Karol64208 Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 Dzisiaj cofnę się do 1968 roku i wspaniałego plumkaniabluesowego, a na późny wieczór zachwycające kompozycje Mozarta z filmu AMADEUS całość uzupełnia z oszroniona zielona buteleczka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 (edytowany) Piekna Polka wykonuje topowy przebój... Niespotykany wokal. Uczta dla uszu i.... oczu I jeszcze jedna nutka Edytowano 27 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 https://kalyascintilla.bandcamp.com/music polecam poznałem dzieki audiowitowi Teraz całość plikografii można kupić za ok 14 dolców - chyba jeszcze 1 dzień tylko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 u mnie dziś barry white... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 @MarcKrawczyk jego zostawiam sobie zawsze na wieczór, tworzy nastrój Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 S&M 2, zobaczymy co grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 3 godziny temu, Karol64208 napisał: @MarcKrawczyk jego zostawiam sobie zawsze na wieczór, tworzy nastrój z pościelówek dla mnie lepszy ferry, szczególnie z lost in translation... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 No to legenda, czasami go słucham a Roxy to często Dzisiaj miałem na talerzu Presley Coś przygotuję na wieczór do zielonej buteleczki Na razie oglądam ME w kolarstwie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 (edytowany) @MarcKrawczyk - dla mnie Roxy Music zawsze kojarzy się z Avalonem. Razem ze Slave To Love to chyba znak rozpoznawczy Briana Ferry. A ten konkretny teledysk, pomimo dźwieku średniej jakości dobrze oddaje klimat muzyki tego wykonawcy. No i przypominają się ,,młode lata,, Do tego dorzuciłbym Baker street w wykonaniu Gerry,ego Rafferty i można się zanurzać w letargu. Edytowano 29 sierpnia 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 @MarcKrawczyk wczoraj też włożyłem na talerz Ferry, Cult, i White. @Rega Rafferty to też dobry pomysł na następny wieczór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 @Rega skoro już jesteśmy przy szeroko rozumianym new romantic i roku 1982, to pamiętam jakie zrobiła na mnie wrażenie pierwsza płyta talk talk prezentowana przez red Beksińskiego i do tej pory pamiętam, jego słowa, że przy takiej muzyce bawią się w dyskotekach w Londynie... @Karol64208 the cult zacna płyta, też mam winyla zakupionego wtedy jeszcze w jugosławii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 (edytowany) @MarcKrawczykNo, tak - Beksiński, Kaczkowski, Kordowicz charakterystyczne głosy. I ten klimat który potrafili wytworzyć. O ile Roxy music można zaliczyć do prekursorów New romantic to Rafferty już raczej nie. To pogranicze popu i rocka. Jak zwał tak zwał, ale jak przyjemnie się słuchało! Wtedy też (połowa lat 70) miałem okazję zaznajomić sie z pierwszą płyta JM Jarre. Ale w klasie przyznawało sie tylko😋 do słuchania Led Zeppelin, choć o wiele bardziej wolałem Pink Floyd oraz Yes. Edytowano 29 sierpnia 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Dzisiajszego wieczoru pojawi się u nas.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 A ja mam dzisiaj ochotę na klasykę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Dzisiaj, all the best. Wybrałem tylko dwa albumy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lok Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 Słucham tego, ponieważ jest warte uwagi. ;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lok Napisano 4 września 2020 Udostępnij Napisano 4 września 2020 20 godzin temu, JaZz napisał: Patrząc na ilość wyświetleń i ilość Twoich postów na forum - całe dwie sztuki, gdzie w obydwu jest link do tego kawałka wyczuwam autoreklamę Ale! ciekawe nawet, kojarzy mi się z polskim synthwave 20 godzin temu, JaZz napisał: Patrząc na ilość wyświetleń i ilość Twoich postów na forum - całe dwie sztuki, gdzie w obydwu jest link do tego kawałka wyczuwam autoreklamę Ale! ciekawe nawet, kojarzy mi się z polskim synthwave Chciałam podzielić się utworem. Każdy twórca chce podzielić się z odbiorcami piosenką. Dziękuję za porównanie z synthwave. Każdy komentarz jest bardzo cenny. :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 (edytowany) Nie lubię tego gatunku ale.. tutaj teksty i realizacja sa ciekawe spotify:album:2G3CkSXcjskvCFkvsbEVNp Edytowano 5 września 2020 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 3 godziny temu, Fafniak napisał: Nie lubię tego gatunku ale.. tutaj teksty i realizacja sa ciekawe spotify:album:2G3CkSXcjskvCFkvsbEVNp Śmieszne , ale taki gatunek muzyki przynajmniej u mnie na lampie brzmi mega dobrze , a i bit jest dosadny tam gdzie być powinien Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 Jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 Mam dzisiaj wolny wieczór i przygotowałem na później taki , mały zestaw + oszroniona zielona buteleczka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 to masz z pliku czy z płyty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 (edytowany) 1 minutę temu, Karol64208 napisał: to masz z pliku czy z płyty? Słuchaj na yt! Link podałem. Mozliwe ze jakies zniekształcenia na yt wystepuja z przetwarzaniem tej nutki... Edytowano 5 września 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 (edytowany) nie mam podłączonego laptopa do sprzętu. Na laptopie jest ok. Edytowano 5 września 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 (edytowany) Sprawdziłem w samochodzie z yt po bt i to samo chociaż juz nie tak bardzo jak w domu. Widocznie artefakty na yt bo watpie by to był zabieg celowy psujacy taki numer! Edytowano 5 września 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts