maxredaktor Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Zważ, że Jack był prostoduszny i łatwowierny, ale tylko na lądzie. na morzu był prawdziwym panem i władcą A to tu w zasadzie cały film się dzieje. W półtoragodzinnym, dość złożonym obrazie o trudno jest oddać złożoność relacji (chyba że się reżyser tylko na tym skupia) , wydaje mi się, że Weir nie najgorzej z tego wybrnął. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego 2 minuty temu, maxredaktor napisał: wydaje mi się, że Weir nie najgorzej z tego wybrnął. W tym sensie, to tak, oczywiście. Abstrahując od cyklu powieściowego - bardzo udany obraz. Obaj aktorzy świetnie dobrani. Natomiast, dla mnie te książki są o czym innym i z innych powodów po nie sięgałem, to wszystko.. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Naprawdę ładne nutki… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Propozycja na dziś to klimaty które u mnie ostatnio często goszczą. Wildflower (Leon Brichard, Tom Skinner, Idris Rahman) na swoim drugim albumie kontynuują eksplorację obszarów improwizowanego jazzu. album WILDFLOWER - Love Pozdrowienia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Przysiągłbym, że gdzieś to już widziałem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Podpatrzyłem u Tomkowicza... Sztuka, tylko podana jakby pod włos? 🤣🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Dzisiejszy poranek rozpocząłem od bardzo nastrojowego, spokojnego oraz zrównoważonego albumu, jest to najnowsze wydanie z 2023 roku gitarzysty którego jak już pisałem wcześniej bardzo lubię i często sięgam po jego albumy ze względu za nastrój którzy tworzą muzycy oraz realizacje jak i wykonanie. Dominic Miller przez 30 lat nagrywał oraz koncertował ze Stingiem lecz do siebie przekonał mnie swoimi solowymi wydaniami. Często można go również posłuchać na albumach innych znanych nam muzyków jazzowych. Album Dominic Miller - Vagabond Pozdrowienia... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Nie aż tak dawano bo w minionym roku przypadkowo wpadłem na album którego wcześniej nigdy nie miałem przymości słuchać. Dziś chciałbym się nim z wami podzielić ponieważ uważam że naprawdę warto warto odświeżyć lub zapoznać. Makoto Terashita meets Harold Land – Topology Pozdrowienia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Lubię takie rytmy… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Niezawodna. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Współcześnie wydana reedycja albumu z 1960 roku (wersja mono była wydana rok wcześniej). Ben Webster Meets Oscar Peterson Bardzo dynamicznie nagrana płyta, jak na współczesne wydanie. Średnia dynamika dla albumu to 45dB. Brzmi pięknie. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego 3 godziny temu, Wing0 napisał: Niezawodna. Przedwczoraj słuchałem tego albumu. Lubię zarówno Melody Gardot, jak i producenta - Larry'ego Kleina. No i pojawia się tu też Larry Goldings na klawiszach. Bębny w niektórych numerach dla mnie trochę zbyt głośno. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Dziś z rana również zacząłem dzień spokojnym wydaniem, bardzo lubię tego muzyka zawsze dobrze się on sprawdza czy na wydaniach solowych czy w grupie Oregon której był założyciel. Album Ralph Towner - Solstice Pozdrowienia... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego 21 godzin temu, Wing0 napisał: Niezawodna W tym utworze wielokrotnie zejścia subbasowe, być może trochę pokój podbija. Wracam często, późnymi wieczorami przy 🥂do tej płyty. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Będąc szczerym dopiero nie tak dawno natrafiłem na tą interesującą artystkę. Znam nie które utwory z jej dyskografii lecz do tej pory nie zagłębiłem się bardziej by poznać jej albumy. Parę dni temu przesłuchałem jej debiutanckiego albumu i jestem bardzo mile zaskoczony tym wydaniem, świetnie się tego słucha. Dlatego uważam że warto się tym z wami podzielić być może będzie to dla was też ciekawym odkryciem. Pozdrowienia... Album Yazz Ahmed "Finding My Way Home" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego 1 godzinę temu, AudioTube napisał: W tym utworze wielokrotnie zejścia subbasowe, być może trochę pokój podbija. Wracam często, późnymi wieczorami przy 🥂do tej płyty. Jest to trochę przepompowana płyta z wieloma efektami, ale wybitnie wchodzi w ucho, Melody ogólnie ma świetny głos i płyty bardzo dobre. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Z innej beczki...... stare ale jare https://tidal.com/browse/album/1334790 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego (edytowany) 6 godzin temu, Tomai napisał: Z innej beczki...... stare ale jare Nie no, aż takie stare to znowu nie jest, tylko rok młodsza ode mnie 😉 Dobry album Edytowano 5 lutego przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego 8 godzin temu, Tomai napisał: Z innej beczki...... stare ale jare https://tidal.com/browse/album/1334790 Muszę przesłuchać, sprawdzić czy znam ten album bo nie przypominam go sobie raczej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Nie miałem jeszcze okazji posłuchać najświeższej (chyba) płyty Johna Scofielda i jego przyjaciół, dzisiaj nadrabiam. Sporo rocka w ich jazzowych aranżacjach, bardzo mi się to podoba. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego 12 godzin temu, coyote napisał: Muszę przesłuchać, sprawdzić czy znam ten album bo nie przypominam go sobie raczej... 20 godzin temu, Tomai napisał: Z innej beczki...... stare ale jare https://tidal.com/browse/album/1334790 niestety nie w moim guście 59 minut temu, maxredaktor napisał: Nie miałem jeszcze okazji posłuchać najświeższej (chyba) płyty Johna Scofielda i jego przyjaciół, dzisiaj nadrabiam. Sporo rocka w ich jazzowych aranżacjach, bardzo mi się to podoba. Sprawdzę też niebawem ten album, już czeka cierpliwe w kolejce na odsłuch... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Ładne snuje… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego 22 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: Ładne snuje… Płyty nie znam, ale albinosa lubię i mam kilka albumów. Jego brata też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LML Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Taki tam najlepiej zrealizowany album jaki mam;) Fajny jest. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts