na "Townes Van Zandt" jest już pierwiastkiem dominującym. O dziwo, album naprawdę mi się podoba. Choć to akurat głównie zasługa tych utworów, które mają najmniej wspólnego z country." - Czyli jednak nie do końca takie country, ale posłucham na pewno. Chwila, bo chyba nie rozumiem do końca. 12 minut temu, Sqter83 napisał: Czyli ktoś Ci napisał że country jest wartościowe Nie tak, autor tego bloga, który zacytowałem w jednym poście powyżej, ma bardzo zbliżony gust, upodobania do moich, i bardzo, bardzo często jest tak, że oceniamy podobnie poszczególne albumy, i właśnie ta osoba na swoim blogu opisała płyty tego muzyka country jako bardzo dobre. 12 minut temu, Sqter83 napisał: a disko polo sam poznałeś i stwierdziłeś że jest bezwartościowe ?? Nie muszę poznawać disco polo, żeby tak stwierdzić. Dosyć słyszałem tej "muzyki." Edytowano 22 grudnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Spamu cd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Adi777 napisał: Sorry, ale takie disco-polo jest dla mnie bezwartościowe. Ale nie tylko. A co jeszcze jest bezwartościowe w muzyce ? U mnie od godziny kolędy Edytowano 22 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) 30 minut temu, misiek x napisał: , to co Tobie się podoba i uważasz za dobre , dla Kowalskiego moze byc gów..o warte. Ale pisałem już o tym. Kowalski napisze dlaczego? Czy nie? Czego tu nie rozumieć??? Co mnie obchodzi Kowalski, który stwierdzi, że Acquiring the Taste Gentle Giant jest gówno warte? Gówno warta jest taka żenująca wypowiedź Kowalskiego o tej płycie. 19 minut temu, Sqter83 napisał: A co jeszcze jest bezwartościowe w muzyce ? Sporo papki z głównego nurtu, z którą niestety mam nieprzyjemność spędzać czas w pracy. 30 minut temu, misiek x napisał: Moze napiszmy czego słuchamy a na te dywagacje proponuje załozyć osobny watek, jeżeli znajdą się chętni do dzielenia się swoimi przemyśleniami. Może tak. Edytowano 22 grudnia 2021 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Przed chwilą, misiek x napisał: Rozumiesz ze ktos moze miec inne zdanie ? Oczywiście, tylko jak pisałem już, niech je uzasadni. 6 minut temu, misiek x napisał: Rozumiesz ze ktos moze miec inne zdanie ? Nie mam prawa poddać w wątpliwość tego? 8 minut temu, misiek x napisał: To ze skrobniesz troche swoich przemyslen na temat tvch płyt nie czyni z ciebie eksperta. Nie robię za eksperta, bo nim nie jestem. Wklejam tu płyty, które słucham, sporo z nich odsłuchuję pierwszy raz. 10 minut temu, misiek x napisał: Może dla niektórych kolegów z forum jest to po prostu bełkot lub kreowanie się na pseudo-znafcę. Co mnie to obchodzi? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 43 minuty temu, misiek x napisał: Staram się zrozumiec ,Twój punkt widzenia ale nie musze się z nim zgadzać. 6 minut temu, misiek x napisał: Gówno warta może być tez Twoja wypowiedż Zdecyduj się wreszcie 😁😁😁 7 minut temu, misiek x napisał: To ze skrobniesz troche swoich przemyslen na temat tvch płyt nie czyni z ciebie eksperta Podobnie jak inni tu piszący znafcy i eksperci. Czyżby @Adi777 powiedział coś złego? Bo napisał, że polski folklor zwany disco polo jest bebebe. A może jesteś fanem? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Na pewnym forum typowo komputerowym, a dokładniej na www.benchmark, jest temat muzyczny - czego słuchacie, czyli jak ten tutaj, z tym, że osoba wklejająca swój utwór/utwory ocenia poprzednie wklejone przez inną osobę kawałki. Dziwnym trafem nikt się nie oburza, gdy ktoś daje 1/10 lub 2/10. Dziwne, co nie? Wyobrażam sobie, co by było tutaj, gdyby wprowadzić takie oceny 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Kilka osób opuściło by forum 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 16 minut temu, Fafniak napisał: Kilka osób opuściło by forum Ja na pewno nie, mimo dostawania w większości - tak sądzę - 1/10 lub 0/10 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 2 minuty temu, misiek x napisał: Nikt nikogo nie zmusza żeby tu pisać. .....albo czytać. Chyba nie sugerujesz, że byłoby to normalne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 12 minut temu, misiek x napisał: Nie , nie jestem. Gdybys dokładniej czytał temat a nie tylko wybiórczo , wiedziałbys czego słucham Hmmmmm. To forum nie da się inaczej, jak tylko wybiórczo, już to wybiórcze czytanie pozwoliło mi sobie wyrobić zdanie. 😁 A czego ty słuchasz, to akurat mnie najmniej obchodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Misiek, napisałeś - A co to znaczy lepsza gorsza ? Słuchasz muzyki rockowej, chyba głównie. Czyli co? Twoim zdaniem nie da się określić, która płyta jest lepsza? Debiut Led Zeppelin czy jakiś podrzędny blues rock z lat 70? 21 minut temu, misiek x napisał: Może jak nie masz kolegów , psa sobie kup , bez urazy. Pani Olu, a Misiek mnie przezywa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) Adi mam nadzieję, że nie skupiasz się głównie na twórczości muzycznej tylko z dobrymi recenzjami. Wiele może Cię ominąć. Ja mam tak że z przesłuchanej płyty, jeden może dwa kawałki wpadną na playlistę. Nie rozczulam się czy to zła płyta była, czy też nie. Edytowano 22 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts