Artistplant Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Hej, jakie kable użyć do połączenia In100se z Dali Ikon 1 mk2? Budżet 150zl/mb dzięki wielkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 (edytowany) Mam na testy Atoll in 100 Signature. Urządzenie głośno piszczy i buczy kiedy robi za końcówkę mocy. Nie da się przy tym siedzieć. Niezależnie od tego czy podpinam wzmaka pod listwę czy bezpośrednio do gniazdka z uziemieniem, problem nie znika. Wina serii, normalna sprawa, czy pechowy model? Edytowano 25 lipca 2020 przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 Dnia 25.07.2020 o 11:54, renoxd napisał: Urządzenie głośno piszczy i buczy kiedy robi za końcówkę mocy. Chodzi mi o piszczenie i buczenie z głośników oczywiście. Tak jakby w ogóle nie redukował szumów idących ze źródła. Gdy nie korzystam z Atolla jako końcówki a normalnie podpinam PC --> Topping --> Atoll po RCA do CD / DVD to przy poziomie głośności ustawionej 10 - 11, brudy robią się już słyszalne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrB Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 no i jak wypadło porównanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrB Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Co jest źródłem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2021 Cześć klubowicze Atolla! Czy jest jakaś lista szczególnie polecanych kolumn podłogowych spasowanych z IN200 signature? Raczej nieduże podłogówki do salonu 25m. Szukam używanych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2021 A w jakiej cenie szukasz kolumn - nowe czy używane? Dystrybutor proponuje do Atolla np. kolumny Atohm. Model Sirocco 1.0 to podstawkowa, Sirocco 2.0 i 3.0 to trzygłośnikowe podłogówki. Wyższa seria to GT, ale tu już ceny nowej pary przekraczają 10 tysięcy. Można też spróbować np. z Audio Academy Hyperion (pojawiają się jako używki). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 7 godzin temu, RoRo napisał: A w jakiej cenie szukasz kolumn - nowe czy używane? Dystrybutor proponuje do Atolla np. kolumny Atohm. Model Sirocco 1.0 to podstawkowa, Sirocco 2.0 i 3.0 to trzygłośnikowe podłogówki. Wyższa seria to GT, ale tu już ceny nowej pary przekraczają 10 tysięcy. Można też spróbować np. z Audio Academy Hyperion (pojawiają się jako używki). Pozdrawiam Używane do 7k. Ten Atohm widzę, że jest słabo dostępny. Może coś bardziej popularnego? Zależy mi, żeby dało się je łatwo ustawić w salonie, bo nie jest dostosowany akustycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Atolla 100se mam, Zensory słuchałem ale nie było to moje granie. Razem niestety nie miałem okazji. Fajnie zgrywał się Atoll z BW Preference 5.do rocka i metalu była genialna kombinacja. Z Quadralami Ascent 90 Le też jest super, ale to bardziej techniczne granie Ogólnie Atoll to pierwszy wzmak który zagrał mi fajnie metal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Monitory Audiosolutions Figaro B. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 48 minut temu, Dedal75 napisał: Monitory Audiosolutions Figaro B. Pzdr Podstawkowe nie będą zbyt małe do 25m? Fakt że chciałbym ograniczyć bas ale z drugiej strony żeby nie było go za mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 (edytowany) A miałeś jakieś monitory ? Słuchalem Audiosolutions overture 202b,Figaro B i Figaro S no ale te ostatnie to odstraszają ceną. Myślę że model B mógłbyś sprawdzić. Pzdr Edytowano 3 stycznia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 1 minutę temu, Dedal75 napisał: A miałeś jakieś monitory ? Niestety nie. Sugeruję się tylko ogólnymi opiniami, że podstawkowe są do 18 m. Skoro tak to może warto sprawdzić Monitor Audio Gold 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Nie musisz mnie cytować. A podłogowki w 16m2 nie mogą zagrać? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Ja w sumie zawsze mialem podstawkowe... Potem posłuchałem u kumpla zestawy z subwooferem i się zaczęły kombinacje z subwooferami. Poległem, nigdy mi to nie zagrało jak chciałem. Skończyło się na podłogowych w 18m aktualnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Dnia 3.01.2021 o 07:47, tsp napisał: Ten Atohm widzę, że jest słabo dostępny. Może coś bardziej popularnego? Zależy mi, żeby dało się je łatwo ustawić w salonie, bo nie jest dostosowany akustycznie. Skoro jesteś z Warrszawy - to podjedź do dystrybutora czyli AudioForte (Rejtana 7/9) i porozmawiaj z panami. Najlepiej zadzwoń wcześniej i np. umów się na odsłuch IN200 Signature z Atohm Sirocco 3.0. Napisałeś, że salon nie jest dostosowany akustycznie - a czy będziesz miał możliwość prawidłowo rozstawić kolumny? Bo jeśli mają być wciśnięte gdzieś w róg pokoju to może warto się zastanowić czy taki wydatek będzie miał sens. Masz gołą podłogę - czy jakiś dywan da się położyć w razie potrzeby? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 (edytowany) Już rozmawiałem z AudioForte, być może pod koniec tygodnia uda się podjechać na odsłuch kolumn. Duży dywan mam już w planach. Oprócz tego za jakiś czas grube zasłony za kolumnami i być może maskownica grzejnika. Póki co nie bardzo mam pomysł na zmianę rozstawienia kolumn. Kształt salonu niezbyt sprzyja prawidłowemu rozstawieniu, czyli żeby obie kolumny miały te same odległości od ścian. Poza tym miejsce gdzie stoi TV jest trochę wymuszone przez gniazdko od kablówki, w ostateczności mógłbym go dać razem z kolumnami na ścianę po prawej. Edytowano 8 stycznia 2021 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Co do wymuszonego miejsca na TV - przecież bez problemu można dać dłuższy kabel (przedłużacz...) i wtedy postawić telewizor w innym miejscu. Warto spróbować, jak zagrają kolumny ustawione na prawej ścianie - w sposób bliższy optymalnemu (dla jakości dźwięku). Pytanie co z miejsce odsłuchowym - krzesło przy stole? Czy będzie możliwość ustawienia TV na lewej ścianie - tam gdzie jest komoda, a stół dać przy prawej ścianie? Warto będzie popróbować z różnymi ustawieniami kolumn. Na razie prowizorycznie - by usłyszeć różnicę. A potem będziesz się dalej zastanawiał co z tym począć (i ewentualnie - sprytnie poprowadzić poprowadzić kabel z sygnałem telewizyjnym z gniazdka do TV). Niestety sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: funkcjonalność pokoju i stan obecny - czy zmiany w ustawieniu i w jakim zakresie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Ja mam cda 200 signature i sonus faber lumina 3.Granie bardzo muzykalne z dobra srednicą z lekko wyeksponowaną gorą ( ale nie jakoś krzykliwie i ostro) raczej łagodnie ze wszystkimi detalami.Jesli chodzi o bas to tu już tak różowo nie jest, nie ze go nie ma, jest. Nie jest dominujący, schodzi nisko kiedy potrzeba ale jak chce posłuchać mocnych brzmień to zabieram klocka do salonu i wpinam pod klipsh 6000pr i wtedy kanapę mi przesówa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Dnia 2.01.2021 o 14:53, tsp napisał: Czy jest jakaś lista szczególnie polecanych kolumn podłogowych spasowanych z IN200 signature? Cześć, Polecam Ci sprawdzić Audio Physic, Classic 8 lub Classic 15 byłby idealne do tego pomieszczenia. Bardzo fajne połączenie z Atollem. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Mój Atoll In100se na sprzedaż https://m.olx.pl/oferta/wzmacniacz-atoll-in-100-se-gwarancja-do-11-2021-CID99-IDIgs6b.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 czy klubowicze atolla mieli styczność ze streamerem ms 120? warto o nim pomyśleć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 Mamy go na półce, sprawdza się bardzo fajnie. Jeśli masz jakieś pytania chętnie podpowiem. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Czy Atoll CD 100 i wersja Signature mają jakieś różnice w dźwięku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 (edytowany) Przetwornik c/a ten sam wiec różnice raczej niewielkie. Oba na PCM1796. Edytowano 20 grudnia 2021 przez soberowy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts