stach_s Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 (edytowany) A mi Deezer przypomniał wczoraj o nich, z przyjemnością przełączam między dużymi i małymi kolumnami https://deezer.page.link/BrGr4tRjNy6R3BkX7 Edytowano 27 maja 2023 przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 1 godzinę temu, Asia napisał: To ja dorzucam Przypomniało mi się, jak wytwórnia dała ten kawałek do wykonania Wilsonowi Pickettowi. Na początku zaprotestował, że o żadnych Żydach śpiewać nie będzie. A potem nagrał świetną wersję z gitarą Duane'a Allmana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 9 minut temu, Rafał S napisał: że o żadnych Żydach śpiewać nie będzie 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Przeglądam sobie Jennifer Warnes @Grzesiek202 i trafiłam na: Matko, jak ja lubię głos Joe Cockera. Kiepsko, co nie @Rafał S? Oj, posłucham dziś soundtracku z 9 i 1/2 tygodnia 😁. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Ktoś powiedział Jennifer Warnes? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 (edytowany) 40 minut temu, Asia napisał: Matko, jak ja lubię głos Joe Cockera. Kiepsko, co nie @Rafał S? W sensie, że już niczego nie nagra? Edytowano 27 maja 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 (edytowany) Mam nadzieję, że nagra. Choć, jak wspomnę niedawne melorecytacje Bryana Ferry to łza mi się w oku kręci 😢* To jeszcze: Edytowano 27 maja 2023 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 25 lat temu ukazała się ta płyta.Wydana rok po jego śmierci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 @Adi777 czy szanowny redaktor lubi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 4 godziny temu, Asia napisał: Przeglądam sobie Jennifer Warnes @Grzesiek202 i trafiłam na: Kurczę, jak chodzi o filmy to ja jestem nieco (mocno) nie w temacie. Wybacz, nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 maja 2023 Udostępnij Napisano 28 maja 2023 (edytowany) 11 godzin temu, Bebop napisał: czy szanowny redaktor lubi? Szczerze? Z tego albumu pamiętam tylko utwór tytułowy. Genialny. Reszty w ogóle nie kojarzę Bardzo mi się podobały dwie pierwsze płyty zespołu, a także szósta. Reszty nie słuchałem. Nagranie Hazela na pewno przerabiałem, pamiętam, że było całkiem, całkiem. Edytowano 28 maja 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Staro się czuję, jak moje ulubione albumy są już po czterdziestce… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 (edytowany) 19 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Staro się czuję, jak moje ulubione albumy są już po czterdziestce… Marcin, też masz wrażenie, że "Avalon" to jeden z najbardziej niesamowitych utworów w historii muzyki rozrywkowej? W sumie nie wiem dlaczego tak sądzę. Rytm, melodia, harmonia, aranżacja? Nie mam pojęcia, ale jest jakiś inny. Dla mnie ich opus magnum. Edytowano 29 maja 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 @Kraft bardzoś romantyczny… avalon to na pewno dla mnie pierwsza dziesiątka ulubionych albumów…a może i podium, a wiesz że New Yorker nazwał tę płytę „ nieszkodliwą ścieżką dźwiękową do robienia dzieci”? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 (edytowany) @Kraft, @MarcKrawczyk For Your Pleasure lubicie? Dla mnie chyba najlepszy. Edytowano 29 maja 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Adi, ciągle tkwię w latach 80-tych. Do takich nówek jeszcze nie dotarłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 5 godzin temu, Adi777 napisał: For Your Pleasure lubicie? Dla mnie chyba najlepszy Znając twoje upodobania wcale się nie dziwię… dla mnie Roxy zaczyna się od Manifesto, no może plus Love is Drug z albumu Siren, ale może coś w tym wątku doda @Matt Daemon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Dla mnie najlepszy "Boys and Girls";) "Avalon" drugi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 (edytowany) Avalon od bardzo dawna uważam za jeden z najlepszych albumów. Pisałem o tym juz na tym forum w 2017 roku. Okładka płyty kojarzy mi się z książką, którą przeczytałem wcześniej niż usłyszałem plytę. Edytowano 29 maja 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 41 minut temu, Kraft napisał: Dla mnie najlepszy "Boys and Girls"; Ale tu już Ferry solo, a my o Roxy prawim, z Ferrego to jeszcze fajny jest Bete Noire trochę taki sequel Boys and Girls i dla mnie nr jeden jeśli chodzi o Bryana, czyli coverowy Taxi… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Szkoda tylko, że czas jest tak niełaskawy dla brianowego głosu.🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 2 godziny temu, Kraft napisał: Adi, ciągle tkwię w latach 80-tych. Do takich nówek jeszcze nie dotarłem. Utknąłeś i nie możesz wyjść? Czy tak się spodobało, że nie zamierzasz się stamtąd nigdzie ruszać? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Próbuje, ale ciągle stare płyty podobają mi się bardziej. Muszę chyba poczekać aż nowe się zestarzeją. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts