tchocky Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia 30 lat temu debiutował Nas. https://tidal.com/album/28104732 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esiowaty Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Cześć wszystkim. Miałem przyjemność obejrzenia kolekcji mojego wujka Genialna muzyka. Pozdrawiam i dzięki za Wasze propozycje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Dnia 19.04.2024 o 16:34, Chmarski napisał: Sam jestem zaskoczony co mi dzisiaj gra. Nigdy bym siebie o to nie podejrzewał, ale fakt jest faktem. Od dwóch godzin twórczość tego pana: Mocny utwór. Głęboko wrzyna się w wyobraźnię słuchacza paraliżując go i pozostawiając niemal bez tchu na ponad dziewięć minut. Moim zdaniem orkiestra symfoniczna jest bardziej uniwersalna i skuteczna w budowaniu klimatu grozy i destrukcji niż najbardziej zaawansowane syntezatory czy ciężkie gitarowe riffy, atomowa perkusja, i gardłowy głos wokalisty, który uważa się za jeźdźca apokalipsy… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 20 kwietnia Udostępnij Napisano 20 kwietnia Przypadek pana Hansa Zimmera, który generuje wysoce niepokojące brzmienia przy pomocy wyłącznie sampli, zdaje się temu zaprzeczać. A swoją drogą, to swoista ironia, dosłownie "produkować" muzykę filmową z pojedynczych sampli wykonywanych przez muzyków, którzy w ten sposób pozbawili sami siebie zarobku. Ironia, i znak naszych czasów. Maksymalizacja zysków pozbawia zarobku całą orkiestrę, i daje kokosy jednemu kompozytorowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia https://tidal.com/album/355908993 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Ktoś jeszcze pamięta, że w kwietniu 30 lat temu rządził Snow? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Wczoraj mialem przyjemnosc po raz pierwszy uslyszec ten album nie znanego mi wczesniej artysty. Calkiem przyjmny spokojny klimat, warto sie z nim zapoznac wiec wam go rowniesz udostepniam. https://tidal.com/browse/album/332601905?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Dnia 20.04.2024 o 22:10, sonique napisał: Mocny utwór. Głęboko wrzyna się w wyobraźnię słuchacza paraliżując go i pozostawiając niemal bez tchu na ponad dziewięć minut. Bardzo mocny. Słuchałem z zapartym tchem. Sponiewierał mnie. Dnia 20.04.2024 o 22:10, sonique napisał: Moim zdaniem orkiestra symfoniczna jest bardziej uniwersalna i skuteczna w budowaniu klimatu grozy i destrukcji niż najbardziej zaawansowane syntezatory czy ciężkie gitarowe riffy, atomowa perkusja, i gardłowy głos wokalisty, który uważa się za jeźdźca apokalipsy… Zgadzam się. Nie trafiają do mnie te "ciężkie brzmienia", może właśnie dlatego, że nie czuję w nich przekazu. Jeszcze Fields of the Nephilim posłucham z przyjemnością. Ostrzej zaczynam odczuwać jako wyścigi kto da radę szybciej i brutalniej, ale nie w sensie budowania napięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Na wieczorne granie takie live wydanie przed spaniem przed spaniem jak znalazł. Pozdrowienia... https://tidal.com/browse/album/79410663?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Dzis naszlo mnie w pracy by wlaczyc sobie cos z naszych polskich rodzimych wykonawcow. I tak o to padalo na album ktorego juz dawno nie sluchalem, bardzo fajnie wszedl mi po latach sluchajac go na sluchawkach pracujac. Mysle ze wam rowniez sie spodoba, pozdrowienia... https://tidal.com/browse/album/173710042?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia (edytowany) 4 godziny temu, coyote napisał: Dzis naszlo mnie w pracy by wlaczyc sobie cos z naszych polskich rodzimych wykonawcow. (...) Mysle ze wam rowniez sie spodoba (...) https://tidal.com/browse/album/173710042?u Znamy i lubimy. Edytowano 23 kwietnia przez Rafał S 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia 34 minuty temu, Rafał S napisał: Znamy i lubimy. Jak się okazuję polubiłem twojego posta już wtedy. Nic dodać nic się... Pozdrowienia, Music is my Religion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Dzisiaj Europejski Dzień Śniadania. No to chyba tego nie mogło zabraknąć. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia I tego;) 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Tak tylko chciałem zauważyć, że to Europejski dzień, więc ta Ameryka to nie miejscu trochę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Idac wczorajszym tropem, dzis w pracy postanowilem troche popracowac sluchajac kolejenego wydania naszych rodzimych muzykow/artystow. Wybralem album ktory rowniez dawno nie mialem okazji sluchac, wszedl bardzo dobrze. Jest to bardziej zroznicowany jazz niz w albumie ktory polecalem wczoraj, polecam sprawdzic bo jest na tym albumie kawal dobrej muzyki. Pozdrowienia... Elements Maciej Garbowski https://tidal.com/browse/album/27648137?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia Nagranie które wylądowało ostatnio na mojej ekskluzywnej liście ulubionych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia Mam w tym tygodniu ochote na wydania od naszych rodzimych artystow/muzykow. Dzis przesluchalem pare albumow i postanowilem tym jak ze przyjemnym brzmieniem gitary akustycznej w towrzystwie perkusji oraz kontrabasu z wami sie podzielic. Pozdrowienia... Simple Joy Marcin Olak Trio https://tidal.com/browse/album/16678850?u 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia @maxredaktor Kto by pomyślał, że ukaże się jeszcze jakiś album studyjny pod tym szyldem i to z "Fito" na perkusji. (Kilka / kilkanaście lat temu miał problemy zdrowotne i na koncertach zastępował go czasem inny bębniarz.) Widzę, że w obecnym składzie jest Jimmy Vivino, więc zakładam, ze to on tu gra na gitarze. Świetny muzyk, mam jakiegoś jego solowe płyty, jak również nagrania z bratem i z Alem Kooperem. Jak się tego słucha? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia Słucha się zaskakująco dobrze, zważywszy na wiek panów. Dziś rano w "Porannej Mannie" w Radiu Nowy Świat usłyszałem utwór z tej płyty - "Blind Owl", napisany przez Dave'a Alvina w hołdzie Alanowi Wilsonowi, autorowi m.in. "On The Road Again". Bardzo mi się spodobał. Też nie miałem pojęcia, że ukazała się nowa płyta Canned Heat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia 3 minuty temu, maxredaktor napisał: Dave'a Alvina Tak, to fan Canned Heat. Lubię go i jako muzyka i producenta. Mam jakieś albumy The Blasters, jego solowe płyty i dwie z bratem - Philem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts