MarcKrawczyk Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) dziś dwie rocznice, 42 lata temu ukazała się Vienna, a 65 lat temu urodził się Peter... Edytowano 11 lipca 2022 przez MarcKrawczyk 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 A ja takie coś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) 14 minut temu, seba3002 napisał: A ja takie coś. Stary, szacun ... Idę szukać na Qobuzie. Dzięki 😉 Edytowano 11 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Stary, szacun ... Ale że co? Takiego jazzowego plumkania mam na pęczki. Wystarczy zresztą polubić się z wytwórniami ACT i EMC, a tam równie pięknych - moim zdaniem - albumów, znajdziesz od groma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Fajny nieplumkający kawałek z mojego ulubionego kanału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) 12 minut temu, seba3002 napisał: Wystarczy zresztą polubić się z wytwórniami ACT i EMC Mam trochę z ECMu płyt, dobre realizacje są z tej wytwórni, na nośnikach u mnie przeważa Telarc, ECM, Opus 3, Deutsche Grammophon, Naim Records, nasze rodzime ARMS Records (nieistniejące już), Proa Records. Na Tidalu i innych ECM playlisty są też. Edytowano 11 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 1 minutę temu, DiBatonio napisał: ECM Oczywiście ECM 😁. Ja niestety płyt posiadam tylko odrobinkę, ale za to Tidal co i rusz podpowiada mi coś fajnego, więc generalnie jest czego słuchać. A z tego naima to można coś na Tidalu znaleźć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 32 minuty temu, DiBatonio napisał: Mam trochę z ECMu płyt, dobre realizacje są z tej wytwórni, na nośnikach u mnie przeważa Telarc, ECM, Opus 3, Deutsche Grammophon, Naim Records, nasze rodzime ARMS Records (nieistniejące już), Proa Records. Na Tidalu i innych ECM playlisty są też. Nieśmiało acz patriotycznie dodam do tego Polonia Records (już nieistniejąca ale wciąż sporo ciekawych i starannie wydanych płyt w obiegu) oraz Not Two Records (https://www.nottwo.com). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 56 minut temu, seba3002 napisał: A z tego naima to można coś na Tidalu znaleźć? Tak. Bonnie Koloc, Antonio Forcione… Nie wiem jak na Tidalu wypadają, ale z płyt lub plików hires mega dobrze. 30 minut temu, sonique napisał: Nieśmiało acz patriotycznie dodam do tego Polonia Records (już nieistniejąca ale wciąż sporo ciekawych i starannie wydanych płyt w obiegu) oraz Not Two Records (https://www.nottwo.com). Niedawno zamówiłem kilka płyt Macieja Stanieckiego z Requiem Records, nie mam CD playera, ale ripy wypadają lepiej niż z Tidala. https://requiem-records.com/pl/artysci/maciej_staniecki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) To jak Wy, to ja też ECM: @sonique Lubisz? Edytowano 11 lipca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) 35 minut temu, Adi777 napisał: To jak Wy, to ja też ECM: @sonique Lubisz? A i owszem. Dave z tamtych lat to niezły muzyczny oszołom był…;) Poluję właśnie na takie zadbane CD w przyjaznej cenie. Ale nie z serii jubileuszowej ECM Touchstones… bo uważam, że taki sposób wydawania płyt to jak walnąć melomana-kolekcjonera otwartą dłonią w twarz…;) Ostatnio pozyskałem takie perełki. Pierwsza to wciąż dla mnie taka ciekawostka. Ale w drugiej można się zanurzyć z ogromną przyjemnością. Oczywiście i jedna i druga odbiega nieco od jazzowego mainstreamu;) 39 minut temu, DiBatonio napisał: Niedawno zamówiłem kilka płyt Macieja Stanieckiego z Requiem Records, nie mam CD playera, ale ripy wypadają lepiej niż z Tidala. https://requiem-records.com/pl/artysci/maciej_staniecki Nie znam, sprawdzę, dzięki… Edytowano 11 lipca 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Zawsze z tyłu głowy o nim wiedziałem, czasem coś posłuchałem, aż teraz - prześledziłem twórczość bardziej wnikliwie i coś się we mnie ruszyło. Zostaję na dłużej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Na Tidalu i innych ECM playlisty są też. To zapodaj mi tych różnych wytwórni playlisty , bo coś ma problem z szukaniem ,😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 19 minut temu, Dedal75 napisał: To zapodaj mi tych różnych wytwórni playlisty , bo coś ma problem z szukaniem ,😂 Nie wiem, czy są na Tidalu podałem dwóch wykonawców, którzy wydają swoje płyty w Naim Labels, czy Naim Records. A ECM jest playlista. https://tidal.com/playlist/e7b4c7c5-a917-48df-91e3-08c15af1382f Tutaj można zakupić fizyczne płyty https://ccd.pl/naim-records-m169/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 👍 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) @Dedal75 Płyty TELARCa kupisz na Amazonie. A płyty Naim Records na nośnikach fizycznych i nie tylko tutaj. https://naim.bleepstores.com/ Edytowano 11 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) 48 minut temu, Pajto02 napisał: Zawsze z tyłu głowy o nim wiedziałem, czasem coś posłuchałem, aż teraz - prześledziłem twórczość bardziej wnikliwie i coś się we mnie ruszyło. Zostaję na dłużej. Najlepsza rzecz ze wszystkich z jego udziałem. Choć tu głównie muzycy Ścianki odpowiedzialni za muzykę. Edytowano 11 lipca 2022 przez tchocky 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 U mnie dziś baaardzo leniwie.... Właściwie to od ponad tygodnia chill... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Mały powrót do Yello, dawno nie było. Chwilami mam wrażenie, jakbym słuchał Jarre'a - "Zoolook". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Bardzo ładny spiritual jazz. @sonique Znowu do Ciebie Lubisz takie klimaty w jazzie? Ja uwielbiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Dnia 11.07.2022 o 18:19, seba3002 napisał: A z tego naima to można coś na Tidalu znaleźć? Seba, Naim ma tez radio internetowe gdzie nadaje swoich artystow. Jedno z moich ulubionych obok radia Paradise 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 18 godzin temu, Adi777 napisał: Bardzo ładny spiritual jazz. @sonique Znowu do Ciebie Lubisz takie klimaty w jazzie? Ja uwielbiam. Przyjemne. Nie znałem. Nie jest to „to” czym zwykle się karmię, ale nie męczyłem się;) Oddaję piłeczkę, ale już inną: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 @sonique Broken Flowers widziałeś? Tam usłyszałem ten utwór pierwszy raz Mam te dwie płyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 22 godziny temu, stach_s napisał: Seba, Naim ma tez radio internetowe gdzie nadaje swoich artystow. Jedno z moich ulubionych obok radia Paradise 👍 Które Paradise, bo widzę trzy na mojej apce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 Main Mix, choc pozostale tez sa super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts