dorsz Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 16 godzin temu, Adi777 napisał: Tak, mój rówieśnik, a muzyka cudna. Mówię raptem, bo trzydzieści to ja już wtedy miałem... skończone. A czas nieubłaganie zapitala, niestety. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 Zdjęcie członków zespołu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Kolejny album King Gizzard & the Lizard Wizard. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 (edytowany) Edytowano 29 października 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Raz na kilka lat przypomina mi się ten kawałek. A w zasadzie cover utworu Cole Portera. Bardzo go lubię. Wykonanie mało znane, a jak znane to zapomniane. A szkoda. Bo grupa była wówczas u szczytu swoich możliwości. I cover im wyszedł przednio! Stylistycznie czuję tu wpływy czasu gdy powstawała Unforgettable Fire, choć utwór został wydany znacznie później. U2 - Night and Day Teledysk stworzył sam Wim Wenders. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 (edytowany) Kolejna wariacja Maynarda Edytowano 29 października 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Zmiana klimatu. @sonique Lubisz Przybysza z Saturna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Moja piosenka dnia… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 A ja na AVS odkryłem taką sympatyczną panią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 No nie, znowu do Ciebie @sonique 😄 Chyba lubisz ambientowe klimaty, więc powyższy album zapewne znasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 5 godzin temu, Adi777 napisał: Zmiana klimatu. @sonique Lubisz Przybysza z Saturna? Mam do niego stosunek ambiwalentny. Podziwiam go ale póki co nie przełknąłem. 2 godziny temu, Adi777 napisał: No nie, znowu do Ciebie @sonique 😄 Chyba lubisz ambientowe klimaty, więc powyższy album zapewne znasz. Nie wiem czy tę słuchałem. Jakiś czas temu jednak przesłuchałem wówczas najnowszą (teraz widzę, że Eno znowu coś wydał ostatnio - się sprawdzi niebawem). I podobała mi się bardzo: Roger Eno and Brian Eno: Mixing Colours. Polecam. Edytowano 30 października 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 8 minut temu, sonique napisał: Mam do niego stosunek ambiwalentny. Podziwiam go ale póki co nie przełknąłem. Landquidity słuchałeś? Lżejsza w odbiorze, chyba najwyżej oceniana, ale mnie nie zachwyciła akurat 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Przed chwilą, Adi777 napisał: Landquidity słuchałeś? Lżejsza w odbiorze, chyba najwyżej oceniana, ale mnie nie zachwyciła akurat 😉 Słuchałem czegoś ale na pewno nie poznam po tytule. Gdzieś przeczytałem pochlebną opinię. Może bardziej po okładce mi się uda bo te zapamiętuję. A za rekomendację dziękuję. Sprawdzę w stosownym momencie. Jest jednak tyle ciekawej muzyki do poznania, że jak coś mi nie wchodzi to zostawiam na później. Czasem to „później” oznacza za kilka lat…;) Bardzo mi się ostatnio spodobała poniższa. Dostałem wczesne wydanie na CD. Pachnące epoką. No nie mogłem się oderwać. Mam słabość do tego Niemca… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 13 minut temu, sonique napisał: Słuchałem czegoś ale na pewno nie poznam po tytule. Gdzieś przeczytałem pochlebną opinię. Może bardziej po okładce mi się uda bo te zapamiętuję. A za rekomendację dziękuję. Sprawdzę w stosownym momencie. Jest jednak tyle ciekawej muzyki do poznania, że jak coś mi nie wchodzi to zostawiam na później. Czasem to „później” oznacza za kilka lat…;) Bardzo mi się ostatnio spodobała poniższa. Dostałem wczesne wydanie na CD. Pachnące epoką. No nie mogłem się oderwać. Mam słabość do tego Niemca… 15 minut temu, sonique napisał: Mam słabość do tego Niemca… Nie dziwię się, potrafi zaczarować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts