Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, gienas napisał:

Wcześniej ktoś pisał o niej :)  i cały dzień mi towarzyszy ta płyta :)  btw okładka płyty bardzo fajna

Wreszcie coś fajnego :) Bardzo lubię tę wykonawczynię.

Edytowano przez MMarek
Napisano
7 godzin temu, Highlander_now napisał:

Voyager i Mike Oldfield. Więcej nie trzeba opisywać.

Każdy pewnie ma jakieś płyty związane z konkretnym momentem życia, lub sytuacją z którą już tylko dla nas będą się zawsze kojarzyć. Ten album bardzo często mi towarzyszył w nauce i zawsze przywołuje wspomnienia nocy spędzonych w słuchawkach nad podręcznikiem do... metaloznawstwa. Świetna muzyka. Piękne wspomnienia.

Napisano

Fascynacja rapem mnie ominęła w życiu. Na szczęście, lub nie. Nie przepadam za tym gatunkiem.

Jest jeden wyjątek - K44

Utwór Film - jeden z moich ulubionych.

Magia dźwięków i słów.

Napisano
14 godzin temu, Bebop napisał:

posłuchaj czegoś odmiennego.

Nie wiem, czy odmienne, ale przyjemne 😉

18 minut temu, Bebop napisał:

Nie przepadam za tym gatunkiem.

Ja lubię, od czasu do czasu, ale ten bardziej eksperymentalny lub/i połączony z jazzem, czyli jazz rap, abstract rap, takie klimaty ziom 😄 Trzeba poczuć flow bracie :D Instrumentalnie musi być na wysokim poziomie, musi się dziać, musi być ciekawie i zróżnicowanie, jak na powyższym albumie Billy'ego Woodsa.

Napisano

@Bebop A ja mam tę.

Nawiasem mówiąc, bardzo lubię wytwórnię HighNote. Mam z niej w sumie jakieś 60-70 płyt, głównie Erica Alexandra, Houstona Persona, Davida "Fatheada" Newmana, Charlesa Earlanda i Joeya deFrancesco. Stary dobry hardbop i soul jazz. No i często są to rzeczy nagrywane w studiu Rudiego Van Geldera. :)