tchocky Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Dla mnie jedna z najlepszych płyt w historii. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 (edytowany) W niektórych zakątkach forum zrobiło się dość impulsywnie. Medycyna Steve Roach’a może nie załagodzi wszystkich przypadków, ale jak wystudzi temperaturę choć jednego, to i tak było warto… Steve Roach - Structures from Silence: Edytowano 17 lipca 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 lipca 2022 Pomału zagłębiam się w klasykę... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 lipca 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 18 lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 lipca 2022 A ja wychowałem się na polskim punk rocku. Swoją drogą kto pamięta Listę Przebojów Rozgłośni Harcerskiej i transmisje z Jarocina? Z tych czasów pozostał sentyment do KSU , AYA RL , Kultu. Do dziś czerwona AYA RL budzi dreszczyk. A Nowa Aleksandria Siekiery ryje beret. Szczególnie "Idziemy na skraj" i "Na zewnątrz." Ciekawe jak brzmiała by ta płyta zrealizowana dzisiejszą techniką? Później dzięki takim audycją radiowym jak Wieczór z płytą kompaktową i Romantycy muzyki rockowej ( to był ewenement na skalę światową aby słuchać płyt CD z radia) zauroczył mnie Dead Can Dance i Sisters of Mercy. I jestem im wierny do dziś. Ponadto od Dire Straits i Pink Floyd poprzez Deep Purple do AC/DC. Ale też Jacek Kaczmarski i Kayah i Bregovic. Nie ograniczam się , nie szufladkuję muzyki. Nooo disco polo nie przejdzie. Ostatnio wpadła mi w ucho płyta Briana Bromberga "Wood ll". Jeśli komuś brakuje masażu wątroby polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 18 lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 lipca 2022 (edytowany) 22 minuty temu, audiowit napisał: Słynny utwór Wicked Game pochodzi z trzeciej płyty Chrisa, Heart Shaped World, wydanej w roku 1989. Co ciekawe, utwór ten promowany na singlu nie zdobył żadnego uznania i przepadł bez śladu. Rozgłos zyskał dopiero rok później jako ścieżka dźwiękowa do filmu Dzikość Serca, Davida Lyncha. Jak niewiele brakowało, aby nikt dzisiaj nie pamiętał o tym świetnym kawałku. Edytowano 18 lipca 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 A najciekawsze jest to , że mieliśmy kasetę która była nastą kopią nagrania powstałego na Kasprzaku trzymanym w ręce podczas koncertu i nikt nie wybrzydzał , że bas nie taki a wokale wycofane😆. A co do starych kawałków kojarzysz pewnie KSU " Umarłe drzewa "? Tekst powstał 30 lat temu a jaki proroczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 lipca 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 lipca 2022 Dziś mija 50 lat od wydania The Slider Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 lipca 2022 34 minuty temu, tchocky napisał: Dziś mija 50 lat od wydania The Slider Kiedyś trochę słuchałem Electric Warrior. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 lipca 2022 No te płyty warto znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 21 lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 lipca 2022 No nic na to nie poradzę, samo prosi, by zrobić głośniej^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 Nóżka chodzi, głowa też 🎸 🎸 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 (edytowany) Wieczór, szklaneczka absyntu i ten kawałek 😍 ewentualnie cała płyta 🤩 edyta: Płyta, jak sam Mike mówi, z okresu co do którego do końca nie jest pewien co robił Edytowano 23 lipca 2022 przez gienas 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 58 minut temu, gienas napisał: do końca nie jest pewien co robił Czyli było grubo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 (edytowany) Jak wy wklejacie te jutuby? Edytowano 23 lipca 2022 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 kopiujesz link I wstawiasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 Piękny, wakacyjny utwór 🥰 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 15 minut temu, seba3002 napisał: Jak wy wklejacie te jutuby? Na jutubie klikasz prawą myszą na ekranie z klipem "kopiuj adres URL filmu" i wklejasz w swój post, po sekundzie masz podgląd klipu - klikasz "odpowiedz" i wsio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Nie wiem jakim cudem mogłem tego nie znać... mistrzostwo. A od przejścia w 2:20 jestem już całkowicie w transie.. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 (edytowany) 14 godzin temu, GunmaN napisał: Nie wiem czy znasz oryginał napisany w 63 roku, o ile dobrze pamiętam nikt ( żadne studio ) nie chciał tego wypuścić in na singlu Edytowano 26 lipca 2022 przez gienas literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Spacerkiem po piekle 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts