sonique Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 Dnia 18.08.2022 o 21:27, Rafał S napisał: Cała przyjemność po mojej stronie. Gov't Mule jak trzeba, to zagra wszystko, zresztą mają na koncercie takie rzeczy jak wspólny album koncertowy z Johnem Scofieldem, swoje wersje Pink Floyd czy dub. Nie mówiąc już o koncercie Deepest End w hołdzie swojemu zmarłemu basiście. Polecam szczególnie w wersji DVD - kogóż tam nie ma na basie i nie tylko... Cieszę się, że ten wątek ma choć jednego aktywnie pisującego ambasadora bluesowego brzmienia. Z dużym entuzjazmem przyjmuję Twoje opisy pełne ciekawych nowinek i smaczków pochodzącego ze świata przeze mnie lubianego lecz słabiej znanego. A Gov’t Mule „sprzedałem” teściowi - staremu bluesmanowi. Mówi, że zacne;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 @sonique Jeśli chodzi o bluesowe granie, ale też z jazzowym zacięciem, całkiem dobrym albumem jest "Jimmy Bell's Still in Town" (1976) grupy 15-60-75 The Numbers Band. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Adi777 napisał: @sonique Jeśli chodzi o bluesowe granie, ale też z jazzowym zacięciem, całkiem dobrym albumem jest "Jimmy Bell's Still in Town" (1976) grupy 15-60-75 The Numbers Band. Cenię również i Twoje podpowiedzi i wszystkie sprawdzam (jeżeli nie znam). Tę płytę sprawdzę. Dzięki! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 @sonique Narobiliście mi smaka na blues rocka, a tego jeszcze nie słuchałem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 No to dalej blues-rock, też pierwszy raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Dnia 23.08.2022 o 08:28, tomek4446 napisał: Coś na poprawę humoru i dla tych co pamiętają te piękne maszyny. Tekst genialny. Ogólnie polecam przypomnienie sobie całej płyty Wałów Jagiellońskich " Etykieta Zastępcza". Jeszcze tylko taki mały wtręt. Katuje w tym tygodniu muzykę z lat 80 i 90-tych. I tak jak na w/w płycie każdy utwór jest inny melodycznie , każdy ma swój charakter , każdy jest jakąś opowieścią. okazuje się , że można było pisać teksty bez " aaaa" , " ooo " , co 10 sekund. Można było pisać prostym językiem / Maanam , Perfect , Budka Suflera .... /. Co się kurna wydarzyło po 2000 roku ? Byłem na koncercie Maleńczuka ,gdy właśnie zwrócił na to uwagę , mamy za mało tekściarzy z prawdziwego zdarzenia , rzemieślników , za to całą lawinę beztalenci nadrabiających pianiem brak pomysłu na utwór. Mam w ogóle ta płytę jako winyl 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Ciąg dalszy 😉 Tej płyty też nie słuchałem, natomiast poprzedniczka jest rewelacyjna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Takie dwie nowości na koniec lata… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Bluszcz, dobre. Nie znałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Ktoś jeszcze dziś tego słucha? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Lofi house study mix for concentration and focus (chill electronic study music) - YouTube https://www.youtube.com/watch?v=lfSfvC98zcg&t=449s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Ktoś jeszcze dziś tego słucha? Ja Tu chyba najbardziej znany kawałek tej płyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 https://youtu.be/yj2sI3zIPwY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 No, jak już jesteśmy, to lecimy 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Ciekawe czy wiedzieli co z niej wyrośnie 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Zaczynam, w końcu, przygodę z tym zespołem. Kilka godzin temu był u mnie debiut Kapitana Wołowe Serce, czyli Safe as Milk. Jelit mi nie potargało, ale bardzo przyjemnie się słuchało. Trochę bluesowo, trochę psychodelicznie, trochę Zappowo, przez wokal, czyli z humorem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Nie chce mnie puścić blues rock od jakiegoś czasu 😉 Nie spodziewam się poziomu fantastycznego "East-West", ale powinno być co najmniej dobrze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts