Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, stach_s napisał:

Jesli jeszcze nie bylo, to odrobina swiezej krwi

Chyba nie było. Nie wiedziałem, że Marcus King znów coś wydał. Mam jego pierwsze trzy płyty i bardzo lubię - bardziej niż np. Tedeschi Trucks Band, które niestety nie dorasta do wcześniejszych osiągnięć Dereka z zespołem.

Napisano
7 godzin temu, Rafał S napisał:

Chyba nie było. Nie wiedziałem, że Marcus King znów coś wydał. Mam jego pierwsze trzy płyty i bardzo lubię - bardziej niż np. Tedeschi Trucks Band, które niestety nie dorasta do wcześniejszych osiągnięć Dereka z zespołem.

Tak, do Dereka tez mam slabosc, to bardzo lubie

Napisano
4 godziny temu, stach_s napisał:

Tak, do Dereka tez mam slabosc, to bardzo lubie

Tak, "Already Free" to jeden z lepszych albumów Dereka. Świetne piosenki. Ja lubię wszystkie płyty od "Joyful Noise" z 2002 r. po podwójny koncertowy "Roadsongs" z 2010 r. Na tej koncertówce i na "Soul Serenade" z 2003 r. jest chyba najwięcej improwizacji i jazzowych wycieczek zespołu, więc szczególnie do mnie trafiają. :)

Napisano
23 minuty temu, dorsz napisał:

Heaven & Hell - DIO - Ozzy - Black Sabbath

I jak wypadła konfrontacja trzech wokalistów? ;)

Z tego, co pamiętam z radia (nie kupiłem), to "The Devil You Know" Heaven & Hell była chyba bardzo udana. Może nawet bardziej niż "13" Sabbathów. Jak uważasz?

Napisano
5 minut temu, Rafał S napisał:

I jak wypadła konfrontacja trzech wokalistów? ;)

Z tego, co pamiętam z radia (nie kupiłem), to "The Devil You Know" Heaven & Hell była chyba bardzo udana. Może nawet bardziej niż "13" Sabbathów. Jak uważasz?

13-ka jest zajebista, ale i Diabeł też był bardzo dobry. Albo weźmy taki Dehumanizer czy Born Again - obydwie rewelacyjne.

U mnie Sabbath wygląda tak, czyli widać kogo cenię, a kogo nie.

Screenshot_20220831-131110.thumb.jpg.00e86d85803f9d19731236ba25343b09.jpg

Plus Ozzy i Dio solowo, z tym że aktualnie składanki mi wystarczają.

Dobra, dorzucam jeszcze 13 do pieca na dziś 🔥

Screenshot_20220831-131253.thumb.jpg.64659de21ce8a63afcfdd29e22b70213.jpg

Napisano
4 godziny temu, dorsz napisał:

U mnie Sabbath wygląda tak, czyli widać kogo cenię, a kogo nie.

Rozumiem, że nie jesteś fanatycznym wielbicielem Tony Martina ani Glenna Hughesa. ;) A swoją drogą, czasem to materiał muzyczny a nie wokal kładł sprawę.