Inferno Napisano 7 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2019 @JohnDoe znowu rozwaliłeś system 🤣 Nie wiem jak odnajdujesz te perełki ale jesteś mistrzem. Ta fotka to latarka z wykręconą żarówką chyba, nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2019 Nieee to nie latarka. Na okładce jest przekrój kabla coax zalecanego do odsłuchu płyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2019 (edytowany) Yes - nie trzeba przedstawiać. Tutaj zremiksowany i remasterowany album z 2011 (o ile się nie mylę). Pięcioczęściowy kawałek tytułowy, przyjemnie się tego słucha. Polecam również utwór nr 9. - Hour Of Need z piękną gitarą 🙂 Nowe wydanie: Fly From Here - Return Trip, -2018 Edytowano 14 grudnia 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2019 Karl Richter , polecam jeśli ktoś lubi muzykę organową ciekawe czy był spokrewniony z Maxem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 Jestem jeszcze "świeżakiem" jeśli chodzi o klasykę. Nie umiem się za bardzo poruszać w temacie ale wiem co mi się podoba. Czasem nie mogę się nadziwić jak pięknie coś może brzmieć. Tutaj A. Vivaldi w wykonaniu skrzypaczki Rachel Podger oraz polskiej orkiestry Arte dei Suonatori. Aż chwilami włos się miło jeży słuchając tego 🙂 ........ i chyba kupię CD Jako ciekawostkę dodam, że płyta została nagrana w jednym z polskich kościołów (nie pamiętam już gdzie). Muzyczne życzenia Wesołych Świąt dla wszystkich. Wypasionych cudnie grających klocków w 2020 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Mikołaj przyniósl plyta zupełnie inna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaCa Napisano 28 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2019 Stare ale jare 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 30 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2019 Najwyższy czas na łapanie rytmu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2019 ja złapałem rytm w biedronce i media markt... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 fajne rytmy sofi tukker Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2020 Coś tu cicho, wiec dopisze, że czas przesłuchać nowości. https://postimg.cc/564S6x19 Nowa płyta Pet shop boys lepsza od poprzedniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 lutego 2020 Dance Of The Clairvoyants - to nowy singiel od Pearl Jam. Dostępny również w streamingu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Pakiet na dziś... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Dnia 21.11.2019 o 22:41, Fafniak napisał: dostawa od dojczlanderów A teraz leci : Piękna płyta 😊. W ogóle jestem wielkim fanem tego pana (no może ta ostatnia "popowa" płyta jest jakaś dziwna). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Piękna płyta 😊 to ja też posłucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 @Bogusław Kożyczkowski, jeśli spodoba Ci się ten album to polecam wszystkie albumy tego zacnego perkusisty, no może poza ostatnim 🙂. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 U mnie deszcz i wiatr, tak więc space ze sunią wypadł z planu. Przygotowałem na wieczór mały zestaw do przesłuchania; Nadchodzi duży sztorm bo ogłosili żółty alert, tak więc czeka mnie kilka podobnych wieczorów. Życzę wszystkim dobrej pogody Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 Wczoraj szalał orkan; Dzisiaj nadal szaleje tylko zmienił oblicze na zimowe i tak na przemian śnieg, burza, wichura do 160km/h przygotowałem specjalny zestaw na wieczór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Dzisiaj na tapecie - najnowszy album Katie Melua „Live In Concert” https://jazzsoul.pl/2019/11/19/katie-melua-zapowiada-nowy-album-live-in-concert/ i w październiku bieżącego roku Katie zagra w Polsce 3 koncerty: środa 7 - Gdynia Arena, 8 - w Warszawie (Torwar) i 9 we Wrocławiu (Hala Stulecia). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Ja mam dziś propozycję dla użytkowników Qobuz (choć może nie tylko). Znalazłem tam bardzo fajną playlistę - Blue Coast Records Radio on Qobuz ułożoną z całych albumów. Wszystko to muzyka akustyczna, nagrana w studio przez świetnych muzyków, bez użycia słuchawek, w technice nagrywania nazywanej E. S. E. (Extended Sound Environment). https://bluecoastrecords.com/news/tue-01282020-1702/looking-to-burn-in-your-favorite-audiophile-gear-try-blue-coast-radio Jest trochę wokali, czasem dęciaki, gitary akustyczne, no i te fortepiany kiedy gra Fiona Joy Hawkins... mmmm.... można się zasłuchać 😇 Wszystko oczywiście 24/192 i podane w mistrzowski sposób, mam wrażenie, że to studio nagrań jest w moim pokoju. Nie zwykłem wychwalać jednego serwisu streamingowego nad innymi ale teraz muszę szczerze przyznać, że jakość tego jest co najmniej wybitna i jeszcze nie słyszałem czegoś takiego ze streamu. Serio. "Blue Coast Records features acoustic music by skillful musicians who deliver passionate performances. Performed live in the studio without headphones or overdubs, this proprietary recording technique is called E. S. E. (Extended Sound Environment). The music was recorded to tape or DSD (Direct Stream Digital), mixed through an analog console with full dynamics preserved. Funder and producer, Cookie Marenco, oversees the production from recording to delivery ensuring the highest quality is maintained". Nie wybieram pojedynczych utworów ani albumów, polecam posłuchać i wybrać coś dla siebie. Miód na uszy 🙂 Wklejam kilka okładek: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Morrissey jak wino... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 U mnie dziś Mike. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 U mnie wczoraj zagrali n/w; Pełny relax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 U mnie dalej pogoda psychodeliczna, coś szykuje na wieczór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts