sonique Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 35 minut temu, tchocky napisał: @sonique Broken Flowers widziałeś? Tam usłyszałem ten utwór pierwszy raz Mam te dwie płyty Broken Flowers widzidziałem kilka razy;) Świetny film. I również soundtrack. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 (edytowany) 42 minuty temu, J4Z napisał: No to dodaje Jeszcze Lost in Translation jeśli nie widziałeś, też główna rola Bill Murray i świetny soundtrack. Edytowano 14 lipca 2022 przez tchocky 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 (edytowany) 28 minut temu, tchocky napisał: Jeszcze Lost in Translation jeśli nie widziałeś, też główna rola Bill Murray i świetny soundtrack. Między Słowami też mój ulubiony. Plus Dzień Świstaka. Czytając niektóre posty tu na forum, te same, o tym samym, „w kółko Macieju”, czuję się czasem jak główny bohater drugiego filmu:P Edytowano 14 lipca 2022 przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 Murray w takich rolach jak w/w filmy jest best. No i nie na temat ale w zwiazku z bliskim weekendem I Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 (edytowany) 2 godziny temu, sonique napisał: Broken Flowers Ja jeszcze nie widziałem, ale Między Słowami całkiem dobry. Lubię takie kino. Niejednoznacznie tam było 😉 Edytowano 14 lipca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 (edytowany) 45 minut temu, Adi777 napisał: Ja jeszcze nie widziałem, ale Między Słowami całkiem dobry. Lubię takie kino. Niejednoznacznie tam było 😉 Hmm… całkiem dobry??? No ten film moim zdaniem jest jak sonda Voyager I - niedościgniony. Jego artyzm przekroczył swobodnie heliosferę filmowego geniuszu i na tle nowych produkcji jego dystans wciąż się zwiększa: wkrótce osiągnie Obłok Oorta;) Niejednoznacznie tam było? Hmmm… no moim zdaniem nic z tych rzeczy. Obejrzyj raz jeszcze:) Aby wątek stricte muzyczny nie wysublimował nam w filmowy, pozwolę sobie powrócić na tory proponując kolejną ścieżkę dźwiękową, napisaną do kolejnego filmu z mojej listy absolutnie ulubionych: Noc na Ziemi: Edytowano 14 lipca 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 A ja nie mogę oderwać się od tego : 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 W tym utworze jest wszystko to co kocham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 A co myślicie o tym ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Nowa płyta black midi. No, ciekawy jestem, poprzedniczka była świetna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 No, inna od poprzedniczki nieco, tam było chyba bardziej drapieżnie, dynamiczniej, hałaśliwiej, tu jest jakby nieco spokojniej. Większe zróżnicowanie. Bardzo ładnie wypada subtelny Still: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Mało zmiana klimatu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Nowość z Libanu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 YEAH!!! Stare dzieje... Coś mnie na metal teraz wzięło 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) Ale napier...niczają Panowie @J4Z Może być? Edytowano 16 lipca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Dziś 20 lat kończy ta płyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Prawdopodobnie mój number one w całym jazzie. Perełka. Cztery utwory, natchnione brzmienie, mistyczny klimat, bardzo rozbudowane instrumentarium, między innymi harfa, skrzypce, tambura, flet, saksofony. Bajka 😍 @sonique Polecam 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 59 minut temu, Adi777 napisał: Prawdopodobnie mój number one w całym jazzie. Perełka. Cztery utwory, natchnione brzmienie, mistyczny klimat, bardzo rozbudowane instrumentarium, między innymi harfa, skrzypce, tambura, flet, saksofony. Bajka 😍 @sonique Polecam 😉 Dziękuję kolego! Miło mi niezmiernie, że tak o mnie dbasz:) Widzę, że mam tę płytę zaznaczoną ale nie pamiętam abym słuchał. Wrócę ze spostrzeżeniami wkrótce;) Tymczasem wczoraj przesłuchany nowy nabytek. Polecam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Na to zawsze muszę mieć dużo dB ustawione, no nie da rady inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Kiedy lubię... Nie tylko uszami odbieram muzykę, dodatkowe bodźce wyczuwalne fizycznie w takiej muzyce, to mnie wprowadza w niesamowity trans. Tym bardziej że w końcu długo budowany system spięty z TA Altitude16 i Amplitude16. Cholera, wczoraj cały dzień kalibrowałem, a teraz nie mogę wyjść z jaskini... Do rana będę tu siedzieć jak nic. Żona w pracy, dzieci śpią dwa piętra wyżej, a ja o drugiej w nocy jak nic przy 80dB (i więcej) "wygrzewam" sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 4 godziny temu, Butler napisał: Tym bardziej że w końcu długo budowany system spięty z TA Altitude16 i Amplitude16. Stary , ja nawet nie wiedziałem , że cóś takiego istnieje. Poczytałem trochę o tym , sam procesor to jakaś kosmiczna technologia. Wygląda strasznie profesjonalnie , moja Yamaszka przy tym to jak zabawka. Gratuluję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 15 godzin temu, Butler napisał: TA Altitude16 i Amplitude16. Grubo się bawisz Też mam w planach Trinnova. No i znowu ten ECM, się przyczepił jak rzep do psiego ogona 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Nieco świeższa realizacja, moje odkrycie sprzed paru miesięcy. Bardzo solidna pozycja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts